Uussuomalaisia nuorukaisia ryöstökäräjillä

Kuvakaappaus 2019-08-05 18-02-20.png

Espoossa tehtiin viime syksynä ryöstö, jossa kvartetti nuorukaisia ryösti vielä nuoremman. Neljä afrikkalaista ryöstäjää hyökkäsi kahden suomalaisen teinin kimppuun.

Afrikkalaiset vuonna 2000 syntynyeet Maslah ***, Zakaria ***,  Ahmed *** ja 2001 syntynyt Aidan *** olivat viime syksynä lokakuun 8. päivä Espoossa ryöstötuulella. Uhriksi valittiin suomalainen 15-vuotias nuorukainen. Eli siis kvartettia muutama vuoden nuorempi nuorukainen.
Oltiin Espoossa Ison Omenan kauppakeskuksen kulmilla. Kvartetti yhytti suomalaisen ja alkoi tupakan pummaaminen. Tämä oli hämäystä. Seurasi, että yksi afrikaanoista otti suomalaista takaapäin kurkusta kiinni kuristusotteeseen. Yksi piti puukkoa suomalaisen kaulalla. Afrikaanot uhkasivat nyt viiltää suomalaiselta kaulan auki, jos tällä ei olisi tarjota huumeita tai rahaa. Samaan aikaan käytiin suomalaisen taskut läpi ryöstettävän tavaran toivossa.
Suomalaispojan seurassa ollut suomalainen tyttö yritti puolustaa poikaa, mutta osa afrikaanoista oli nyt hyökännyt tytön kimppuun ja painaneet tämän maahan, jotta hän ei voinut auttaa pulassa olevaa poikaa. Kaksi afrikaanoista pahoinpiteli tytön siten, että tyttö heitettiin rajunpuoleisesti maahan tämän noustessa maasta ylös. Lisäksi tyttöä lyötiin useita kertoja nyrkillä kasvoille.
Lopulta afrikaanot saivat yliotteen ja poistuivat paikalta. Mukaansa he ottivat pojan repun, jossa oli kaiutin. Afrikaanokvartetti oli suunnitellut teon etukäteen.
Näine hyvine käräjäoikeus tuomitsi Maslahin ryöstöstä 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen, Aidanin 6 kuukauden 15 päivän ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä ja pahoinpitelystä ja Ahmedin 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä. Ainoa, jolle häkki heilahti oli Zakaria, joka tuomittiin ryöstöstä ja pahoinpitelystä 11 kuukauden ehdottomaan vankeuteen, koska Zakarialla oli allaan ehdollinen tuomio vuonna 2017 tehdystä ryöstöstä, josta oli tullut tuolloin 5 kuukautta ehdollista.
Lisäksi tuomittiin maksettavaksi muutama tuhat euroa erilaisia kipukorvauksia sekä kadoksiin jääneistä ryöstetyistä tavaroista.