Sosiaalidemokraattien nuoriso-osasto haluaa kieltää autoilun

Ruotsin Sosiaalidemokraattien nuorisojaosto SSU haluaa kieltää bensiini- ja dieselautot vuoteen 2025 mennessä, fossiiliset polttoaineet vuoteen 2030 mennessä ja sulkea kaikki ydinvoimalat vuoteen 2040 mennessä.

ssu_stor15.jpg
SSU:n puheenjohtaja Philip Botström on juuri sitä miltä näyttää.
SSU piti viikonloppuna Karlstadissa kongressin, jossa ilmastoasiat otettiin hyvin vakavsti. Pitkien keskusteluvuorojen jälkeen puheenjohtaja Philip Botström kertoi, että nyt ollaan uuden sukupolven kaikista suurimman haasteen edessä.
SSU:n kongressissa oltiin yksimielisiä, että fossiilisia polttoaineita käyttävät autot tulee kieltää vuoteen 2025 mennessä ja kaikenlainen fossiilisten polttoaineiden käyttö vuoteen 2030 mennessä. Niin ikään ydinvoima pitää ajaa kokonaan alas vuoteen 2040 mennessä. Ydinvoiman tilalle SSU laittoi tavoitteeksi, että Ruotsin energiatuotanto on 100 % uusiutuvasta energiasta tuotettavaa energiaa.
Se ei tullut esille miten Ruotsi korvaisi ydinvoimasta saatavan energian.
Kannattaa muuten huomata, että se mitä nuoriso-osastot puhuvat tänään, ovat huomenna toteutettavissa.