Malmölainen bussikuski epäsi matkan nuorelta naiselta

62073808_2274467575952125_3221190206023532544_n.jpg

Ruotsissa on noussut pienoinen kohu kun Malmön paikallisliikenteen muuan bussikuski kieltäytyi ottamasta bussiin kyytiin ruotsalaista naista, joka kuljettajan mielestä oli pukeutunut liian keveästi ja epäsiveellisesti.

Nainen kirjoittaa Skånetrafikekin Facebook-sivulla kuinka yritti nousta Malmössä bussi numero kolmeen perjantaina aamupäivällä. Ulkosalla oli helle, 27 astetta ja nainen kertoo olleensa pukeutunut ei mitenkään säädyttömästi vaan:
– Minulla oli päälläni tavalliset shortsit ja toppi, jossa on etupuolella rusetti. Nousen bussiin, leimaan lippuni kun bussikuski astuu esille ja kysyy ”Saaanko puhua kanssasi?”. Vastaan ????? ja kuljettaja kertoo ”Sinä et voi kulkea busseissamme tuolla tavalla pukeutuneena”. Olin että mitä ihmettä ja kuljettaja jatkaa ”Sinun pitää laittaa enemmän vaatetta päällesi, nyt paljastat aivan liian paljon.”
Nainen kertoo, että sen jälkeen käytiin väittely bussiyhtiön säännöistö ja hän yritti kyseenalaistaa sellaiset säädökset, mutta kuljettaja oli päättäväinen ja nainen joutui poistumaan bussista.

 
Facebook-päivitys levisi viikonlopun aikana hurjanpuoleisesti ja Skånetrafiken kuljettaja otettiin toistaiseksi pois virastaan. Kuljetusyhtiö on pahoitellut tapahtumaa ja kertoo, että heillä ei todellakaan ole mitään vaatesäännöstöä matkustajien suhteen ja kuljettaja on toiminut yksiselitteisesti väärin ja siksi otettu pois toimesta. Bussiyhtiöstä kerrotaan, että asia tutkitaan perinpohjaisesti.
Onhan se tietenkin haastavaa asua maassa, jossa naiset saattavat pukeutua joskus hieman kevyesti verrattuna kotimaahan, jossa kaikki naiset lapsesta mummoon puetaan säkkiin.