Keväisestä mopopojan pahoinpitelystä syytteet kahdelle sotapakolaiselle

Kuvakaappaus 2019-08-06 15-25-14.png

Moni muistaa toukokuun alussa suurta huomiota saaneen Kil:in kunnan pahoinpitelyjupakan, jossa kolmansista maista tulleet nuorukaiset pahoinpitelivät yhtä ruotsalaista poikaa.

1.toukokuuta sattuneessa tapahtumassa ruotsalaiset nuorukaiset ajelivat mopoautolla ympäriinsä kun heidät pysäytettiin useamman kolmansista maista tulleen nuorukaisen toimesta. Mopoauton kuljettaja vedettiin autosta ulos ja pahoinpideltiin bussipysäkillä. Kehitysmaista tulleet nuorukaiset kuvasivat pahoinpitelyn ja laittoivat filmin nettiin.
Filmi levisi kulovalkean tavoin ja asia nousi valtakunnan otsikoihin. Maa jakautui kahteen leiriin. Ensimmäinen pooli vannoi kostoa. Kil:in ulkomaalaiset aiottiin heittää ulos maasta. Monenlaiset ryhmittymät uhosivat, että nyt laitetaan pystyyn “kodinturvajoukot”. Saatiinko kodinturvajoukot? Mitään ei tapahtunut ja asia onkin jo unohdettu.
Toinen pooli otti sitten hieman erilaisen tulokulman tapahtumiin. Nimittäin valtamedia alkoi kirjoittelemaan, että Kilissä majaa pitävät kolmansista maista tulleet nuorukaiset kokevat rasismia ja pelkäävät. Useat afgaanit ja syriaanot todistivat ajankohtaisohjelmissa miten heitä rasisteerataan ja pelottaa. Valtakunnantaposet kertoilivat uutisissa, että vaikka nämä ovat ikäviä tapauksia, ovat nämä silti aivan yksittäistapauksia.
Pahoinpitelyn uhri on päässyt julkisuudessa sanomaan sen verran omasta puolestaan, että koko tapahtumalla ei ole ollut ennen eikä jälkeen mitään tekemistä rasismin kanssa. Olkoonkin, että valtamedia antaa ymmärtää pahoinpitelyn olevan ikäänkuin jollain tapaa hyväksytty, koska tekijä on kolmansista maista tullut ja uhri ruotsalainen. Tällaisessa asetelmassa valtamedian käsityksen mukaan uhri on rasistisilla toimillaan ansainnut pahoinpitelyn.
Asia meni kuitenkin rikostutkintaan ja nyt kaksi 16 vuotiasta, Afganistanin ja Syyrian kansalaiset, ovat saaneet syytteet pahoinpitelystä ja asia etenee oikeuteen. Syytteen mukaan ulkomaalaiset olivat yhdessä lyöneet ja potkineet ruotsalaista siinä määrin, että ruotsalainen oli saanut mustelmia ja haavaumia ympäri kehoa.

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rasvikset.se

Mopopojista ei ole mihinkään. Vanhanajan kunnon raggarit takaisin!

Suomi Finland

Olisivat ajaneet päälle. Riittäiskö mopossa tehoja keharien kaatamiseksi?