Landskronan isku ei ainoa pommi-isku Juutinrauman alueella – myös Kööpenhaminassa iso pommi

Kuvakaappaus 2019-08-08 12-49-11.png

Landskronan kaupungintalon räjäytyksellä on mielenkiintoisia piirteitä. Sitä ei voida laskea rikollisten keskinäiseksi välienselvittelyksi. Kuten myöskään minkäänlainen muistutus ei tule kyseeseen, jossa suojelurahan perijät muistuttavat maksamattomista provisioista.

Aamun lehdistötilaisuudessa selvisi, että kaupungintalon pääsisäänkäynnin tuntumaan oli viritetty pommi. Mistään pikkupoikien paukkupommista ei ollut kyse vaan kunnon jytkystä. Kiinteistön ikkunat lensivät pihalle ja sisäänkäynnin rakenteet menivät täydelliseen remonttiin.
Linkin takaa SVT:n uutisista voi katsoa kuvia millaista jälkeä räjähdys sai aikaan.
Räjähdys oli sen verran kovanpuoleinen, että lähitalot tärisivät ja räjähdyksen ääni kuului koko kaupungin yli. Pt-median Landskronan kirjeenvaihtaja kertoo:
– Asun kilsan päässä ja silti ikkunat helisivät reilunpuoleisti ja räjähdyksen ääni kuului. Arvasin heti, että kyseessä ei ole mikään paukkupommi vaan kranaatti tai joku. Jotenkin heti tajusi, että kunnon jytky.
Poliisin mukaan räjähdyksellä ei suoraan näyttäisi olevan yhteyttä aiemmin viikolla tapahtuneisiin räjähdyksiin ja ammuskeluihin. Yleisesti kerrotaan, että räjähdys oli isku suoraan yhteiskuntaa ja demokratiaa kohtaan. SVT
Mielenkiintoinen seikka, joka ei liity välttämättä Landskronaan, on se, että eilen keskiviikkoiltana räjäytettiin lahden toisella puolella Kööpenhaminassa veroviraston konttori. Österbron alueella sijaistevan veroviraston rappusille viriteltiin voimakas pommi, joka löpsäytti koko rakennuksen julkisivun remonttikuntoon.
Kööpenhaminan räjähdys oli myös hurjanpuoleinen. Kuvia voi katsoa Extrabladetin artikkelista.
Yhteyttä ei välttämättä ole, mutta se tiedetään, että uusruotsalaisilla ja -tanskalaisilla on hyvät välit lahden yli ja yhteistyötä tehdään molempiin suuntiin.