Asap Rockylle ehdollinen tuomio pahoinpitelystä

lataus

Tukholman käräjäoikeus julkisti hetki sitten Asap Rockyn jutun päätöksen ja tuomioksi tuli ehdollista. Kaksi muuta henkilöä Asap Rockyn seurueesta tuomittiin niin ikään ehdolliseen.

Käräjäoikeuden mukaan kaikkien kolmen osalta pahoinpitely tuli toteennäytetyksi. Todisteina pidettiin tapahtumasta kuvattuja kännykkäfilmejä sekä läheisen ravintolan valvontakameranauhalle taltioitunut filmi. Lisäksi todistajien lausunnot, kolmikon keskenään lähettämät tekstiviestit ja valokuvat kokonaisuutena katsottiin riittävän langettavan tuomion kannalle.
Oikeuden mukaan syytettyjen väitteet itsepuolustuksesta eivät ole uskottava, sillä asianomistaja ei käynyt syytettyjen kimppuun sillä tavalla väkivaltaisesti, että se olisi edellättynyt voimatoimia. Käräjäoikeuden mukaan oikeudessa pitkään väiteltyä pullon iskua asianomistajan päähän ei kuitenkaan ole todisteiden valossa tapahtunut.
Asap Rocky alias Rakim Mayers, Bladimir Comiel ja David Rispers Jr tuomittiin yhteisesti maksamaan asianomistajalle eli Mustafa Jafarille korvauksia 12 500 kruunua (1 250 euroa). 2 500 kruunua kivusta ja särystä, (rispektin)loukkauksesta 10 000 kruunua.