Mitä Vuosaaressa oikein tapahtui? Onko Vuosaari no-go-alue?

Kuvakaappaus 2019-08-01 18-28-48
Rastila merkitty punaisella, jonne tulijat keskittyvät.

Twitter-käyttäjän Vuosaaresta kuvaamaa filmiä parin päivän takaisista häiriötapahtumista. Mitä vidella tarkastiottaen näkyy?

Hyvin tyypillistä ”seilaamista”. Kun itse olen ollut paikalla mm. Uppsalan parin vuoden takaisissa mellakoissa ja Järvan alueen ongelmatilanteissa niin ne kaikki alkavat aina tällaisella seilaamisella. Porukka kulkee kuin lintuparvi ilman mitään näkyvää päämäärää. Muutama voi erota joukosta ja matkan varrella siihen liittyy lisää porukkaa. Porukalla ei ole selvää näkyvää johtajaa, mutta pöljimmät innostuvat seuraamaan rohkeimpia. Kun yksi alkaa pätkimään ikkunoita se tarttuu muihinkin.
Näissä tilanteissa lauma hakee valkoihoisia naisia, lapsia, nuoria, vammaisia tms uhreikseen, joihin kohdistavat erilaista väkivaltaa ja uhkailua. Henkilöt, jotka ovat selvästi puolustuskyvyttömiä otetaan helposti kohteeksi kun taas aikuisia miehiä vältetään. Tosin vittuilua kyllä kuulee.
Ruotsin suurissa ongelmalähiöissä tällainen seilaaminen voi jatkua päiväkausia ja sinä aikana voidaan polttaa satoja autoja. Husbyn takavuosien mellakka johtui vain ja ainoastaan tästä. Ei nuorisotilojen puutteesta vaan siitä, että parvi lähtei liikkeelle ja kolmansista maista tuleiden nuorukaisten pöljyys kertautui joukossa. Kun joukko oli liikkeellä sitä ei voinut enää hallita vaan se meni ja eli omia aikojaan. Vähän kuin kone, jota ei voi pysäyttää.
 


 
En tässä vaiheessa lähtisi lanseeraamaan Vuosaarta kuitenkaan miksikään no-go-alueeksi. Se on iso alue ja siihen kuuluu viihtyisä suuri omakotitaloalue, kuten myös luontoalueita Kallahden rannassa. Niin ikään Vuosaaren satamanpuoleinen alue Aurinkolahti-Kallahti on tavallista asuinaluetta.
Kolmansista maista tulleita henkilöitä asuu enimmäkseen Rastilan nurkilla ja esimerkiksi Rastilan ABC:llä värinää näkyy jonkin verran. Mutta Vuotien pohjoispuolelle tulijaprosentti ei ole kovinkaan korkea.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.