Mitä Vuosaaressa oikein tapahtui? Onko Vuosaari no-go-alue?

Kuvakaappaus 2019-08-01 18-28-48
Rastila merkitty punaisella, jonne tulijat keskittyvät.

Twitter-käyttäjän Vuosaaresta kuvaamaa filmiä parin päivän takaisista häiriötapahtumista. Mitä vidella tarkastiottaen näkyy?

Hyvin tyypillistä “seilaamista”. Kun itse olen ollut paikalla mm. Uppsalan parin vuoden takaisissa mellakoissa ja Järvan alueen ongelmatilanteissa niin ne kaikki alkavat aina tällaisella seilaamisella. Porukka kulkee kuin lintuparvi ilman mitään näkyvää päämäärää. Muutama voi erota joukosta ja matkan varrella siihen liittyy lisää porukkaa. Porukalla ei ole selvää näkyvää johtajaa, mutta pöljimmät innostuvat seuraamaan rohkeimpia. Kun yksi alkaa pätkimään ikkunoita se tarttuu muihinkin.
Näissä tilanteissa lauma hakee valkoihoisia naisia, lapsia, nuoria, vammaisia tms uhreikseen, joihin kohdistavat erilaista väkivaltaa ja uhkailua. Henkilöt, jotka ovat selvästi puolustuskyvyttömiä otetaan helposti kohteeksi kun taas aikuisia miehiä vältetään. Tosin vittuilua kyllä kuulee.
Ruotsin suurissa ongelmalähiöissä tällainen seilaaminen voi jatkua päiväkausia ja sinä aikana voidaan polttaa satoja autoja. Husbyn takavuosien mellakka johtui vain ja ainoastaan tästä. Ei nuorisotilojen puutteesta vaan siitä, että parvi lähtei liikkeelle ja kolmansista maista tuleiden nuorukaisten pöljyys kertautui joukossa. Kun joukko oli liikkeellä sitä ei voinut enää hallita vaan se meni ja eli omia aikojaan. Vähän kuin kone, jota ei voi pysäyttää.
 


 
En tässä vaiheessa lähtisi lanseeraamaan Vuosaarta kuitenkaan miksikään no-go-alueeksi. Se on iso alue ja siihen kuuluu viihtyisä suuri omakotitaloalue, kuten myös luontoalueita Kallahden rannassa. Niin ikään Vuosaaren satamanpuoleinen alue Aurinkolahti-Kallahti on tavallista asuinaluetta.
Kolmansista maista tulleita henkilöitä asuu enimmäkseen Rastilan nurkilla ja esimerkiksi Rastilan ABC:llä värinää näkyy jonkin verran. Mutta Vuotien pohjoispuolelle tulijaprosentti ei ole kovinkaan korkea.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tapsa

Missä keenereitä, siellä ongelma.
Aivan käsittämätöntä, että osa suomalaisista haluaa tietoisesti lisää tätä paskaa ja kaikkialle Suomeen

Anonymous

Aivan. Ja Li Anderson yksi niistä jotka hokevat, ” ei saa antaa pelolle valtaa ” . Menisikö akka yksin kävelemään ja rauhoittelemaan mussukoitaan? Tuskin. Sieltä huutelee turvamiesten sekä poliisien selän takaa. Sekin tyyppi joka totesi raiskauksista sen pelosta. Että ” kohtaa pelkosi” . Tytöt kilistelkää avaimia.

peräpää

No no. Natzimahan sanoi että syy on kaavoituksessa, ei ihmisissä.

Häirikköpoliisi J.Taponen ilmoitti.

Häirikkö-poliisi J.Taponen Helsingin Afrigan osastolta ilmoitti uutis katsauksessa tänään,että Vuosaaressa ei ole tapahtunut yhtikäs mitään,eikä koko Helsingissä-kään. Meidän Pol-Potin hallitus on huolissaan Valkoisen ylivallan kasvusta Suomessa,pitäisikkö meillä olla Mustien ylivalta,kuten Yle ja Helsinginsanomat julistaa.Onko sitten mentävä vuorostaan Afrigan mantereelle julistamaan että heillä on siellä törky pesissä mustien Rasistinen ylivalta.

Anonymous

Eihän tuo videolla näytä juuri miltään mutta esim. lapsi joka saa tuollaisen apinalauman kimppuunsa voi traumatisoitua loppuiäkseen. Toisaalta tuo käytös nostattaa niin paljon vihaa että johtaa todennäköisesti tietyltä osin myös valtaväen radikalisoitumiseen.

Bike

Tuo kaikki onkin suurta liiottelua, lapsilauma kaikki kavereita keskenään. Penkissäkö pitäisi istua? Videon lähettäjällä ilmeisesti joku oma agenda mielessä…

Anonymous

Tämä on vasta alku.

Anonymous

“Bring em’ On”…

ro

Voihan suuri V, nyt on Vuosaarikin pilalle pantu, mölyävin vieraslajien toimesta.

Minä

60- ja 70-luvuilla Vuosaari oli aika idyllinen paikka.
60-luvun lopussa Tarvaisen omistamassa Vuosaaren Valinnassa, Merikorttitiellä, oli yksi afrikkalainen töissä lihatiskillä. Olikin ensimmäinen ikinä nähty tummaihoinen useimmille. Sitä käytiin suorastaan katsomassa ja ihmettelemässä. En muista nimeä, mutta hyvin tumma afrikkalaismies oli.
En nähnyt ketään mollaamassa mustaihoista, siis ei ollut sitä väitettyä rasismia suomalaisissa. Uteliaisuutta nähtävyyteen kyllä oli. Hän oli ihan mukava tapaus, mutta siihen aikaan Suomessa ollutkaan sossuperäisiä “maahanmuuttajia”.

Aksu

Niinpä ongelma ei väri vaan asenne, jossa nokkaylöskäsin hukkuvat sateella.

Anita Tolonen

Itse asun Vuosaaressa eikä täällä ole edelleenkään sen kummempi asua kuin missään muualla Helsingissä. Rastilassa on somaleita paljon, mutta Vuosaari on laaja alue. Ihme mustamaalausta tyypeiltä, jotka ovat käyneet siinä “yhdessä “paikassa.

Aappa

Ihan asiaan mitenkään liittymättä, tuli mieleen J. Karjalaisen laulu, jossa kerrotaan aarniometsän suojassa harjoittelevasta orkesterista.

joku

Voin vahvistaa. Muutin 10 vuotta sitten pois Vuosaaresta ja jo tuolloin oli ongelmia ulkomaalaisten kanssa. En haluaisi ikinä kasvattaa lapsia tuolla alueella. Poliisi ei tee mitään ja valtamedia vaikenee ongelmista.

Los6666

kyllä. yli 10v sitten jouduin käymään kyseisessä paskaläävässä työmaalla, ja jo silloin ihmettelin, että voihan vittu! täällä on vissiin pääsiäinen vuoden jokaisena päivänä

Kiitos päättäjille siitä!

Hulluinta tässä kaikessa on, että me työssä käyvät maksamme koko tämän hulluuden.

Moonman

“En tässä vaiheessa lähtisi lanseeraamaan Vuosaarta kuitenkaan miksikään no-go-alueeksi.” -Sellainen se ei sanan varsinaisessa merkityksessä olekaan, mutta tähän liittyy muutama asia jotka on hyvä tiedostaa: Minnekkään itä-helsinkiin ei voi mennä näkemättä nuorukais-laumoja jo metrossa. Vuosaaren metropysäkki on suoraan Columbus-kauppakeskuksen edessä, mikä on kehitysmaalaisten pääsääntöinen notkunta-paikka, sieltä löytyy halal-kauppaa yms. ja naapurissa kelan toimisto. Sieltä kehitysmaalaiset ikäänkuin leviävät lähi-tienooille, kuten nämä videonkin rikolliset nuorukaiset. Eli et voi välttyä kehitysmaalaisilta, ellet omalla autolla aja sinne omakotitalo-alueen pihaan. Vuosaaressa on paljon uudenkarheaa infrastruktuuria ja hienoja taloja, mutta myyntipuheissa unohdetaan mainita että notkuvien ei-suomalaisten määrät alkavat varsinkin metroaseman ympäristössä olla rastilan ja lähi-itäkeskuksen luokkaa ja tilanne pahenee vain tulevaisuudessa. Älkää luojan tähden ikinä edes harkitko muuttoa minnekään päin itä-helsinkiä.

joku

Jep, Rastila ja Vuosaari on Itiksen kanssa tulevia no-go alueita. Joskus nauratti, kun Vuosaaren aurinkolahdelta ja Rastilan vierestä Vartsikanlahdelta myytiin miljoonakämppiä. Varmasti jäi sanomatta, että lapset pääsevät hyvin sisään monikultuuriin. Sääli sinänsä, mesta on upea koska tuolla on hyvät ulkoilualueet ja infra. Mutta liikaa ulkomaalaisia jotka käy kimppuun ja tyttölapset tulevat kokemaan kovia alueella. Jo 10 vuotta sitten alueen kouluissa ulkomaalaiset oli ongelma ja mm. hyvien opettajien saanti alueen kouluihin oli vaikeaa. Tunnen perheitä jotka muutti jo 10 vuotta sitten pois alueelta lasten koulujen, luokkien sekasorron ja kiusaamisen takia joka johtui ulkomaalaisista.
Älkää ostako mitään Vuosaaren alueelta! Rahoja ei saa takaisin, naapurissa tulee olee Kela gold -neekerimeininki ja lapset on pulassa.

fatwantarkistaja

Nauratti lähes 15 vuotta sitten, kun olimme purettavasta koulusta repimässä kaikkea rahan arvoista ennen kaivinkoneen tuloa. Joku äijä naapurista tuli kertomaan, kuinka siellä oli kaikenmaailman pikku rättipäitä piha täynnä. Ukko oli varsin hyvillään, kun se koulu lähti ja luultavasti eniten niiden oppilaiden takia. Silloin en tajunnut ollenkaan, minkälainen riesapallo nuo keharit ovat ympäristölleen.
Enää ei muuten naurata.

Pirjo Anita Tolonen

Höpö höpö. Jos löydät Hesasta niin rauhallisen asuinalueen kuin Vuosaari, niin voit olla tyytyväinen. Ihme mustamaalausta Vuosaaresta, tietämättömät puhuu soopaa tuutin täydeltä . Itse olen asunut täällä 28 vuotta, ja paras paikka ikinä asua….

Häiriköt ja joukkohäirintä myös HS:n uutisoimia

Tuossa oli linkki Helsingin Sanomien juttuun, jossa kerrottiin jo otsikossa kymmenien lasten ja nuorten häiriköineen Vuosaaressa. Varmasti alue on iso, eivätkä kaikki yhdessä toistaiseksi rauhallisemmassa (ilmeisesti rannalta kaukana) olevassa nurkassa kyhjöttäjät toki huomaa rannanpuolella liikkuvia häiriköitä.
Se ei kuitenkaan poista faktaa, että häiriköinnin takia hätäkeskuskin oli ruuhkautunut asiasta ilmoittavien soittojen paljoudesta. Tämä on tyypillistä ikävän kehityskulun alkua, mikä vie kohti slummiutumista, jos häiriköintiä ei saada hyvin pian kuriin.

Anonymous

Vuosaari on mädätetty hämmästyttävällä vauhdilla ,näkyvä muutos parissa vuodessa “sekakultuuriset” jengit aktivoituu nopeasti ählyjen …..rien määrä on kasvanut vuodessa, onneksi poikani perheineen ehti tuolta pois eikä ostanut asuntoa kuten vielä jokunen vuosi sitten haaveiltiin, sanoisin kyllä että yksi nopeiten ghettotuvista ns entisitä hyvistä alueista

Tero

Apinat kuuluu viidakkoon.

NähtyOn

Viruslaumat leviää, eiköhän kohta ala olemaan myrkytyksen aika.

PastoriNikulainen

Apinaorkesterit, pökäleet sun muu savannin “rikkaus”
eivät kuulu puhtaan vesistömaan välittömään läheisyyteen sontimaan kulmia.
Niiden kuuluisi olla aavikolla mistä tulivatkin ja nöyrän janoisia kuin pienet oravat.
Menkää takaisin kamelinsavimajoihin mölisemään, älisemään, kuolaamaan
ja pyllistelemään!
Emmekä kaipaa mitään tulevia kaarnaveneinsinöörejäkään tänne,
sillä pystyimme kukin “rakentamaan” kaarnaveneen jo alle 6vee ihan omasta takaakin. Amen.

Anonymous

Täällä provinssakin on tapahtunut hyvinruskettuneiden ivaasioita, tulleet jopa kierrätyskeskuksiin. Onko sosiaalihuolto ollut vastuuton?)

PATEN POSSU JA KYLKI

Törmäsin tähän juttuun Helsingin Sanomien sivulla, ei sanaakaan maahanmuuttajista. Poliisi puuttunut keskusteluun netissä ja sitten keskustelu suljettu. Mikä ratkaisu se on ? Juna tuli, siihen on astuttu ja matka kohti Suurta Tuntematonta on alkanut. Kyllä vetää hiljaiseksi, täytyy sanoa. Lapset, nuoret ja naiset alkajaisiksi itsepuolustuskursseille ja kodin ulkopuolella liikkuessa mukaan pippurisumutetta tms. Ja kätevät pikku kamerat koko ajan käden ulottuville, niitähän saa ymmärtääkseni jo esimerkiksi kyniin? Isompi projekti olisi sitten PATEN POSSU JA KYLKI. Grillipossukioskeja ympäri maahanmuuttajalähiöitä. JAM. Komeat mainokset ja ihana possuntuoksu. Saa kopioida.

Anonymous

Noin se islamisaatio etenee. Muslimit käyttäytyvät röyhkeästi ja aiheuttavat mahdollisimman paljon levottomuutta, väkivaltaa ja kaikkea muuta ikävää kunnes vääräuskoiset ymmärtävät muuttaa muualle. Ja taas uusi alue vallattu. Näin se on toiminut jo yli tuhat vuotta. Eli kyseessä lienee pikkujihadistit jotka on laitettu asialle imaamin tai vanhempien käskystä.

Janos

Missä paljon muslimeja, siellä ongelmia kaikilla muilla. Näin se vaan on.

M

Jo useita vuosia sitten, kun ajoin Palmian ns. invakyytejä tuli aina välillä keikkaa mm. siellä Vuosaaressa, monet vanhukset soittelelivat etenkin iltaisin, että missä minä olen? He pelkäävät ja haluaisivat päästä välittömästi lähtemään mm. alueella liikkuvien maahanmuuttajajengien vuoksi, jotka pääsääntöisesti vainoavat jatkuvasti suomalaisia vanhuksia…. Sana oli itiksessä ja Puhoksen noudoissa.

Suometar

Asuin aikoinaan Vuosaaressa. Kun somalit alkoivat vallata Meri-Rastilaa, aavistin jo heti, mitä tuleman pitää: päättäväisesti pakkasin koirani ja tavarani ja muutin muualle. Muutoin ihana, kaunis Vuosaari. Fillaroin uimassa Kallahdessa, keräsin marjoja ja sieniä, ulkoilutin koiriani metsissä ja merenrannalla.
Mikäli sallitaan pieni suomalais-ugrilainen mainospläjäys, niin onhan meillä Suomessa (vielä) myös näitä omia suomalais-ugrilais-kansallisiakin tapahtumia. (Ei ole pakko katsella vieraskulttuuriesityksiä Columbuksen käytävillä tai – entisessä Aurinko-, nykyään ilm. Afrikanlahdessa -, valehtelevien skottitoimittajien, suomalaispoliisien selän takaa huutaessa mikrofooneihin.) Omaa, itäistä kulttuuriamme! Pian kai kaikki tällainen kielletään, kaikki suomalaisen alkuperäiskansan muisto ja kulttuuri pyyhitään pois maailmankartalta. Ellemme nouse puolustamaan itseämme! Mm. Suomi-Venäjä-seuran sivustolta löytyy tällaisten tapahtumien aikatauluja, lähinnä eri itä-Suomen kaupungeissa. Esim. 18.8.2019, jos joku ei pääse Turkuun, eikä nimi “Venäjä” aiheuta vatsakatarria, niin esim. Helsingin Linnakoskenpuistossa (Taka-Töölö) olisi tuolloin slaavilainen ja suomalais-ugrilainen “Veresk”-festivaali! En laita suoraa linkkiä, mutta löytyy guuglesta. Puolustetaan suomalaisuuttamme!

ed karvinen

Suomalaiset ovat mielummin venäläisiä kuin muslimeja. Sen jo kertoo meidän historia. Toivottavasti Putin tule auttamaan jos meillä alkaa menemään huonosti maahantunkeutujien kanssa. Tai hänen seuraajansa. Toivottavasti 😉

Evplasse

Katselin ylen aamuteeveetä , taustalla My Helsinki tarkoittanee MYY HELSINKI kapungista on tulossa Malmö?

Rahalla ei osteta hyvää kasvatusta

Luin muuten HS:n jutun ja kerrankin myös sen kaikki kommentit, joita oli pitkä liuta. Eräs kommentoija feminiinisellä nimimerkillä yritti muutamassa kommentissaan pohtia häiriköitsijöiden kotien poliittista taustaa. Hän kertoi uskovansa, etteivät nämä tulisi ainakaan vihreitä kannattavien joukosta. Hänen mielestään ankara kuri kotona saattaisi hyvinkin olla tällaisten nuorten taustalla, ja hän sanoi tiettyjen tai tietyn puolueen Suomessa enemmän ilmentävän tällaista, lasten pahoinvointiin johtavaa kovan kurin retoriikkaa.
Vihjaillessaan joidenkin supi suomalaisten puolueiden olevan ankaruuden ja kurinpidon suosimisen takia rikollisten kasvatusalustoja, hän tuntui olevan täysin tietämätön siitä, että Ruotsissa on televisiossakin näytetty dokumentti, jossa haastateltiin häiriköiviä maahanmuuttajataustaisia oppilaita, ja kysyttiin häiriköinnin syitä (koulussa meno oli käynyt niin mahdottomaksi, että se oli suljettu), niin nuoret kertoivat, etteivät pystyneet kunnioittamaan opettajaa, joka ei rangaissut huonosta käytöksestä käytännössä mitenkään. He kertoivat kotona saavansa ihan kunnon selkäsaunan, jos eivät tottele, ja heidän mielestään myös opettajien pitäisi vaikkapa huitoa karttakepillä, niin sitten he tottelisivat. Tämä on tuttua lasten kasvatusta muslimimaista.
Tässä näkemässäni dokumentissa, n. 10 v. sitten, haastateltiin tietysti myös opetus- ja kasvatusalan ihmisiä kysyen, mitä tuntemuksia häirikköjen oma kurin kaipuu herättää. Asiantuntijat olivat sitä mieltä, että Ruotsi luopuessaan fyysisestä kurinpidosta kouluissakin jo 50 v. aikaisemmin oli oikealla tiellä. Nämä lapset ja nuoret eivät ymmärtäneet paremmasta, mutta sitkeä rakkauden osoitus (mikä näytti tarkoittavan rangaistusten puutetta) näille ongelmalapsille olisi paras lääke muuttamaan heidän käytöksensä kunnolliseksi ajan kanssa. Pahaan ei saa vastata pahalla, lopulta hyvällä pahaan vastaaminen tuo tuloksen. Tämä sääntö kyllä toimii kantakansalaisten kanssa, mutta muslimimaista tulevien kohdalla se ei tule tepsimään. Se johtuu lukuisista islamiin liittyvistä oppirakennelmista, joita virallinen Ruotsi ei (eikä varmaan Suomikaan) ei ymmärrä eikä tunnusta.
Asiantuntijat lässyttää, kuinka tulijoille on tehtävä maan lait selväksi. Muslimivanhemmat ja imaamit vakuuttavat noudattavansa maan lakeja. Kaikki ovat uskovinaan, ettei muslimilapsia piiskata kotona ja etteivät vanhemmat anna heille edes tukkapöllyä. Räikeä ristiriita kotikasvatuksen ja koulukurin kanssa jatkuu. Ongelmaa ei vähennä se, että imaamitkin opettavat, ettei poikien tarvitse arvostaa naisopettajaa eikä muutenkaan väärinpukeutuneita ei-musliminaisia jne.
Nämä ongelmanuoret ja heidän ongelmansa jäävät aina täysin sivuun, kun valtamedia valitsee olla kertomatta maahanmuuttajataustaisten nuorten osallisuudesta. Jos häiriköt ovat kantakansalaisten jälkeläisiä, jutut juuttuvat tutuille urille alkoholistien tai urakiitureiden lapsista ja vasemmistolais-kokoomuslaiseksi väittelyksi sosiaalitukien ohjauksen merkityksestä. Tosin vasemmistolaiset luulevat tulonsiirtojen ratkaisevan myös mamu-taustaisten nuorten ongelmat. Voisi sanoa vasemmiston olevan liian materialistinen ymmärtääkseen sen, että raha ei ratkaise kaikkea.