Mistä Junes Lokan kiinniotossa oli kyse?

Kuvakaappaus - 2019-08-19 12-59-15
Äärivasemmistolaisia.

Poliisi otti siis Junes Lokan kiinni eillisessä Turun tapahtumassa. Kiinniotto tapahtui äärivasemmistolaisten tilaisuudessa, jossa sympattiin terroristia.

Junes Lokka otettiin kiinni tapahtumassa, jonne oli kokoontunut äärivasemmistolaisia. Videolle tallentuneessa tapahtumassa voi nähdä, että Lokka ei tehnyt mitään sellaista, joka olisi ollut peruste kiinniotolle. Kiinniottoa ei siis tehty sen takia, että Lokka olisi tehnyt jotain vaan perusteena oli turvata Lokka, jotta äärivasemmistolaiset eivät olisi hyökänneet Lokan kimppuun. Tällaisessa hyökkäystilanteessa poliisi olisi joutunut sitten käyttämään itsekin voimatoimia, joten nyt (poliisin kannalta) katsottiin parhaaksi rauhoittaa tilanne ja viedä Lokka putkaan.
Videoltahan näkyy, että Lokka itse ei kanna kameraa, eli hän ei voinut provosoida äärivasemmistolaisia kuvaamisellakaan. Lokka vain seisoi paikalla. Kun äärivasemmistolaiset huomasivat Lokan ja Wiikin niin tapahtui jonkinlainen joukkokilahdus. Tässä tilanteessa poliisi sitten päätti, että Lokka otetaan kiinni ennaltaehkäisevästi, jotta äärivasemmistolaiset eivät provosoituisi väkivaltaisuuksiin. Sen merkit nimittäin olivat ilmassa.

Kuvakaappaus - 2019-08-19 13-01-54
Äärivasemmistolaisten ”Free Bouanane”-manifestissa oli järjestysmiehinä kolmansista maista tulleita miehiä. Keskellä sinisessä sadetakissa ja keltaisissa liiveissä esiintyvä mies oli järjestysmiehenä.
 
Poliisin toimia voidaan tietenkin kritisoida. Jos Lokkaa vertaa esimerkiksi tanskalaiseen Rasmus Paludaniin, niin poliisi ei missään vaiheessa ottanut Paludania putkaan turvatakseen tämän koskemattomuuttaan vaan pitivät islamistit kauempana, jotta Paludan sai kertoa mitä hänellä oli sanottavaa. Poliisi siis turvasi Paludanin sananvapautta vaikka vastassa oli satoja pillastuneita muslimeja ja äärivasemmistolaisia. Kun taas Turun poliisi turvasi viemällä Lokan betonikoppiin. Vaikka poliisin tehtävä olisi ollut pitää äärivasemmistolaiset mellakoitsijat kauempana ja hakata heitä pampuilla päähän.
Edes Ruotsissa ei tehdä tällaisia kiinniottoja. Monissa erilaisissa tilaisuuksissa, joissa äärivasemmisto on mellakoimassa rauhallisten tapahtumien liepeillä, poliisi ei vie putkaan niitä rauhallisia osallistujia vaan pitää äärivasemmiston kauempana.