Tallinnan joukkoliikenteen kevyt oppimäärä

All-focus

Moni on kysellyt miten Tallinnassa matkustetaan julkisilla. Se on helppoa. Tässä perusohjeet.

Jos liikkuu Tallinnassa vain harvoin niin lipun voi ostaa kuljettajalta, hinta 2 euroa. Tasaraha pitää olla. Lisäksi voi ostaa kännykkälipun QR-lipun. Tai sitten voi ladata sovelluksia, mutta pakko myöntää, että sovelluksia en ole käyttänyt. Sovellukset vaativat aina jonkun käyttäjäprofiilin, eikä jaksa.
Omasta mielestä kätevintä on, jos käy useamminkin Tallinnassa on ostaa Ûhiskaart. Eli luottokortin kokoinen läpyskä, joka leimataan bussissa. Kortteja saa mm. R-kioskeilta, hinta 2 euroa. Rahaa niihin voi ladata kioskeilta tai netistä. Sama osoite kuin tuo aiempi.
https://tallinn.pilet.ee/buy
Korttiin voi ladata rahaa eurosta ylöspäin. Yksittäinen matka maksaa kortilla maksettuna 1,10 ja lippu on voimassa tunnin. Lisäksi voi ladata päivälipun 3,00 tai esim kolmen päivän lipun 5,00 euroa. Esimerkkeinä vain mainitakseni.
Busseihin noustaa kaikista ovista, perussääntö on, että poisjäävien annetaan tulla ja sitten noustaan itse kyytiin. Lippu leimataan vilauttamalla sitä ovipielissä oleviin laitteisiin, ei muuta.  Useampi henkilö voi käyttää korttia samaan aikaan. Kun näyttää korttia lukijalle, niin sitten painetaan näytön “OK”. Korttia vilautetaan ja painetaan ok niin monta kertaa kuin matkustajia.
Bussit pysähtyvät yleensä jokaisella pysäkillä, mutta ei välttämättä pikkupysäkeillä, jos kelloa ei ole soitettu.
Matkareittejä voi suunnitella reaaliajassa Reisiplaneerijassa.
https://transport.tallinn.ee/mobile.html#map/ee
Kartaan klikkaa pysäkki, jolta haluaa nousta autoon ja pysäkki, jonne halutaan mennä. Ohjelma laskee muutaman reittivaihtoehdon. Kun vähän selaa ohjelmaa niin sitä on helppo käyttää. Alla bussireitti D-satamasta meikäläisen kantabaariin.
Kuvakaappaus 2019-08-03 16-11-29.png
Lippu käy busseissa, trolleissa, ratikoissa ja junassa.
 

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Vau! Kiitos.

Kävijä

Joo. Nyt oli kyllä hyvää tietoa. Puuttui tieto, että mikä on tarkastusmaksun hinta, mikä somaliassa on 80€.
Käyn kerran viikossa Tallinnassa, tai jos janottaa, niin kaksi kertaa.
Mielellään lukisin Pt- mediasta, asunnon vuokraamisesta, ja muutenkin pidempiaikaisesta oleskelusta Virossa.