Sosiaalidemokraattien nuoriso-osasto haluaa kieltää autoilun

Ruotsin Sosiaalidemokraattien nuorisojaosto SSU haluaa kieltää bensiini- ja dieselautot vuoteen 2025 mennessä, fossiiliset polttoaineet vuoteen 2030 mennessä ja sulkea kaikki ydinvoimalat vuoteen 2040 mennessä.

ssu_stor15.jpg
SSU:n puheenjohtaja Philip Botström on juuri sitä miltä näyttää.

SSU piti viikonloppuna Karlstadissa kongressin, jossa ilmastoasiat otettiin hyvin vakavsti. Pitkien keskusteluvuorojen jälkeen puheenjohtaja Philip Botström kertoi, että nyt ollaan uuden sukupolven kaikista suurimman haasteen edessä.

SSU:n kongressissa oltiin yksimielisiä, että fossiilisia polttoaineita käyttävät autot tulee kieltää vuoteen 2025 mennessä ja kaikenlainen fossiilisten polttoaineiden käyttö vuoteen 2030 mennessä. Niin ikään ydinvoima pitää ajaa kokonaan alas vuoteen 2040 mennessä. Ydinvoiman tilalle SSU laittoi tavoitteeksi, että Ruotsin energiatuotanto on 100 % uusiutuvasta energiasta tuotettavaa energiaa.

Se ei tullut esille miten Ruotsi korvaisi ydinvoimasta saatavan energian.

Kannattaa muuten huomata, että se mitä nuoriso-osastot puhuvat tänään, ovat huomenna toteutettavissa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

39 thoughts on “Sosiaalidemokraattien nuoriso-osasto haluaa kieltää autoilun

  1. Eikös ne Ruåttissa jo kerran päättäneet luopua ydinvoimasta, mutta todellisuus tuli eteen…

   Ruåttista voisi tehdä kokeiluvaltion, kun se on jo muutenkin menetetty maa ja menossa kohti kehitysmaata. Kieltäisivät vaan autot, fossiiliset polttoaineet ja ydinvoiman. Tietenkin vesivoimalat on purettava kun ne on myös ympäristöä tuhoavia laitoksia. Puitakaan ei saa talvella poltella, kun siitäkin tulee päästöjä. Sähkö ei tietenkään saa tuoda ulkomailta, kun se voi olla epäeettisesti tuotettua.

   Katsotaan sitten vuosi pari kokeilun aloittamisen jälkeen miten yhteiskunta toimii ja miten iloisia kansalaiset on unelmayhteiskunnassa.

   39
   1. Gobbeli Ilman muuta välittömästi ilman mitään nössöjen siirtymäaikoja kahvasta sähköt pois koko Ruattista. Tiet kaivettava poikki, satamarakennelmat räjäytettävä, kiitoradalle miinakenttä, tulisijat paskaksi asunnoista jne. Useimmat ruotsalaiset saattavat ymmärtää kuolla pois afgaanien vähät välittäessä kielloista, ne polttavat autoja ja kerrostaloja lämpimikseen, kuten tähänkin asti.

    12
  2. Sama hulluus Suomessa. Harvoin käyn Helsingissä ja en ikinä rautatieasemalla, jos ei ole pakko. Illalla ajettiin Manskua pitkin, Musiikkitalon puisto täynnä nuoria, nopea vilkaisu 80% mustia, sama assan parkissa puolen tunnin ajan, ohi menevät n. 80% mustia ja muita ei valkoihoisia. Tummaksi on meno muuttunut, tulee mieleen Tukholma 80-luvulla, nykyään ei enää matkusteta Ruotsiin. Melko järkyttävä kokemus. 🙁

   41
  3. Noh. valkosia kokoon palamaan. lämpöä tupaan. kyllä niitä alkuun riiittää ihan hyvin. sitku ne loppuu ni naisia sen jälkeen. pari jätetää synnytyskoneeksi johokin kellariin

 1. ”Vuoteen 2025 mennessä” tarkoittaa siis viimeistään 31.12. 2024. Siihen ei ole kuin neljä vuotta ja neljä+ kuukautta. Mutta kai matujen autoilu sentään sallitaan koska monelle on maksettu ajokortti ja jopa linja-autokortti? Kantikset voivat ajella potkulaudalla.

  58
 2. Herra Colombiaano ajeli itse taksilla Sälenistä Tukholmaan vuonna 2017 koska oli ”niin väsynyt”. Taksimatka maksoi 7900 kr.

  Hän kulutti myös SSU Värmlannin koko vaalibudjetin plus 45.000kr sen lisäksi omaan puheenjohtajuus- kampanjaansa.

  51
  1
  1. Kuka kaivaa niille ne kuopat ja kuka kasvattaa ne nauriit?
   Kylmään ja nälkään nuo utopistit kuolevat jos asiat menee niiden mielen mukaan.

   49
 3. Nopeasti meinaavat tehdä ruotsista kehitysmaan, varmaan siirtyvät savimajoihin vuoteen 2030 mennessä.

  49
 4. Kuinka paljon niitä psilosybiinisieniä pitää syödä jotta todellisuudentaju häviää noin täydellisesti?

  47
 5. Noin 20 vuotta sitten ruotsalaiset tekivät virallisen päätöksen että vuoteen 2012 mennessä kaikki ydinvoimalaitokset poistetaan käytöstä.
  Voimalaitoksia ajettiinkin jokunen alas vanhemmasta päästä, mutta niistäkin osa on jo korjattu takaisin käyttöön, kun huomattiin että sähkö loppuu.
  Saksalaiselta insinööriltäkin on nyt järki kadonnut ja ovat saman ongelman edessä kuin ruotsalaiset viherhörhöt silloin.

  43
  1. Nykyään kun on tuo netti monilla käytössä… Eikö voi kysyä 10-vuotiaalta tyttäreltään, josko tämä googlettaisi, kuinka naapurimaa on kussut asiansa. Sitten jättää sen idean välistä, vaikkka tuntuisi kuinka hienolta. Saa olla kuinka matalan älykkyyden insinööri tahansa, näyttääkin sitten pikkaisen fiksulta, kun kysyy viisaammiltaan neuvoja.

   Toivottavasti kuitenkin toteuttavat nuo ja etuajassa vieläpä, kaatuisi vaan äkkiä Ruotsi ja taantuisi kehitysmaaksi vailla toivoa tulevasta. Ehkä osa lähtee Tanskan kautta, siellä päin on enemmän elättäjiä.

 6. Ydivoimaa ei pohjolalassa voi korvata mikään, joka muuta väittää, todistaa olevansa viherpaska jonka aivot on sulaneet viemäriin.

  26
 7. Tavallaan kyllä ihan realistiset tavoitteet, sillä täytyy muistaa että Ruotsista on tulossa rikkinäinen kehitysmaa muutenkin.

  21
 8. Tässähän täytyy ihan vittuilumielessä ostaa jokin vanha jenkki isolla padalla.
  On noi kyllä niin aivopestyjä, notta luultavasti korvienvälissä lilluu fairya ja kusta.
  Huolestuttavaa miten tälläinen hullutus on edes mahdollista saatana. Amen.

  23
 9. Kyllä se niin menee, että tuon suharin älyttömyydet ovat valtavirtaa Ruotsin demaripuolueessa 10-15 vuoden päästä.

 10. Sama kokous
  Kongressin äänestämistä koskevista esityksistä mainitaan progressiivinen ilmavero, Tukholman, Göteborgin ja Malmön välisten lentojen kielto ja kasvisruokailun käyttöönotto julkishallinnossa, mukaan lukien esikoulut, koulut, sairaalat ja vanhainkodit.

  Mutta Ruotsin kepu-nuoret pistää vielä paremmaksi.
  ” Viikonlopun yleiskokouksessa Morassa keskuksen nuorisoyhdistys CUF päätti ottaa kantaa suojaiän 15v poistamiseen. Tämä tarkoittaa, että aikuisten pitäisi voida harrastaa seksiä lasten kanssa, jotka ovat riittävän kypsiä suostumukseensa.
  https://nyheteridag.se/cuf-vill-legalisera-sex-med-barn-det-slutar-med-pedofili/

  15
  1. Profeettakin nussi 4-vuotiasta reisien väliin, joten mikään ikäraja ei ole tarpeen.

 11. Esittäjä lienee tosissaan, mutta onko hänet laitettu tarkoituksella esittämään tuo hullu ajatus?

  Ehkä Ruotsin poliittinen establishmentti on syöttänyt idean hänelle, jotta se tulisi tulisi julkisuuteen ja aiheuttaisi kauhistelua, jottei suuri yleisö huomaisi jotain nyt tapahtuvaa ja paljon tärkeämpää.

  Muistaakseni Suomessa joku vihreä poliitikko halusi lihan syönnin huomattavaa vähentämistä tai lopettamista. Tuskinpa monessakaan perheessä syödään puolikiloisia naudanpihvejä joka päivä. Ei ole mitään lihamässäilyä. Henkeä kohden Suomessa syödään 40 lihaa vuodessa eli noin 100 grammaa päivässä.

  https://www.hkscan.com/fi/uutishuone/news/2019/03/lihatiedotus-suomalaisen-lihan-c3251301/

  Jos halutaan vähentää ihmisten tuottamia päästöjä, eräs keinoista on vähentää ihmisten lukumäärää. Suomi on osansa tehnyt ja väkiluku olisi lievässä laskusuunnassa ilman maahantunkeutujia. Nyt Afrikan ja Lähi-idän tulee ottaa oppia Suomesta ja sopeuttaa väestönsä vastamaan maapallon kantokykyä.

  21
  1. Suomi voi vähentää väkilukuaan ja kotiuttaa kaikki matut lähi-itään, Afganistaniin ja Afrikkaan.
   Käänteisen matumatkan päätepisteessä matuhiilijalanjäljet pienenevät kivasti, Suomikin voisi saada hiilidioksidimaksupalautuksia ja tienata matujen kotiutuksilla.

 12. ”SSU:n puheenjohtaja Philip Botström on juuri sitä miltä näyttää.”

  Käikäleshän se siinä olla jöpöttää ja voi valitettavan hyvin. Ihme kun ei ole ketään alkanut vielä kunnolla ärsyttämään
  mokamakin sanonko mikä?!

 13. Eihän noi autoilua ole kieltämässä vaan syntisiä polttoaineita käyttävät autot. Tota samaahan vouhottaa melkein kaikki. Se olisi uutinen jos haluisivat kieltää yksityisautoiluntai vaikka kaiken autoilun ja palata käyttämään hevosvankkureita, syömään lanttua ja asumaan aurinkopaneeleiden pyörittämässä savimajassa, jossa ommellaan vaatteet omasta paskasta jalostetusta biokuidusta ja katsellaan pahvilaatikosta kulttuuripersoonien esittämää nukkteatteria.

  1. Paljonkohan Ruåtsissa mahtaa olla polttomoottorilla toimivia autoja. Suomessa reilu 3 000 000, joten kait naapurilla on liki 6 miljoonaa. Kyllä näkisin noiden olevan kieltämässä kaikkea autoiluun liittyvää, kun sähköautoja 2017(?) valmistettiin 1,1 miljoonaa, joista kiinalaiset valmistivat noin puolet. Kiinalaisia kuolonkolareita et EU:n alueella myy, vaikka kuinka olisit hiilinegatiivinen päästöiltäsi. Ilman mittavaa tuotannon lisäystä siis loppuu autoilu aika lailla.

   Haluan myös nähdä sen sähköyhdistelmän, joka ajaa 1500km lämmittimet/kylmäkoneet päällä yhtä soittoa ja latautuu kuskin unien aikana. Taitaa olla akkuja se 40t ja loput ajoneuvoa, rahtia ei montaa tonnia kyytiin mahdu? Onko sellaista edes tuotannossa tällä hetkellä? Ydinkäyttöisistä on turha haaveilla.

   Sähkövempaimiin varmaankin mennään muutamien kymmenien vuosien sisällä, ehkä hyvä niin. Ongelma on siinä, että molopäät luovat ensin aikataulun ja pakottavat muut noudattamaan sitä. Ensin pitäisi olla teknologia, sitten resurssit tuottaa ja saisipa tuo olla kestävällä pohjallakin, sitten vasta voi edellyttää nopeita toimia. Usein sekin on turhaa haaskausta, Hanasaaren hiilivoimalakin kuulemma vimosen päälle huollettu pannu ja nyt kiirehditään megapedaricentteriä sen tilalle ilman aavistustakaan siitä, keneltä puuttuva sähkö tullaan rosvoamaan. Sipoolaisilta ne senkin vievät?

  1. Syttyvät (ja palavatkin) huonommin kun ei ole pahoja ja ilkeitä fossiilisia polttoaineita käytettävissä? 🙁

   Mut eiköhän avaruusraketti-kirurgi-kone-tie-insinöörit jotain uutta innovaatiota kehitä?
   Osashan ne tänne asti läpsytellä. 😉

   Ja eikö tuo ole ihanan värisevän monikulttuurin halveksuntaa noilta demareilta kun kieltävät avaruusraketti-kirurgi-kone-tie-insinöörien aluilta oman hienon kulttuurinsa harrastamisen?

 14. Sanompa vain että jos suomessa joskus kielletään lihan käyttö, allekirjoittanut alkaa ihmisyöjäksi.

 15. Nuorissa on Ruotsin tulevaisuus.

  Kun nämäkin tulevaisuuden toivot ovat kasvaneet miehen ikään lasketaan kumpia on Ruotsissa enemmän: sosiaalidemokraatteja vaiko muslimeja.

 16. Tossa on malli miltä kaikki ruotsalaiset näyttää vuosisadan loppuunmennessä. siis toi päivettynyt. vähintään tolta. toki sielä on syvänmustia nokinuohoreitakin mutta valkoset on finito/hävinnyt/ kansanmurhattu. koska nää kun on enemmistönä niin jokainen valkonen tullaan hävittämään. /minä en siihen tulevaisuuteen aijo lapsia tähänmaailmaan siittää. se on tietoinen päätös. tulevaisuus tulee olevaan jokapuolella valkoisille helvettiä. vastuutonta tehdä valkoisena lapsia siihen maailmaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.