Sollentunan kirvesmurhan nuori tekijä vangittiin

Kuvakaappaus 2019-08-06 23-03-26.png

Tukholman naapurissa Sollentunassa perjantaina tapahtunut teini-ikäisen tekemä kirvesmurha on kaiken kaikkiaan hyvin traaginen tapahtuma. 16-vuotias nuorukainen löi ikätoveriaan useita kertoja kirveellä päähän ja selkään.

Tapahtumien kulku on suurinpiirtein seuraava. Nuorukaiset olivat pyöräilleet Sollentunassa sijaitsevalle Rösjö-järven uimarannalle. Nuorukaiset olivat kiivenneet uimarannan kupeessa sijaitsevalle kukkulalle, jossa surma sitten tapahtui.
Teon jälkeen nuorukainen oli itse soittanut hälytyskeskukseen. Tapahtuma-aika oli noin klo 22.00 aikaan perjantai-iltana. Paikalle saapui nopeasti ambulanssihelikopteri ja uhri vietiin sairaalaan, mutta hän menehtyi aamun mennessä saamiinsa vakaviin vammoihin. Eri lähteiden mukaan uhria oli lyöty päähän ja selkään kirveellä. Tekijä oli jäänyt paikan päälle odottelemaan poliisia ja hänet otettiin kiinni tekopaikalta.
Tekijä, vuonna 2003 syntynyt ruotsalainen nuorukainen vangittiin teosta epäiltynä ja rikosnimikkeenä on murha.
Tapahtumasarja on kaikenkaikkiaan hyvin kummallinen. Molemmat nuorukaiset ovat kotoisin Tukholman alueen “hienostoalueelta” Danderydistä, jota voisi verrata Helsingin kupeessa vaikkapa Kauniaisiin. Nuorukaiset olivat kavereita ja tulevat varakkaista perheistä. Asuinalue, jossa he ovat asuneet on rauhallista ja varakasta seutua. Itse tekopaikka Rösjö-järven seutu on myös rauhallista ja yleisesti turvallista seutua.
POLISEN
Pt-median tietojen mukaan tekijällä oli jonkinlainen aspergerin oireyhtymä. Se ei tietenkään selitä tapahtumia millään tavalla. Teon motiivihan on joka tapauksessa ihan muualla. Mitään järjellistä motiivia teolle ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole poliisin mukaan löytynyt.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PastoriNikulainen

MV??!! Miksi tuota käikälettä ei palautettu pikatoimituksena kotimajaansa?
Nyt nauttii tod näk vääräuskoisten veroilla kustantamat herkut ja ps4 pelihetket
ja ties mitkä jonkin suvakin extrapervoilut siihen päälle. Ei näin. Pthyi…

m1xa

Oliko siis kyseessä kantaruotsalainen tällä kertaa? Vaiko tuontituristi?

Pessimisti

Ai, kehariko kotoisin hienoston alueelta, eppäilenpä.

m1xa

No sitä minäkin epäilen…

On niitä hienostoalueillakin

On siellä kehareitakin. Näkyi monta vainajan koulukavereissa (SVT Rapport), puhuivat maturuotsia. Ehkä ovat Rinkebystä bussitettuja koska sitäkin tehdään jotta populaatio sekoittuisi paremmin.

kanander

Kyllä kusta lorahtaa silloin tällöin sekaan hienoston sisäsiittoisissakin piirissä.

PastoriNikulainen

Syön toki sanani jos näin on, mutta, mutta…

takasin ja köysiin

Greta Thunberg ei saa kulkea kirveen kanssa.

Van, Mie

“…ojen mukaan tekijällä oli jonkinlainen aspergerin oireyhtymä.”
Ehdit ensin. 🙁
Mutta onko Gretan purjeveneessä kirveitä sun muita ikea-veitsosia? 😀

Van, Mie

Off-Topiccina: 6.8. VihapuheFM replay D-livessä, sen ääni kiertää tuplana n.3 sekunnin viiveellä ainakin mulla. 🙁

Anonymous

Kyllä ruottalainenkin teurastaa Lähi-Idän tyyliin….

Aikki.

Expressenin uutisessa kerrottiin uhrin suvun asuvan valkovenäjällä. Tekijän taustaa ei mainittu.

Terhomatti Hämeenkorpi

Jos on Asperger – syndrooma, niin se voi selittää teon ja tapahtuman. Tiedän nimittäin läheltä seuranneena syndroomaisen olemusta ja ajatuksenkulkua, jota ei voi ymmärtää eikä selittää järjellsesti. Ainakin hetkittäin se näin menee. Oli vissiin sellainen hetki tuolla…Muuten: Asperger kun ei parane iän myötä, tuskin paheneekaan, mutta pimeitä hetkiä on aina matkan varrella. Schade, mutta näin tämä ihmiskirjo menee, eikä siihen vaikuta missä ympäristössä eletään, oli sitten Kauniainen tai Tattarisuo.