Linköpingissä räjähti poliisiaseman varasto ilmaan

Kuvakaappaus 2019-08-20 09-10-48.png

Linköpingissä tapahtui eilen iltapäivällä iso räjähdys poliisilaitoksella. Räjähdyksen voimasta ainakin yksi rakennus räjähti kivijalkaa myöten palasiksi ja viereiset rakennukset saivat suuria vaurioita. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Tapahtumien kulku on suurinpiirtein seuraava: poliisi oli luovuttamassa varastettua mopedia omistajalleen takaisin kun heräsi epäilys, että satulaan oli sijoitettu mahdollisesti pommi.
Kun pommiryhmä alkoi tutkimaan esinettä niin tehtiin myös päätös, että lähitalot evakuoidaan. Ainakin parisataa ihmistä lähitaloista joutui evakkoon. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että evakuointi tehtiin siksi, että oli mahdollista, että räjähdys tapahtuu.
Räjähdys tapahtuikin sitten ennen puoltayötä. Sen voimakkuudesta kertoo, että kokonainen rakennus räjähti kivikasaksi. Rakennus oli poliisin varastorakennus. Myös viereiset rakennukset vaurioituivat. Katso kuvia SVT:n uutisista. Räjähdys synnytti ison savupatsaan kaupungin ylle ja räjähdyksen ääni kuului kaupungin yli. Aftonbladetin mukaan räjähde oli naulapommi. Pommi räjäytettiin pommiryhmän toimesta, mutta räjähdys oli voimakkaampi kuin oletettiin.
Poliisi ei kerro tarkemmin tapahtumista. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena, mutta toistaiseksi kukaan tai ketään ei ole epäiltyjen listalla.
Linköpingissä räjähti edellisen kerran kesäkuun 6. päivä kun muutama kerrostalojen edustalla räjähti iso pommi, joka vaurioitti täyteen remonttikuntoon muutaman kerrostalon. Onko pommeilla mahdollisesti jonkinlainen yhteinen toimija takana? Ainakaan tuosta alkukesän räjähdyksestä ei ole otettu kiinni ketään, joten Linköpingissä on odotettavissa lisää räjähdyksiä.