Pizzeriamurhaaja aiottiin vapauttaa aseellisesti vankilasta

GT-2012-10-19-MyLife-Kalix-ungdomsfängelse-2.jpg
Kalixin nuorisovankila

Pohjois-Ruotsissa tehtiin viime viikolla pieni rikos, joka jäi uutisvirrassa hieman pimentoon. Juttu ei kiinnostanut alkuun ja se unohtui. Kunnes tuli vihje, ja pienen pieni rikos muuttui hyvin mielenkiintoiseksi.

Pohjois-Ruotsissa Kalixin kylässä sijaitsee nuorten gangsterinalkujen suljettu vankila Johannisberg. Sinne sijoitetaan kovimmat ja pahimmat gangsterinalut ja siellä istuikin yksi Ruotsin etsityimmistä ja kovimmista nuorisogangstereista: Rinkebyn pizzeriamurhan päätekijä Osman Abdirizak.
Pizzeriamurha sai suurta huomiota tammikuussa 2018. Abdirizak saapui kaverinsa kanssa täpötäyteen pizzeriaan ja paukutti 24-vuotiaalta afrikaanolta aivot pizzerian lattialle. Bäng bäng bäng. Pari sekunttia ja kaksikko poistui paikalta. Murha oli pitkään auki, kunnes 17-vuotias Abdirizak vangittiin viime syksynä ja tuomittiin loppuvuodesta 2018 murhasta: 3 vuoden nuorisohoitoon.
Nuorukainen ampuu siis maanmiehensä aivot täpötäyden pizzerian lattialle ja saa siitä kolme vuotta rippileiriä!
Kuvakaappaus 2019-08-22 23-45-40.png
 
Kunnes viime viikon keskiviikkona tapahtui taas. Norrbottenin poliisi pysäytti Bodenin kaupungin lähistöllä auton, jossa istui kovan luokan uusruotsalaisia gangstereita Tukholmasta. Kiinniottotilanteessa oli mukana useita poliisiyksiköitä ja poliisihelikopteri. Lyhyen takaa-ajon jälkeen auto saatiin pysäytettyä bodenilaisen huoltoaseman pihaan.
Poliisi on ollut tapahtumista vaitelias. Se on kertonut julkisuuteen vain sen, että porukka otettiin kiinni ja heitä epäillään valmistelusta vapauttaa vanki. Medioissa on puhuttu, että tarkoituksena oli vapauttaa Johannisbergin vankilasta murhasta kolmen vuoden vankeuteen tuomittu 17-vuotias.
Gangsteriporukan tarkoituksena oli siis vapauttaa Osman Abdirizak. Voi vain kuvitella miten vapauttamisen oli suunniteltu tapahtuvan, poliisi takavarikoi autosta useita aseita, pistooleita ja rynnäkkökivääreitä.


 
Muuan mies lausui tapahtumasta:

– En tiedä mikä tässä huolestuttaa eniten: se, että murhaaja tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan vai se, että tietää millainen valmius niillä on. Jos poliisi ei olisi päässyt jäljille ja pysäyttänyt porukkaa ennen toimintaa niin ne olisivat ampuneet tien vapaaksi murhaajan kävellä ulos. Ja kuvittele, se murhaaja olisi joka tapauksessa päässyt vapaaksi ensi talvena.