Ruotsi: elokuun alkusaldo: 11 murhan yritystä ja 4 murhaa

18824368893_e038f3411b_b

Ruotsissa elokuu on alkanut niin sekopäisesti, että jos samaa tahtia jatketaan kuun loppuun niin poikkeustilaa tarvitaan. Mistä oikein on kyse ja mitä tapahtuu? Tukholmassa citypoliisissa työskentelevä poliisi kertoo Pt-medialle.

Elokuu on siis alkanut hurjanpuoleisesti. Lista näyttää lyhykäisyydessään tältä, jos mukaan otetaan vaikkapa raiskaukset ja murhat tai niiden yritykset: 11 murhan yritystä, 4 murhaa ja 5 raiskausta.
4.8. Murhan yritys, Katrineholm.
4.8. Murha, Karlstad
4.8. Murhan yritys, Huddinge.
3.8. Murha, Norrtälje.
3.8. Murhan yritys, Malmö.
3.8. Murhan yritys, Helsingborg.
3.8. Murhan yritys, Tukholma.
3.8. Murhan yritys, Timrå.
3.8. Raiskaus, Uppsala.
3.8. Raiskaus, Umeå.
3.8. Raiskaus, Västerås.
3.8. Raiskaus, Tukholma.
3.8. Murha, Uppsala.
2.8. Raiskaus, Helsingborg.
2.8. Murhan yritys, Tukholma.
2.8. Murhan yritys, Tukholma.
1.8. Murhan yritys, Boden.
1.8. Murhan yritys, Leksand.
1.8. Murhan yritys, Sigtuna.
1.8. Murha, Södertälje.
Listalla ei ole kaikki tapaukset, sillä joissakin tapauksissa poliisi ei syystä tai toisesta tee päivitystä tilannehuoneeseen kuin vasta esimerkiksi jälkikäteen. Listaa voi tarkastella osoitteesta: https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/
 
polis.www-
Tukholman citypoliisissa työskentelvä poliisi kertoo Pt-medialle:
– Näyttää kyllä ei-niin-kovin hyvältä. Tukholmassa on ollut aika hulina viikonloppuna. Lauantaina tietenkin Pride-juhlat ja toiminta niiden ympärillä oli keskipisteessä. Koska olen citypoliisissa niin nuo murhat ja niiden yritykset eivät näy meidän tehtävissä, sillä niistä kaikki ovat tapahtuneet cityalueen ulkopuolella lähiöissä. Cityalueella tehtävät ovat jonkin verran erilaisia kuin vaikkapa Järvan poliisilla Rinkebyssä.
– Mutta jotain voin sanoa. Joka kesän loppua kohti ongelmalähiöissä tunnelma jotenkin tiivistyy. Ihan kuin koko kesä olisi pidetty kattilaa liedellä pikkuhiljaa kääntäen levyä kuumemmaksi. Kiehuminen kestää ja kestää, keittäjä turhautuu, että eikö se saatana jo kiehu.  Ja sitten se yhtäkkiä ryöpsähtää iloiseen pulputukseen. Näissä lähiöissä on joku kummallinen kollektiivinen tällainen kiehuminen. Alkaa jonkinlainen kollektiivinen hourinta, turhautuminen tai jokin sellainen.
– Lisäksi tähän vaikuttaa se, että on lämmintä, mutta illat hämärtyvät ja kokaiinia on liikkeellä taas paljon ja se on halpaa. Porukka hilluu ulkona ja sitten sattuu niitä kokaiinikohtaamisia. Ei osata erottaa asioita vaan kokaiiniuhossa liian herkästi otetaan se gänstä-asenne.
Voimme siis odottaa hurjanpuoleista elokuuta. Usein koulujen alkamista edeltävä viikonloppu on myös kiivas. Seurataan tilannetta.
 

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

ei huolta,ruotsin poliisi ”tarkkailee”tilannetta ja tarjoilee kahvia ja pullaa.

Aappa

Håkenia, Olövta ja Erkeriä vaan ottaa pannuun, koska Häslän ja Nehammut pärjää paremmin koulussa.

seant

Alkaako poliisi toiminta olemaan Suomessa samanlaista, kun luki Mtv:n uutista.
– Kuulin kovaa kolinaa läheiseltä parkkipaikalta Oulun Rajakylässä. Näin kaksi poikaa hakkaamassa autoa, tapauksen nähnyt Kurvinen kertoo MTV Uutisille.
Hän päätti mennä naapurin kanssa paikalle katsomaan, mitä auton luona tapahtuu.
Kurvinen kertoo saaneensa kuulla poikien nimet yöllä ja hän ilmoitti ne aamulla poliisille.
Poliisi vahvistaa saaneensa ilmoituksen palavasta autosta, mutta se ei tutki tapausta. Poliisi ei avaa syitä siihen, miksi tapausta ei tutkita. Alaikäiset eivät kuitenkaan ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Anonymous

Hulluja nuo nykyajan Håkanit.

Anonymous

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

Anonymous

Tervetuloa. Kyllä me tiedetään että ensin tulee muutama kymmenen miljoonaa rikollista ja huijaria mutta heti niiden jälkeen alkaa tulla jo ihan tavallista neekeriä ja arabia. Joten ei mitään syytä huoleen.
T: Rennon feministiset pullantuoksuiset punavihernatsit

PastoriNikulainen

Viddu mikä lista. Varnaan pyllistän ja ripuloin kohta – kohti lähi-itää.
Nuo mulkut ei meiden väkiä korvoo. Amen.

Selvisihän se

Kaikki hulinointi (uusien tietojen mukaan) johtuu kuulemma siitä että Afrikassa ja Lähi-Idässä on puutetta vedestä.

Selvisihän se

Mutta toisaalta niin Euroopassa on vettä ja lähi-itäläisafrikkalainen hulinointi jatkuu samaan tyyliin Euroopassa, että jokin tuossa uudessa teoriassa mättää pahemman kerran.

Kulkija

Vietin heinäkuun lopun kaksi viimeistä viikkoa Tukholmassa. Poliiseja en nähnyt ja kovin myöhään illasta en uskaltanut ulos. Sveavägeniä ajettiin kilpaa joka ilta. Poliiseja ei missään. Kadut täynnä roskia ja asiakasvessat julkisilla paikoilla kammottavassa kunnossa. Torvet soi kuin Turkissa. Kannattaa välttää matkustamista ellei pakko.

Sarjakikkeliä

Uppsalassa väijyy sarjaraiskaaja? (SVT)
-våldtäktsförsöket i Luthagsesplanaden klockan 01:05 den 3 augusti,
-våldtäkten på Sysslomansgatan runt klockan 02:30-03:30 3 augusti
-våldtäkten i Stadsparken under natten mellan den 4-5 augusti