Tippuiko Eno veneestä?

helsinginpoliisi29072019x.jpg

Helsingin lapsirakastajana tunnettu Eno ei tosiasiassa ole mikään yksittäistapaus vaan miehen on annettu häärätä Helsingissä jo pari vuosikymmentä ilman poliisin puuttumista asiaan.

Enona tunnettu arabiaanotaustainen mies on hyvin tunnettu helsinkiläisten nuorten keskuudessa. Ensimmäiset vastaavat tapaukset tulevat jo ainakin 2005-2006 vuodelta eli yli 15 vuoden takaa. Muuan Puotilassa asuva nainen kertoo:
– Olin 2007 vuonna 13 vuotias ja Eno tunnettiin jo silloin Itä-Helsingin piireissä lapsirakastajana. Hänellä oli silloin Itäkeskuksessa jonkinlainen nussimiskämppä Kauppakartanonkadulla, jonne aika yleisesti mentiin juomaan viinaa. Itse ymmärsin, että Enon viinoja ei kannata juoda, sillä niissä oli aina jotain pientä lisämaustetta, jolla lähti taju. Ja kun taju lähti niin mies ohjasi tajuttoman makuuhuoneeseen ”nukkumaan” ja siellä sitten annettiin ”tekohengitystä”.
– Äijällä oli useita virityksiä. Yhteen aikaan se soitti jotain katusoittojuttuja Kalliosssa ja Steissillä ja varmaan kaikki helsinkiläiset ovat nähneet äijän soittavan jommassakummassa paikassa.
Nainen kertoo, että ei ole koskaan harrastanut miehen kanssa mitään kanssakäymistä, mutta yleisesti oli tiedossa, että mies juotti tyttöjä ja käytti sitten niitä hyväkseen. Jos tyttö ei osannut pitää varaansa.
– Ei sitä silleen pelätty eikä se ollut väkivaltainen. Se vaan juotti tyttöjä ja sitten kun ne oli kännissä niin se kantoi ne makuuhuoneeseen ja teki mitä teki. Tiedän ainakin yhden ikäiseni tytön satavarmasti, että se meni silloin Enon juomista liian sekaisin ja mies ohjasi tytön makuukamariin. Kaikki tiesivät mitä siellä tapahtuu.
– Osattiinko puuttua asiaan? No itse olin silloin 13-vuotias ja vaikka tiedettiin mitä tapahtuu niin en osannut ainakaan itse siinä iässä tehdä mitään.
Nainen kertoo, että mies oli siihen aikaan hyvin yleinen näky Itiksen Shellin nurkilla. Sitten se vaan hävisi. Yläasteen loppupuolella äijä sitten hävisi Itähelsingin kuvioista.
Naisen mukaan aikuiset tiesivät mitä Eno puuhailee ja ihmettelee jälkikäteen miksi sen tekemisiin ei puututtu.
– Se saattoi ihan avoimesti vokotella viinan kanssa tyttöjä. Jopa ihan sellaisia, jotka olivat aikuisten vanhempiensa seurassa.