Katastrofikaupunki Landskronassa tunnelma tiivistyy

Kuvakaappaus - 2019-08-08 22-37-59

Skoonelainen kunta Landskrona näyttää olevan tällä hetkellä suuressa käymistilassa. Kaupungissa on tapahtunut monta huomiotaherättävää ampumistapausta ja pommeja on paukkunut kuin Karjalan kannaksellä 1944.

Lisäksi kun ottaa huomioon sen, että Landskrona on pikkukaupunki, noin 32 tuhatta asukasta, eli verrattavissa Kaarinaan, Ylöjärveen tai Savonlinnaan. Heinäkuun ja elokuun alun saldo on hurjaa luettavaa:

  • 16.7. Räjähdys kiinteistön kellarisisäänkäynnissä. Pommi tai kranaatti.
  • 29.7. Ammuskelu. Landskronan keskustassa pistoolitaistelu, yksi haavoittui vakavasti.
  • 29.7. Epäilty pommi. Suutari eli pommi ei ollut räjähtänyt.
  • 29.7. Ammuskelu keskustassa. Yksi sairaalaan haavoittuneena.
  • 30.7. Murhan yritys pommilla. Huoneiston ikkuna rikottiin ja sisään heitettiin räjähde. Kohde ei kuitenkaan ollut huoneistossa, joten ei loukkaantuneita.
  • 30.7. Epäilty räjähtämätön pommi, joka vahvistetaan pommiryhmän toimesta räjähtämättömäksi pommiksi.
  • 7.8. Kaupungintalon etuovelle viritetään kunnon pommi ja talon julkisivu vauroituu remonttikuntoon.

POLISEN
Tällainen määrä pikkukaupunkiin on hyvin merkittävä määrä tällaisia vakavia tekoja. Varsinkin pommien määrä antaa ymmärtää, että alueen uusruotsalaisila gangstereilla on meneillään kiivaat ajat. Toisaalta kaupungintalon pommi antaa ymmärtää, että antipatioita tunnetaan myös muitakin kohtaan kuin vain vihamiehiä.
Paikalliset asukkaat kertovat eri medioissa, että pelkäävät. Varsinkin suutariksi jääneet pommit herättävät huolestusta. Kuka tahansa voi väärässä paikassa väärään aikaan koskea väärään esineeseen ja pum. Pää irti.
Yritetään selvittää pommien taustoja. Sieltä saattaa löytyä hyvinkin mielenkiintoisia asioita.