Kuvat Porvoon ampujien kiinniottotilanteesta

ukigog9lvtpxak7m6r9euo.jpeg

EC1qC2bXoAEydFx.jpeg

Poliisi otti Porvoon tapahtumista epäillyt kaksi henkilöä kiinni puoli yhdeksän aikaan illalla Tampereen seudulla.

Poliisi sai jonkinlaisen kontaktin epäiltyjen kuskaamaan autoon ja seurasi puoli tuntia kestänyt takaa-ajo. Poliisi onnistui preijaamaan hopeanvärisen ilmeisesti Volvo v50-merkkisen auton puoliksi ojaan ja sai tässä yhteydessä miehet kiinni.
Kuvassa miehet on käskytetty ulos autosta. Kuvan epäselvyydestä johtuen miehistä ei voi päätellä kovin paljoa. Näyttäsivät olevan valkoihoisia. Jos näin niin silloin epäilty ampuminen Porvoossa saa kummallisia piirteitä, sillä poliisia kohti ampumiseen johtavat tekijät ovat todella kovan luokan perusteita. Sattuiko poliisi esimerkiksi jättimäisen huumelastin vaihtopaikalle? Oliko Venäjältä tulossa tavaraa, joka oli matkalla edelleen vaikkapa Ruotsiin. Tässä tilanteessa kaksikolla, tai mahdollisesti useammalla henkilöllä oli niin paljon pelissä, että ampuminen katsottiin parhaaksi.
Kyse ei siis ole ihan pikkujutusta, kun tehdään nopea ampumispäätös poliisia kohtaan. Tavallinen rivirikollinen ei edes pohdi tällaista asiaa, vaikka sattuisi kantamaan asetta. Suomen alamaailmassakaan on tuskin yhtään henkilöitä, jotka tekevät poliisin kohdatessaan päätöksen ampua poliisia.
Muita motiiveja on vaikea kuvitella. Mahdollinen terrorimotiivi kahta yksittäistä poliisia kohtaan? En jaksa uskoa. Mahdollinen antipatia poliiseja kohtaan? Jos kiinniotettujen auto oli Ruotsin kilvissä ja tekijät tulevat siltä suunnalta niin sopii kysyä, että mitä he tekivät jossain Porvoon perukoilla teollisuusalueella.
 

49 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
M
M
26.8.2019 19:20

Aika laaja on seutu jos säde on 60 kilometriä.

tinu
tinu
26.8.2019 13:49

oisivat telottanu noi toho polvillee

Anonymous
Anonymous
26.8.2019 12:43

Toita tulivat taalta etsimaan, tyovoimapulaa paikkaamaan….olivat teollisuusalueellakin….

pöh
pöh
26.8.2019 13:35
Vastaa...  Anonymous

olivat jo töissä mutta ”kytät, siat, natsien kätyrit” tulivat häiritsemään kesken töiden.

kanander
26.8.2019 09:43

Olen lukenut ainakin sata juttua Porvoon poliisiampumisesta. Muuta varmaa en ole havainnut kuin se, että tekijät ovat miehiä ja tulleet Porvooseen Ruotsiin rekisteröidyllä autolla. ”Pimeyden töitä” (ainakin väijytys) varten gangstereilla oli mustat vaatteet.
Millaista tilannetta varten häkeltä pyydettiin apua? Miksi kiinniotettujen kansallisuudesta vaietaan? Iltalehdetkään eivät uskalla muuta kuin jäljentää poliisitiedotteita. Tavalliset ihmiset pakahtuvat tiedon nälkään.

"Svenskar"
"Svenskar"
26.8.2019 11:26
Vastaa...  kanander

Ovat Ruotsin kansalaisia (SVT).

pöh
pöh
26.8.2019 13:33
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kyllähän tuossa vaarannettiin sivullisia, takaa-ajo 30min ja se olii voinut päätyä johonkin panttivanki tilanteeseen.

Anonymous
Anonymous
26.8.2019 09:14

Näinhän se tietenkin menee. Poliisijohdon tulisi ottaa pää pois pimeästä paikasta ja lopettaa hamuilemasta rautakorkojen kopinoiden perään. Suomi seuraa orjallisesti kaikissa asioissa Ruotsia. Täällä ei osata luoda omaa itsenäistä yhteiskuntaa vaan apinoidaan kaikki nimenomaan huonot vaikutteet etunenässä ruotsalaisilta. Niinpä ammuskelu, räjäyttely ja tuhopoltot tulevat automaattisesti lisääntymään. Esimakua maistellaan.

Rajat kiinni, joku...?
Rajat kiinni, joku...?
26.8.2019 08:21

”Suomi ruotsittuu ja Ruotsi, kaikki tietää sen ja siksi sitä ääneen sano en. Suomi ruotsittuu ja Ruotsi, kaikki tietää sen ja siksi sitä ääneen sano en.” (Irwiniä mukaellen)
Luulen että tässä tapauksessa on kaksi rikollista uusruotsalaista einiinälyvälkkyä tyyppiä narrattu Porvooseen muka ison apajan toivossa ja sitten käräytetty heidät tahallaan.

Särmääjä
Särmääjä
26.8.2019 02:13

Siellä on Forenomin konttihostelli vierasmaalailaisille työntekijöille

NN
NN
26.8.2019 01:56

KRP:n tiedotteessa lukee, että Porvoon tavanomainen hälytystehtävä tuli Koneistajantielle. Siellä on pienteollisuusalue.
Netin syövereissä vihjaillaan myös, että Koneistajantie 12:ssa olisi Forenomin majoitusta pakolaisille – voi toki olla vaan tavallinen majatalo. Pitäisi tarkistaa. Majatalossa tietysti voi aina majoittua ties keitä, eikä ko. paikka välttämättä ollut edes hälytystehtävän osoite. En jaksa tarkistaa faktoja osoitteesta.
Yhden asian haluan muistuttaa, se on fakta: monet egyptiläiset, marokkolaiset jne. ovat melkoisen vaaleaihoisia. Sekin on ihan käytännössä nähty juttu, että pitkään täällä olevat haalistuvat, elleivät erityisen paljon matkaile kotimaassaan tai huolehdi rusketuksestaan auringossa itseään paahtaen. Kantakansalaisista ei ihonväri aina erota.
Tietysti nuo voivat olla kantasuomalaisiakin, mutta joku muu alkuperä on kyllä todennäköisempi, vaikka sitten joku entisen Jugoslavian alueelta – tai espanjaa tai portugalia äidinkielenään puhuva. Kuvat voi heihinkin täsmätä… Jännä nähdä, mitä selviää.

NN
NN
26.8.2019 02:02
Vastaa...  NN

Yksi juttu vielä mustia vaatteita vasten iho näyttää valokuvissa helposti vähän vaaleammalle kuin se onkaan. Samasta maasta kotoisin olevat eivät ole ihan tismalleen samaa sävyä iholtaan. Jokainen tuntee varmaan perheen, jossa täyssisarusten ihosävyissä on pieniä eroja. Ruskettuminen on myös erilaista, jopa sisaruksilla.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.8.2019 03:23
Vastaa...  NN

Tuttavaperheessä lapset ja muistaakseni isä luonnostaan häiritsevän tummia, vaikkeivät kai ole tummia ja ihan kotimaista tekoa. Vaimo oli myös vaaleampi kuin itse olin neljän kattotyöpäivän jälkeen, thaikkuna tuo kyllä mustui yhdessä mustikanmyyntipäivässä niin perkeleesti, ettei sitä enää kiinni saanut, ero tuli. Joku Juneskin niin vaalea, ettei omista erottaisi, ellei se puhuisi ranskaa, jota taas ei ymmärrä pirukaan.

NN
NN
26.8.2019 15:00
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Hyvä, että juoru on tarkistettu – Ilta-Sanomissa näytti olevan juttua Motelli On Line -hostellista, jonka arvellaan liittyvän juttuun, muttei tiedetä, miten (siellä on kuva moottorisahalla sahatusta ovesta). Tuo Forenomin hostelli, josta nettispekulaatioita löytyy ei siis välttämättä liity mitenkään koko juttuun. Siitä ei ole näkynyt mitään virallisempia epäilyjä missään.

Särmääjä
Särmääjä
26.8.2019 01:51

Ruotsin rekkarit = Balkanin maiden pellejä

Tosin muslimeilla ei ole tatuointeja
Tosin muslimeilla ei ole tatuointeja
26.8.2019 03:15
Vastaa...  Särmääjä

Tai turkkeja/knurdeja

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
26.8.2019 01:40

Sunnuntaista draamaa alemmalle kansanosalle -motivaation kohotusta niille joilla kello soi 05.30 ettei oravanpyörä pääse pysähtymään. Show must go on. Mörkö ja panssarimersut ovat nykyisin melko hintavia vehkeitä -siitä kuitenkin selvitään muutamien tuntien lisäämisellä sinun työpäivääsi. Väliaikainen järjestely kestää näillä näkymin muutaman vuoden -pisimmilläänkin vain vuoteen 2030 kun maailma siirtyy totaalisen keskuskontrolloinnin alaisuuteen.
Todennäköisesti jo huomenna saamme kuulla mitä EHDOTTOMIA ja VÄLITTÖMÄSTI TOTEUTETTAVIA toimenpiteitä Porvoon järkyttävän kamalat ja kauhiat tapahtumat vaativat. Sunnuntain sankaritarinaa fiilistelevä rahvas suorastaan vaatii viimeistenkin rahojen ja vapauksiensa pois luovuttamista. Eliitin orjana on elo turvaisaa -polpon 24/7 kontrollointi luo kodikkaan ilmapiirin. Minusta välitetään ihan oikeasti! 💖

Tapiola
Tapiola
26.8.2019 00:30

Tuolla tekstissä voisi olla vastaus. Kyllä siellä jotain oli tarkoitus vaihtaa. Poliisit menivät leipääntyneessä tilassa paikalle. Mitään hälytintä ei liity asiaan, vaan joku on soittanut Hätäkeskukseen. Vaikka onkin teollisuusaluetta niin aina siellä joku on. Ampujilla oli tietysti varaus koko ajan poliisin tms keskeytyksen suhteen. Ei tässä mitään poliiseja ole sumputettu tarkoituksella, todella naurettavaa joku HS toimittaja ehkä sellaisia keksinyt.
Toki ei ollut normaali hämärähommien sudenaika ts 03-04 aikoihin, mutta poliisi meni paikalle leipääntyneenä tosiaan ja vastassa olivat ampujat valmistautuneena toimimaan heti. Onko nämä pidätetyt sitten ampujat, mutta Porvoon juttuun varmaan liittyvät…. ja se tavara mitä vaihdettiin, sehän on ehkä teillä tietymättömillä edelleen ja sen mukana toinen osapuoli- puolet.

pöh
pöh
25.8.2019 23:29

Jotain jugoslaaveja ym..
Mahdollinen motiivi kutsua poliisit ja haavoittaa heitä on myös hämäys..
Jossain joku oikeasti iso rikos tehdään niin tällä saa koko poliisivoimien huomion muualle.
Ja mafia kyllä löytää hommaan pari ”vapaaehtoista”

Puolueeton
Puolueeton
25.8.2019 23:21

Poliisin vaitonaisuus näyttää nyt täysin tarpeelliselta. Ammattirikollisia ja koko tapausta pitää selvittää. Jotkut pilkkasivat poliisia ja erehtyivät pahemman kerran. Suomalainen poliisi taitaa sittenkin hallita tilanteen hyvin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.8.2019 03:05
Vastaa...  Puolueeton

Ei oikein siltä vaikuta. Oliko ulkomaalaisen näköisiä partaisia miehiä, häh? (Ulkomaalaisuuden näköisyydestä ei vielä olla varmoja tällä kuvanlaadulla, mutta se on sivuseikka.) Poliisi ei suostunut kertomaan minkänäköisiä vaarallisia ukkoja pitäisi osata välttää. Netin puskaradio sensijaan tiesi. Kaupan edessä oli juuri tuollainen parivaljakko, olisi vaan pitänyt tietää parran muhkeudesta ja mistä kaukaa sitä suunnilleen ollaan. No, vältin tällä kertaa vääriä veijareita, mutten poliisin ansiosta, paitsi välillisesti ne lauloivat tuntomerkit kuitenkin, kun ne heillä oli alusta lähtien.
Muuten toimivat tällä kertaa nähdäkseni hyvin, uskaltaa mennä kaljaa hakemaan, kun ei nämä ainakaan siellä ammuskele, tai mitä ikinä niillä mielessään olikaan.

Puolueeton
Puolueeton
26.8.2019 09:29
Vastaa...  fatwantarkistaja

Onhan poliisi hoitanut Suomessa pahan rikollisuuden tutkimukset erinomaisesti. Suuret rikokset etenkin poliisia kohtaan on selvitetty moitteettomasti ja nopeasti. Nämäkin ampujat saatiin kiinni tunneissa, joten miksi levitää rikollisista tietoja turhaan. Odotellaan rauhassa näiden rikollisten selvitystä ja moititaan sitten poliisia, jos on aihetta. Tuskin on, ampuminen voi olla tämän rikoksen yhteydessä vain yksi osa rikosta, ja poliisi haluaa saada selville kokonaisuuden, kuten ammattitaitoinen osaa sen tehdä.
Poliisia ei voi moittia ollenkaan, vaan ministereitä, jotka poliiseita rahoittavat ja ohjaavat poliittisesti. Tästä johtuu poliisiin kohdistunut pilkka ja arvostelu, kun tavallisiin kansalaisiin kohdistuneista pikkurikoksista suuri osa jää selvittämättä, kun ei ole riittävästi poliiseja ja osa on pantu tekemään toisarvoista työtä rikollisuuden torjunnassa.

Haarley Deivitsonni
Haarley Deivitsonni
25.8.2019 23:19

Matutaustaisia Prätkäjengiläisiä?

Van, Mie
Van, Mie
25.8.2019 23:14

Vastuullisessa Mediassa(TM) poliisi mainitsi menneensä paikalle soiton perusteella.
– ns. normikeikalle, eli olisiko joku soittanut jonkinnäköisen murron/tappelun olevan menossa?
Kenties kilpaileva ryhmittymä halusi sotkea bisneksiä?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.8.2019 02:54
Vastaa...  Van, Mie

Tuo voisi ollakin. Jos saa kilpailijan vaikka viideksi vuodeksi istumaan, voi sille tilata poliisin katsomaan kun lastia vaihdetaan. Jatkaa siitä sitten itse kivasti tyhjältä pöydältä. Toisaalta otatko 10 vuotta, josta lusit puolet, vaiko mahdollisen elinkautisen poliisin murhasta. Eiköhän Ruotsin kilvissäkin tunne Suomen käytännöt, jos tänne tulee hommiin.

Aappa
Aappa
25.8.2019 23:08

Eihän tuossa ole mitään…rauhanuskontolaisia viettämässä rukoushetkeä tien pielessä..

El Comandante Cero
El Comandante Cero
25.8.2019 23:02

Hùumehemmot.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
25.8.2019 23:00

Tämä on kyllä yksittäistapaus 100% varmuudella jos asialla oli tosiaan valkoiset perus-mulkerot.
Nää on oikeesti harvinaisii keisssejä nykyään!
Tässä on vaan niin tottunut näihin matujen kepposiin, nottei oikein tämmöstä ymmärrä.

Anonymous
Anonymous
25.8.2019 22:58

Ei tämä nyt oikein Suomalaisten tekosilta vaikuta ja niukka tiedottaminenkin sen kertoo.

Pärinäpoika
Pärinäpoika
25.8.2019 23:27
Vastaa...  Anonymous

Äijällä kello vasemmassa ranteessa ja tatskuja käsivarressa? => vasenkätinen prätkäjätkä jolla ulkomaalaistausta.

Anonymous
Anonymous
26.8.2019 01:08
Vastaa...  Pärinäpoika

Eikö Ruotsissakin ollut noita jo nykyään prätkäliigojen johdossa. Saa nähdä mikä shokki tästä taas tulee hallitukselle ja alkaa selittelyt.
Onnea Suomi villi länsi on täälläkin.

ivan drago
ivan drago
26.8.2019 01:14
Vastaa...  Pärinäpoika

Miten se kelloranne kätisyyteen noin vaikuttaisi? Oikeakätinen pitää usein kellon nimenomaan vasemmassa ranteessa.
Vaan kuvista nyt on vaikea sanoa kellon puolesta mitään.. voi olla kello, hikinauha, sykemittari, suuntokompassi tai vaan koristenahkaremmi.

Eka ukolla näkyy olevan tyypillinen MENA- parta
Eka ukolla näkyy olevan tyypillinen MENA- parta
25.8.2019 22:49

”Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville.”

Robber Line
Robber Line
25.8.2019 22:45

Olivat sitten nokkelat ruotsin-ihmeet varmaan soittaneet Vaasan lentokentälle pommiuhkauksenkin ettei olisi kyttiä Vaasan satamassa kun älyn jättiläiset kurvaavat Uumajan lautalle.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.8.2019 02:45
Vastaa...  Robber Line

Naispuolinen työkaveri oli ollut hävittämässä viinaa kaatopaikalla poliisin valvonnassa. Miespuolinen työkaveri, joka oli tämän exä ja aika taajaan linnassa keksi heti, että olisi pitänyt soittaa hätänumeroon ja kertoa hirveästä hässäkästä, johon ne poliisit olisivat tietenkin lähteneet. Loput saa jokainen keksiä itse. Oli niillä pari pulloa jänyt ehjäksi, laiha lohtu.

Blurry McFuzzyface
Blurry McFuzzyface
25.8.2019 22:42

Kaupoissa on hyllyt täynnä puhelimia joissa supermega ultra HD biljoona megapixeliä ja videokuvaakin voi zoomata supertarkasti kuuhun asti, maksaa noin 10-20 eukkaa/kk. Mutta aina kun joku saattuu kuvaamaan jotain tärkeää/kiinnostavaa niin taskusta löytyy vuosimallia 2007 oleva peruna.

Anonymous
Anonymous
25.8.2019 22:39

Terroristeilla näyttäisi olevan luotiliivit päällä. Jotain jännittävää tuossa on oltu operoimassa.

peräpää
peräpää
26.8.2019 08:09
Vastaa...  Anonymous

Oliko Vaasan lentoaseman pommiuhkalla ja Vaasaa kohti menemisellä/menijöillä yhteys?

Kansantanssija/”folkdansare”
Kansantanssija/”folkdansare”
25.8.2019 22:38

Pienikokoinen äijä, näyttää matulta/rompulta. Vaan ei sompulta, kerran näinkin!

peräpää
peräpää
26.8.2019 08:08

Ei somput mitään noin vaivalloista tee. Ne vain nussii ja ryöstää mummoja.

Varmaa on että...
Varmaa on että...
25.8.2019 22:35

Kukaan ei lähde Ruotsista Porvooseen asti varastamaan työkaluja tai hitsausvehkeitä tms. Saahan niitä varastettua Ruotsistakin ja paljon helpommin, kuten Balkan ja Baltia voi todistaa.

Paavo Pökäle
Paavo Pökäle
26.8.2019 08:38

Tuskin nuo ovat työkaluja olleet ryöväämässä, eiköhän takana ole turhan vahva gatti, tai hassis? Parta kertoo jo sen mistä päin tekijät ovat?

Kuin kaksi m.... marjaa
Kuin kaksi m.... marjaa
25.8.2019 22:29

Identtiset kaksoset Mahmoud ja Mohammed!?

Anonymous
Anonymous
25.8.2019 22:29

Olisko motiivina kulmahousujen kosto poliisille. Vaihtoehtona terroristisessa tarkoituksessa tehty aseellinen hyökkäys Suomen valtiota vastaan. Tällöin asialla karvaranteet.

Anonymous
Anonymous
25.8.2019 22:58
Vastaa...  Anonymous

Ne ajavat kyllä Mersulla yleensä, ei Volvo V50.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.8.2019 01:02
Vastaa...  Anonymous

En muista partamannea ikinä nähneeni. Farkuista joku sanoi, etteivät käytä.
Eniten ihmetyttää yhtenevä vaatetus, joka ei ole jengi- tai työasu. Kiinnittää ulkopuolisen huomion ehkä turhan herkästi, homopariksikin joku luulee ja käskee menemään takaisin maahan, josta ei ole kotoisin. Tällöin yleensä ammutaan kohti jo.

Anonymous
Anonymous
26.8.2019 01:11
Vastaa...  fatwantarkistaja

Tosiaan eikö noilla ole suorat housut ja lakerikengät yleensä. Ei tällaisia farkkuja ja T-paitoja. Niin ja autona yleensä mersu. Nuo ei todellakaan näytä noilta.