Pommi-iskut tuplaantuneet edellisvuodesta, 120 iskua jo tänä vuonna

25c8dd862f2c6cf27ec2fdf1576ae568866b6933041549f73edb5353ac37fa83.jpg

Dagens Nyheterin mukaan erilaiset pommi-iskut ovat lähes tuplaantuneet verrattuna edellisvuoteen. Tammi-heinäkuun aikana tehtiin 120 räjähdysrikosta kun viime vuonna vastaavana aikana niitä tehtailtiin 83.

Viime vuonna tehtiin yhteensä 157 pommi-iskua. Suurin osa iskuista sijoittuu eteläiseen Ruotsiin ja Skoonen alueelle, jonne sijoittuu 44 iskua. Suur-Tukholman alueella iskuja on ollut 27.
Selityksiä lisääntyneille iskuille kerrotaan mm. räjähdysaineiden helppo saanti, joita taas maahantuodaan etenkin Balkanilta, mutta myös Espanjasta ja Hollannista. Mainittavaa lienee, että rakennus- ja räjähdysalalla ei ole tapahtunut mitään sellaisia varkauksia, joissa dynamiittia olisi jotunut varkaiden käsiin isompia määriä. Pommi-isku on myöskin helppo keino keino pelotella kilpailevaa gangsteria. Pistoolitaistelussa riski haavoittumiseen kasvaa kun taas pommi ja sopiva ajastin ikkunan alle on helppo homma.
Lainaus DN:Stä loppuu.
Kannattaa huomata, että pommi-iskuissa ei ole tullut ainakaan toistaiseksi esille uskonnollisia terroristisia motiiveja. Iskut ovat kohdistuneet kilpailevaan jengiin. Lisäksi pommeilla pelotellaan oikeudenkäyntien todistajia ja asianomistajia rikosasioissa ja se voi olla viimeinen muistutus maksamattomasta velasta, vasikoinnista tai vaikka vain rispektin puutteesta.
Lisäksi jonkin verran on keppospommeja. Näitä tehtaillaan varsinkin uuden vuoden jälkeen. Oma lukunsa ovat iskut, joiden motiivia ei tiedetä, esimerkiksi kesäkuussa Linköpingissä pari taloa purkukuntoon räjäytetty pommi.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Älä Paavo aina tartu negatiivisiin. Mieti kaikkia niitä pullantuoksuisia kahvi ja kokkaushetkiä…

Minä

Tuo pauke häiritsee rentoutumista kahvi- ja kokkaushetkinä.

Se on vain totuteltava

Siihen paukkeeseen nyt vaan pitää tottua ja pullan tuoksuisia kahvi – ja kokkaushetkiä ei voi saada ilman pauketta.

Van, Mie

Se pauke tulee siitä kun imaami rituaalisesti kaula katkaisemalla teurastetun halal-possun pihviä pehmittää lihanuijalla. 😉

FiiiUUU

Totta turiset!
Olen kateellinen ruotsalaisille, kun niillä on uusivuosi JOKA päivä!

Minä

Eipä ollut ennen multikulttia mitään pommiuutisia Ruotsissa. Muistan kyllä, että siellä oli joskus pommiuhkaus esim. sossun konttoriin kohdistettuna, mutta ei tule mieleen räjähtänyttä pommia, joten harvalukuinen oli pommien pauke silloin.

Partalapsi

Ruotsalaiset rasistit ovat alkaneet kiusaamaan partalapsia pommeilla 🙁
Tämän takia ei pommeja ollut aiemmin kun ei ollut partalapsiakaan.
M. O. T.

Valtsu

10 vuoden päästä muistellaan kyynel silmässä aikoja, jolloin pommi-iskuista kyettiin pitämään lukua.

Gonnari

Ja 10 vuoden päästä siitä muistellaan kyynel silmässä aikoja, jolloin kaikki päivän iskujen uhrit kyettiin kuljettamaan sairaalaan/kalmolaan vielä saman päivän aikana.

Posliini

ilmoituskynnyshän se on vaan tässäkin alentunut 😂

Bombad

Juuri niin. Eihän yksi pommi kesää tee!

Suomi Finland

Jokainen AK:n sarjatulella ammuttu luoti on yksittäistapaus. Kertatulella ammutut eivät ole tapauksia ollenkaan.

Elän siis olen

Näin näyttää olevan, lupia ei tietenkään näillä saatanan sekasikiöillä ole sarjatuliaseisiin ja ruotsin sateenkaaripoliisi ei näytä olevan kiinnostunut kautta pelkää näitä pedarimuhammedin lähettiläitä😠 Homoja ja jotenkin outoja ovat nämä svenssoni viranomaiset ja niiden pääministeri on ainakin hinttari👍🤣🤣🤣

Matupuutos

Ruotsilla menee nyt yhä paremmin. Pommit ja pyssyt paukkuvat, Ruotsin bruttokansantuote (BNP) on kääntynyt laskuun ja Ruotsin kruunun arvo on nyt alin 17 vuoteen.
Eihän tähän auta muu kuin ottaa lisää matuja, niitä on otettu liian vähän‼️‼️
Tänä vuonna, tähän mennessä, vain 55.222! (SVT) Nyt vauhtia että saadaan edes 100.000 täyteen 31.12.2019.

Hävetkää

Multikultturellisia laajentumisa ne vain ovat.
Vain raziztit puhuvat räjähdyksistä

Anonymous

kyse on rikkaiden kanta-asukkaiden asuinalueiden huumeidenkäytöstä. se luo edellytykset pommituskisailulle ja huumausaineiden toimittajien välisiin leikkisiin pompsutteluhetkiin.
Sven ja Olåf narkkaa vain kämpillään ja vähät välittää.

DI

Eikös “melkein tuplaantumiseen” tarvita 2x 83= 160 pommi-iskua.
Nyt lisäystä tullut ” melkein puolet lisää”, tarkasti 48%.
Suomenkielessä näitä termejä käytetään kyllä yleisesti väärin, mm. ” tuplasti lisää” on oikeasti 3x alkuperäinen määrä.
Tarkkana näissä ettet saa valeuutisleimaa. 😉
-DI

Suomi Finland

Ongelma on puhtaasti kielen ilmaisuvoiman puutteista johtuva. Katselin tuossa ala-asteen matematiikan tehtäviä (sattuneesta syystä) ja totesin, että jos tarkasti miettii, mitä itse asiassa sanallisten kikkailujen jälkeen tapahtuu, niin asia on kuten sanoit. Mutta jos matematiikan oppikirjassakin asiat ovat päin persiitä, niin huonosti menee, kun asiat opetetaan vähän sinne päin. En kuitenkaan vaivautunut kysymään opettajan mielipidettä.
Kielessä ei voida yksiselitteisesti ja yleistajuisesti kertoa, mikä tarkalleen ottaen on se luku, jota käsitellään. Kansa ajattelee tuosta ‘puolet lisää’ sitä lopputulosta lähtökohtana.
Jos sanotaan ‘kaksinkertainen määrä’ jostain alkuperäisestä luvusta, niin silloin ollaan siinä mitä tarkoitetaan. Mutta ‘tuplasti lisää’ on sitten jo eri asia.

M

Suomen lukumäärien lyhyt oppimäärä:
-mennessä: 31.12.2019 mennessä = viimeistään 30.12.2019
-kaksi kertaa enemmän kuin x = 3 × x
-kerran enemmän kuin x = 2 × x
-kaksinkertaisesti = kerran enemmän kuin
-kaksi kertaa niin paljon kuin = kaksinkertaisesti
-muutama = 2…99

Suomi Finland

Kuinkas muuten Puolassa, Tsekissä, Unkarissa jne… nuo pommit paukkuvat? Saisikohan sieltä jotain virallista referenssiä, jonka voisi osoittaa suoraan pääministeri Lööperille (paino sanalla mini)?
Voisi mennä vastaus sössötyksen/kuoliaaksi vaikeamisen kategoriaan.
‘Jo 120 vuotta kanan asialla. Kanalassa kaikki hyvin.’
Tuosta saisi joku kananmunien tuottaja hyvän mainoslauseen…?

jippos123

Mainitsemissasi maissa ei pommit pauku koska väärä arvopohja. Antti tyttöjengeineen uhoaa laittavansa asian kuntoon niin saavat arvopohjaa muutkin.

Suomi Finland

Ministeriö jakaa rahaa lasten nettihoukuttelun ja hyväksikäytön estämiseksi – Li Andersson: ”Huolestuttava ilmiö”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d96c4e32-d513-4384-8558-df51ce43bd4f
Otsikon perusteella minäkin huolestuin Li:n ideologiasta. Saa nähdä niin kapuloita tulee rasistisen ministeriön rattaisiin tässäkin asiassa.

Anonymous

Outoa että näissä paukutteluissa ei tule uhreja Lähi-idässä tai Afganissa kun paukkuu kyuolonuhreja on kymmeniä jopa yli sadan.Olisiko vaan pelkkää pelottelua

Suomi FInland

Jos Ruotsissa moinen tapahtuisi, niin siellä sekä poliisi ja armeija aktivoituisivat ja ajoneuvokolonnat lähtisivät liikkeelle kuin Top Secret elokuvassa aikoinaan.

Lefty McLeftface

Pojat on poikii.

Heja Sverige

Ei hätää. Huippukoodarit testaavat ohjelmia käytännössä.

Seija Mattila

Näiden pommi-iskujen rekisteröinnissä voisi päivän ja paikan lisäksi tallentaa tiedon pommin voimakkuudesta, samaan tapaan kuin maanjäristykset rekisteröidään.
— Voimakkuuden mittarina voisi olla (ainakin) kuolleiden määrä, haavoittuneiden määrä, materiaalinen tuho (dollareissa tai universaalissa yksikössä kullassa) ja jopa voimakkuus [kiloina TNT:tä].
Ajatuksena on saada aikaan pommi-indeksi, joka kertoo aikavälillä tapahtuneet pommitukset painotettuna niiden tehon mukaan.
— Kyllähän yksi iso pommi aina kaksi pientä voittaa.

Aappa

Aivan, ja tehdä näistä vedonlyöntikertoimia.

Kilttimies

Repesin eilen ilosta, kun YLE joutui kertomaan oliko se tanskan ja norjan ministereiden miettivän, miten rikollisuuden leviäminen ruotsista saadaan estetty! Ja ihan suloisinta oli, että asian kertoi se tumma suvakkitoimittajanarttu, joka pressavaalitentissä kohteli Laura Huhtasaarta kuin jotain pervoa, siis halveksien. Nautittavaa kuultavaa hirvittävässä tilanteessa siksi, että enää ei voi valtiopropagandakaan vaieta täysin; syitähän ne eivät vielä suostu kertomaan.

PastoriNikulainen

Sitä se teettää kun pommi-insinöörien määrä kasvaa, kasvaa ja kasvaa…
Macgyver teki pommin pataatista tai jostain eineksestä -80 luvulla ja räjäytti sen.
Mistähän nämä uusruatsalaiset paviaanit noita “koodailee”?
Sen minkä lapsena oppii kait vanhana taitaa sanoo pappi tähän väliiin. Amen.

WALIWALIWALI

Kaikki paukkuu ja palaa ja matut ovat tyytymättömiä. Se oikeastaan kiteyttää koko Ruotsin nykytilanteen.
Nämäkin saivat 80 neliön vuokra-asunnon omalla sopimuksella Eskilstunasta mutta ovat silti tyytymättömiä koska joutuivat lähtemään Värmdöstä (talonomistaja sai tarpeekseen muslimiperheestä ja päätti myydä):
https://www.nvp.se/Varmdo/Varmdo/nar-vi-kan-betala-tillbaka-skickas-vi-ivag/
Olisivat tietenkin halunneet asua talossa ilmaiseksi seuraavat viisi sukupolvea.