Mikä ihme on siivousrinki?

work-993353_960_720.jpg

Turvapaikka-aktivistien keskuudessa on mielenkiintoinen, mutta monille hieman tuntematon ilmiö; siivousrinki. Siivousringissä turvapaikka-aktivistit palkkaavat maskottejaan siivoamaan kotejaan ja maksavat tästä palkkaa, jotta turvapaikanhakijalle saadaan status ”työssäkäyvä”.

Siivousringin idea on melko yksinkertainen. Turvapaikka-aktivistit perustavat esimerkiksi toiminimen. Yrityksen puuhapetteri hoitaa toiminimelle x-määrän asiakkaita, eli yksityishenkilöitä. Yritykseen palkataa turvapaikanhakija, jonka toimeenkuvaan sitten kuuluu siivota asiakkaiden koteja. Firmassa voi olla yhdestä useampaan turvapaikanhakijaa ”töissä”.

Toiminta on täysin laillista eikä siinä rikota mitään lakeja. Jokainen asiakas maksaa siivoojan työstä x-euroa ja siivoja käy kunkin asiakkaan kotona 1-4 kertaa viikossa. Asiakkaita on aina sen verran, että työ on kokopäivätyötä. Siivojalle maksetaan myös usein jopa erittäin hyvää palkkaa. Monissa ringeissä turvapaikanhakija-siivooja saa reippaasti yli pari tonnia kuussa. Firma hoitaa myös kaikki lakisääteiset työnantajamaksut.

Homma ei siis perustu mihinkään veronkiertoon tai muuhun epämääräiseen toimintaan vaan koko idea on puhtaasti se, että kun turvapaikanhakija-siivoojalla on oikea työ, josta saa oikeaa palkkaa, silloin Maahanmuuttoviraston on hyvin vaikea muuta kuin antaa myönteinen oleskelulupapäätös työn perusteella.

Siivousrinkiä käytetään yleensä ”vaikeissa” tapauksissa ja viimeisenä oljenkortena. Sellaisissa, joissa koko turvpaikkaprosessi on käyty läpi kaikissa oikeusasteissa ja paperissa seisoo enää ”karkoitus”. Kun karkoitus kirjaimellisesti alkaa häämöttää niin turvapaikka-aktivistit lyövät pystyyn siivousringin ja sen jälkeen tulijalle uusi anomus – nyt työperäisenä.

Kansan Uutiset kertoo yhden esimerkin afganistanilaisesta turvapaikanhakijasta 30-vuotiaasta Hakimista. Hakim jätti lapsensa ja toista lasta odottavan raskaana olevan vaimonsa Afganistaniin ja lähti Suomeen turvapaikanhakijaksi. Hakimin kohtalo oli jo viittä vaille paluu vaimon ja lapsien luo huolehtimaan perheestään, mutta sitten apuun ehätti batiikkinoitien armeja ja Hakim saatiin siivousrinkiin ja kotisiivoojaksi.


Näin siis yksinkertaisimmillaan toteutetaan ihmisoikeuksia. Kansan Uutisten tapauksessa turvapaikka-aktivistit saivat perheenisän jäämään Suomeen ja jättämään lapsensa ja vaimonsa oman onnen nojaan Afganistaniin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Mikä ihme on siivousrinki?

 1. Kun työperäinen oleskelulupa on elintasopakoloisen taskussa, loppuu siivouksetkin ja palkanmaksu. ”Siivooja” ilmoittautuu työnvälitykseen työttömänä työnhaeskelijana kunnes työperäinen oleskelulupa kuluu umpeen. Jälleen tarvitaan siivousrinkiä.

  60
  1. ja batiikkinoita toteaa: my job here is done.
   on ne veijareita.

   50
 2. Kuinka ihmiset uskaltavat päästää kotiinsa nuoren miehen, jonka taustoista ei tiedetä juuri mitään tai jonka lojaalisuus ja vastuunkanto omaa vaimoa kohtaan on jutussa esitetyn kaltainen. Näiden ”hyvien” ihmisten kansalaisaktiivisuus ja tosiasiallinen lain kiertäminen toimii aina kantasuomalaisia vastaan. Kansansa pettäjiä kaikki tyynni, vievät leivän maanmiehensä suusta. Moni suomalainen tekisi mielellään siivoustyötä noilla palkoilla.

  66
  1. Eihän sitä tarvitse päästää, jos ei halua. Riittää että maksaa laskun.

   18
 3. Eli vanhat kiimaiset suvakkinorsut odottavat kotonaan kun Mohammed tulee ”siivoamaan”. Sen jälkeen suihkuun pesemään muslimimällit naamoistaan pois ja vilkuttamaan maksetulle mieshuoralleen vähän mustasukkaisesti kun Mohammed menee seuraavaksi Birgitta-Kyllikin luo… Tavaraakin oudosti katoilee joka käynnin jälkeen mutta ei se haittaa kun saa kunnon käyrää muslimilerssiä, tuntee olonsa niin nuoreksi ja haluttavaksi ! Siitä mielellään maksaa kunnolla extraa.

  68
  1. Kommuuneissa kaikki on kaikkien ja koko maailman omaisuutta ja siellä pystyy mohammed sivoamaan kerralla kokonaisen antifasolun kulttuuripajan ja samalla tutustumaan vielä antirasistisen askastelun, ilmastojoogan ja feministisen ruuanlaiton saloihin.

 4. ei tulis mieleenkään ottaa kotiini jotain haisevaa hakimia viemään korut ja hipelöimään tyttäriä.
  noi batiikkinoidat on saatanasta.

  60
  1. ”noi batiikkinoidat on saatanasta”

   -Kyllä. Eikä kyseessä ole pelkkä kielikuva.

   35
 5. Opettaako ne batiikkinoidille oikeam tavan kakkia eli kyykkyasennossa pytyn reunalla tai suihkun alla olevan lattiaviemärin yllä? Kyykkyasennossa se ”Varpusparvi” saa juuri sellaisen lentävän lähdön kuten aavikolla puskassa pinnistellessä.

  35
 6. Pitääkin palkata tuollainen osaaja siivoomaan kämppääni. Homman ensin minisian lemmikiksi ja sitten paljon pekonia pitkin lattioita leviteltynä, niin siinä saa hiekkajallajalla hetken haukkoa henkeään, kun joutuu pekonia käsittelemään. Tottakai sitten syödään yhdessä vielä leipomani pekonipiirakka, joten täyden palvelun taloa pääsee moniosaaja siivoamaan.

  21
 7. Luulisi että kotitalousvähennystäkin tuossa hyödynnetään. Ts. valtio siltä osin rahoittaa kun jää saamatta veroja.

  17
 8. 36 luku (24.8.1990/769)
  Petoksesta ja muusta epärehellisyydestä
  1 § (24.8.1990/769)
  Petos
  Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

 9. Ensin saadaan maksu ’luonnossa’, sitten putsataan asunto, siihen päälle virallinen palkka, ja viimeksi muttei vähäisimpänä status ”ruotsalainen” kaikilla kunniakansalaisen eduilla. Ei huonompi diili sinänsä.

  10
 10. Eikö näihin saa jotain mamu/turvis työllistämistukea? Kuka niillä rahoilla sitten näitä lemmikkejä pitää? Ennen oli firman koira, nyt on firman karim.

 11. Tää oli kyllä illan ”kevennys” eikö??!!
  Siis voe elämän kevät, syksy ja vitun talvi – takatalvineen sanon minä tähän väliin. Amen.

 12. Miten voi olla laillista että joku firma palkkaisi vain tiettyä ihmisrhmää eli pakolaisia/turvapaikanhakijoita?
  Eikö tuo riko montaakin lakia?

 13. Huvittavinta näissä piireissä on se, että jos nämä lemmikit varastaa, ahdistelee, väkisinmakaa tms. niin siitä ei voi julkisesti batiikkinoitakavereille sanoa, koska itse joutuu silloin piiristä pois. Jotkut naiset ovat niin riippuvaisia muista ihmisistä ja heidän mielipiteistään, että antavat jopa käyttää omia lapsia hyväkseen ja eivät lopeta sitä, koska pelkäävät jäävänsä näiden rasmussien ja muiden refugeeryhmien ulkopuolelle. Joten kulisseja pidetään kaksin kourin yllä ja kehutaan, kuinka se oma mussukka keittää hyvää riisiä ja siivoaa hyvin ja nuohoaa pohjia myöten hyvin ja kantaa kukkasia ja on ihana. Vielä siinä vaiheessa kun päätä leikataan, he huutavat, että tämä on väärinkäsitys, minähän olen oikealla puolella, ei minun kaulaa ole tarkoitus leikata

  11
 14. Joukko ihmisiä kerää voimansa yhteen ja palkkaa sen kenet haluaa jäävän Suomeen, se on siivousrinki. Näitä on RHC sivustolla aina silloin tällöin kuuluteltu kun on tosiaan joku vaikea tapaus haluttu pelastaa palautukselta. Olen monesti miettinyt että mistä rahat näihin tulee, harvalla on niin hyvä palkka että pystyisi noin paljon sijoittamaan näihin pelastamiskohteisiinsa. Mistä siis rahat tulee, siinäpä mietittävää.

 15. Olisi kiva tietää nimet ja firmannimet jotka näin toimivat. Onko kiellettyä julkaista?

Comments are closed.