Hallitus kutsuu kaikki puolueet keskustelemaan rikollisuudesta – paitsi Sverigedemokraatit

Logga-470x249

Ruotsin eduskunnassa on syntynyt mielenkiintoinen tilanne. Viime aikoina jengiampumiset ovat puhuttaneet hallitustakin. Nyt tilannetta käytetään politikoinnissa Sverigedemokraatteja vastaan.

Ruotsin sisäministeri Mikaela Damberg (S) ilmoitti sunnuntaisessa ajankohtaispuheohjelma Agendassa, että sisäministeriö tulee kutsumaan kaikkien puolueiden johtoa keskustelemaan käsiinräjähtäneestä jengirikollisuudesta. Paitsi Sverigedemokraatit. Yhteisen palaverin alullepanija on Moderaattipuolue, joka lähetti pääministeri Stefan Löfvenille (S) pitkän listan korjattavista asioista.
Damberg kertoi, että tilanne on nyt hyvin vakava ja on ainakin vaivan arvoista yrittää pohtia Moderaattien listalta löytyviä parannusehdotuksia. Sverigedemokraatteja ei kuitenkaan aiota kutsua keskusteluun. Sisäministerin mielestä Sverigedemokraateilla on liian erilainen arvopohja.
– Heidän selityksensä (rikollisuudelle) on liian erilainen. Siellä on ristiriitaisia kysymyksiä. Heillä on yksinkertaisesti erilainen arvopohja, Damberg kertoi.
Nyt Sverigedemokraattien oikeuspoliittinen puhemies Adam Marttinen jyrähtää. Hänen mielestään tilanne on katastrofi, SVT:n uutisten mukaan. Kaikkien pitäisi istua alas pohtimaan ratkaisuja, mutta hallitus käyttää tilannetta hiekkalaatikkoleikkeihin.
– Lisäksi Löfven on tarinoinut viime aikoina, että Danderydin rikkaat lapset pakottavat rikollisuuteen. Tämä jos mikä on todella syvääluotaava analyysi Löfveniltä, Marttinen kertoo.
Marttinen paheksuu sitä, että Löfven puhui viimeksi sunnuntaina siitä, että rikollisuuteen pitää nyt kaikkien puuttua.
– Mutta homma aloitetaan sillä, että suljetaan keskusteluista ulos 17 prosenttia äänestäjistä. Näissä äänestäjissä ihmiset kärsivät rikollisuudesta yhtä paljon kuin muutkin ruotsalaiset.

Subscribe
Notify of
guest
49 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

”Sillä lailla” sanoi Tarvajärvi! ”Tyhjät tynnyrit kumisevat eniten” sanoi Minä..

Huru-ukko

Eli siis kutsutaan kaikki rikolliset/heitä tukevat tahot keskustelemaan rikollisuudesta. Ja noi löveenin puheet, joopa sen joo. Pitää julistaa maaottelu ruåtsi – Suomi siitä, että kummallako maalla on tyhmempi demari pääministerinä. Tulee tiukka kisa luulen mä.

Kaikki oli vaan natsia

”Eli siis kutsutaan kaikki rikolliset/heitä tukevat tahot keskustelemaan rikollisuudesta.”
Tietenkin. Keskusteluiden aiheena kun on lähinnä erilaisten selitysten keksiminen joten ei sinne tarvita korruptio-klikin ulkopuolisia sotkemaan.

pöh

”– Heidän selityksensä (rikollisuudelle) on liian erilainen.”
Niin SD saattaisi jopa puhua totta ja asioista niiden oikeilla nimillä, ja sehän ei tietysti käy.
Jollain keinoin pitää syyttää rikollisuudesta Börjeä ja Svenssoneita, eiköhän tuo unelmaporukka keksi hyvät selitykset ja ratkaisut, lisää perheenyhdistämistä ym..

Suomi FInland

Väestönsiirrot voivat olla yksi unelmaporukan ratkaisu: siirretään ne rikkaat Rinkebyhyn jne ja keharit rikkaiden asuinaluille loistoasuntoihin. Ehkäpä vieraat leppyvät, kun he huomaavat, että heidät arvostetaan näin korkealle. Ehkä eivät.

fatwantarkistaja

Väestönsiirto on mahti-idea! Syylliset paskalääviin ja kaikkein viattomimmat lapsiuhrit (huumeloordit) kartanoihin. Tietenkin niin, että kehareita jää yllin kyllin sinne entisiä rikkahia vituttamaan, eihän huviloita kovin paljoa ole. Jälkeen/jäljelle jääneet näkevät mallin, miten ponnistaa elämässä ylöspäin, mutta he saavat vain kattohuoneistoja ja sen sellaisia. Tulee kiva jännite, kun eivät saakaan ihan luvattua. Uudet tulijat voi laittaa pahvimajoihin ja vastakkainasettelu on valmis. Valkoisia on turha mitenkään päin asetella, ne eivät saa suutaan auki. Ruskeat ja mustat ystävämme sen sijaan laittavat hetimiten ranttaliksi.
Tuo ja oikein kunnon lama, varmasti opettaa priorisoimaan juttuja, tai edes äänestämään järkevämmin? Lamahan veisi asunnot työläisiltä. Asuntoja ei annettaisikaan tulijoille, vaan saisivat kamppailla niistä majoista keskenään. Firmat voi siirtää Eestiin, jos ne vielä pystyssä ovat, maksavat sinne sitten veronsa ja työllistävät paikallisia.
Alkaa Ruotsinmaa näyttämään valmiilta, eliitille enää aidatut asuinalueet ja orjille jotain tappavan raskasta hommaa leipäpalkalla, 600g/vrk. Aidatulla alueella tulee muuten olla massiivinen asevarikko, muutenhan epäsikiöt nousevat kapinaan.

Tommy the Who

Niin, totuus on joskus ihan paikallaan.

Fika me bulle

Eli lauletaan kumbaayaata ja kehutaan toisiamme. Jätetään ne jotka ovat tilanteeseen syyttömiä ja jotka haluaisivat tehdä asioille jotain POIS. Kumbaaaayaaaaaa hejsan Björn fy faaan vad du är snygg idag, kumbaaayaaaaaa tackar tackar Karl-Bertil du är inte fy skam heller du din mysiga sköna jäkel. Kumbaaayaaaaaaaaa.

Lars

Käsittämätöntä….
Paskaa. Umpipaskaa.
Ruotsidemokraattien arvoja arvostellaan.
Perkele, MATUJEN ARVOTHAN NE ON VÄÄRÄT!

Johan

Arvopohjamme perustuu islamiin, siksi SD suljetaan ulos!
(Huom!)Logossa puolikuu ja ruusu ”Sinulle, joka pidät islamilaisesta Ruotsista”
Koska ruotsidemokraattien arvopohja perustuu kristilliseen maailmaan, ei Ruotsin pääministeri tietenkään halua puhua heidän kanssaan.
https://petterssonsblogg.se/2019/09/03/dagens-koran-vers-2/

Rikollisuutta ei haluta poistaa?

Mikael Dambergin mielestä edelliset keskustelut terrorismista menivät hyvin koska Sverigedemokraatit jätettiin ulkopuolelle. Moderaattien Ulf Kristersson ei ollut samaa mieltä vaan tykkäsi että ne keskustelut olivat enemmänkin kahvipöytätasoa ja nyt pitää saada suoraa toimintaa.
On aivan ilmeistä että nykyinen hallitus ei pysty nopeaan toimintaan vaan haluaa vetkuttaa ja pitkittää asioita ja toivoo että paha poistuisi itsestään.
Ehkä Ruotsin on todellakin muututtava muslimimaaksi ennenkuin rikollisuus saadaan poistettua?

Trump avuksi

Sverigedemokraatit haluavat tehdä yhteistyötä Trumpin hallinnon kanssa ja neuvotteluja käydään parhaillaan Washington DCssä, kertoo Expressen.

Lööperin jengi

Hyvin tehty Sverigedemokraateilta. Turha on Ruotsin santalaatikossa/ankkalammikossa hakata päätään seinään.
Koska Lööperin jengi kieltäytyy yhteistyöstä niin kierretään koko porukka ja haetaan yhteistyökumppaneita maan rajojen ulkopuolelta kunnes saadaan Lööperistit lempattua ulos.

fatwantarkistaja

CIA-lennoille olisi tarvetta. Ne vaan katos jonneki, ei olla nähty.

Anonymous

Taas hyvä esimerkki siitä miksi näitä kutsutaan syystä punavihernatseiksi.

Nestori Lundahl

Ruotsi on sairas, kuolemansairas.
Kaikesta huolimatta jotkut haluavat auttaa mieluummin ulkomaalaisia kuin omaa sairasta maataan.
Punavihreä politiikka on atteenpaloa ilman järjen valoa!

Anonymous

Ruotsilla on pahin syöpä mitä on ikinä tunnistettu. Se syöpä tappaa, onneksi.

Suomi FInland

” Sverigedemokraatteja ei kuitenkaan aiota kutsua keskusteluun. Sisäministerin mielestä Sverigedemokraateilla on liian erilainen arvopohja.
– Heidän selityksensä (rikollisuudelle) on liian erilainen. Siellä on ristiriitaisia kysymyksiä. Heillä on yksinkertaisesti erilainen arvopohja, Damberg kertoi.
Nyt Sverigedemokraattien oikeuspoliittinen puhemies Adam Marttinen jyrähtää. Hänen mielestään tilanne on katastrofi, SVT:n uutisten mukaan. Kaikkien pitäisi istua alas pohtimaan ratkaisuja, mutta hallitus käyttää tilannetta hiekkalaatikkoleikkeihin.”
Nythän on näin, että mikään ’arvopohja’ ei voi olla tarkastelun lähtökohta. Tarkastelun lähtökohtana pitää olla raa’at faktat ja poliittisten lasien filtterin jättäminen täysin ulkopuolelle.
Jos totuus on ruma, niin sitä pitää katsoa suoraan silmiin, eikä minkään helvetin ’arvopohjan’ läpi. Taustalla voi aivan hyvin olla se, että muut puolueet tietävät Sverigedemokraattien olevan oikeassa, mutta eivät voi päästää heitä ääneen jotta nämä voisivat sanoa: ’mitäs me sanoimme’. Ja silloin Sverigedemokraattien kannatus voisi taas hilautua ylöspäin, mitä nuo muut eivät halua missään tapauksessa.

Rami Routa

rikollisuus..ja alhainen älykkyys..on 80 prrosenttiesti geenipohjaista..eikä näiden Arvopohjien mukaista sosiaalista konstruktiota..siksi..tilanne Ruottissa ja muutenkin on tuomittu epäonnistumaan..eikä se tilanne selvittelemällä eikä kokoustamalla parane–vaan huononee koko aika..On syynsä siinä, miksi mutapää maat ovat mutapäämaita..

Anonymous

No 20 -50 vuotta niin tilanne on se että neuvotteluissa on muslimit jotka jättävät tälläiset löööffeenit jne ulkopuolelle. Paitsi sen verta että kutsuvat paikalle esittääkseen ultimaatumin jotta kuninkaanlinna muutetaan nyt moskeijaksi. 2 tuntia aikaa poistua.

Acc358

Kuninkaanlinnan muuttaminen moskeijaksi on realistinen mahdollisuus. Siinä on iso sisäpiha ja nurkkiin voi rakentaa minareetit. Tai ehkä tulevaisuuden muslimihallinto pistää ruotsalaiset purkamaan linnan ja rakentavat sen paikalle muslimivoimin suurmoskeijan.

Aikki.

Kansallismielisten ääni halutaan vaientaa. Sama touhu Suomessa, jossa Facebook puuttuu isänmaallistenkirjoituksiin kovalla kädellä . 360 päivän bannien jälkeen sain viestin ” Muutoksia mitä ylläpitäjät voivat nähdä ” Hieman ihmetyttää mistä ne on tähän asti nähneet minulle annetut kommentit, josta ovat antaneet bannin. Onhan banneja annettu 1½ vuoden aikana lähes jatkuvana virtana. Nyt viestissä luki, että voivat sulkea koko Facebook tilini, jos löytävät sieltä vihapuhetta, siis ilmeisesti katsovat maahanmuuttovastaisten kommenttien olevan vihapuhetta ja antavan tällä keinolla aihetta sulkea koko tilini. Vihaa kommenteissani ei ole ollut, mutta joitakin vääriä nimityksiä, kuten n……i m…u tai h…o. Jos nämä on vihapuhetta, niin siitä vaan sulkekaa Facebook aina sitä voi kommentoida muualla.

Acc358

”– Heidän selityksensä (rikollisuudelle) on liian erilainen. Siellä on ristiriitaisia kysymyksiä. Heillä on yksinkertaisesti erilainen arvopohja, Damberg kertoi.”
Siis ei haluta kuunnella muita kuin samanmielisiä. Omaa ajattelua ei haluta testata. Olisihan tässä tilaisuus Ruotsin valtapuolueille saada SD niiden kannalle. Mutta ehkeivät pysty perustelemaan SD:n näkemyksiä kumoon ja tietävät sen itsekin. Ruotsin ymmärtämiseen tarvittaisiin jonkilaista yhteisöjen käyttäytymiseen erikoistunutta psykiatriaa. En tiedä, onko sellaista tieteenalaa olemassa. Tarvetta olisi.

Nisse-Nasse

Ei jaksa lakata hämmästyttämästä itsepetoksen määrä ruotsinmaalla.

Anonymous

Meanwhile in finland. Wellcome! Mätäsalon kommentti luultavasti on jo kiirinyt ympäri afrikkaa ja lähi-itää. Että teidän oikeutenne ovat rajattomat. Lisäksi että eduskunta on liian valkoinen. Oy suomi ab korruptoitunut hyväveli tasavalta seuraa swedustanin esimerkkiä.

Anonymous

Jossain kohtaa lakkasi jo naurattamasta.

Anonymous

Joo ei kannata niiden kanssa jotka tilanteen tulevaksi ennustivat keskustella olleenkaan. Menisi vielä yöunet.

peräpää

Aivan oikea päätös, ettei SD osallistu; nuo muut ovatkin syyllisiä. SD on ainut puolue, joka ei tätä paskaläjää ole lykännyt eikä lykkää.

Anonymous

Pitkä lista korjattavia asioita??Varmasti on mutta hauskasti tosiaan sitä ”arvopohjaa” joka ne korjattavat asiat on aiheuttanut ei toki korjata.Eiiiii – sehän on pyhä dogma.

kanander

Miten sossut voivat syrjiä oman maan kansalaisten kannattamaa puoluetta? Vai onko erilainen arvopohja siinä, että ruotsidemokraatit ovat isänmaallisia ja sossut häntyripuolueineen juurettomia kosmopoliitteja, siis isänmaattomia?

fatwantarkistaja

Tulevasta islamistipuolueesta olisi kiva nähdä käytävän samanlaisia keskusteluita. Ei noi kyl kelpaa meijän pöytään, niil o iha ihme arvot ja kyselevät kummia. Alkaisi pommitus yltymään jostain syystä.

Kukkiva Tölli

Ruattidemokraateilla olisi ollut oikea vastaus ja keino hoitaa ongelmat. Ei ikiliikkujaa saa pysähdyttää

Aasit pois vallasta

Ruotsi pitäisi lännen toimesta vallata ja palauttaa demokratia.

Anonymous

No se on todennäköistä ennemmin tai myöhemmin. Kun kärjistetään(?), eilen taas kerran juttelin exäni kanssa joka on nykyään sateenkaari feministi. Ja todella fanaattinen sellainen. Hänen mukaansa mitään ongelmaa ei ole paitsi antisemitismi. Lisäksi miehillä liikaa valtaa sekä rasistit ovat liikaa äänessä. Samaan aikaan naisia raiskataan enemmän kuin koskaan. Hän oli joskus järjissään.

fatwantarkistaja

Mun exä taasen ei pidä mustalaisista, eikä neekereistä. Erirotuinen tosin, saa olla hyvinkin rasistillinen.

Anonymous

Ehdottomasti, Nato asialle, Ruotsi takaisin sivistyksen piiriin.

kake

Samaa sensuuria ja valehtelua mitä eliitti ja valtamedia harrastaa.
Tämä on juuri sitä pään hiekkaan työntämistä jonka johdosta länsimaat tulevat muuttumaan ismistikalifaateiksi tai tulee raaka sisällissota jossa vastassa ovat valkoiset ja ulkomaalaiset joita tulee eliitti ja poliittinen poliisi. Olipa tulema kumpi tahansa, länsimainen kulttuuri on kuollut. Eliitti on tappanut valkoisten lasten tulevaisuuden.

Kostaja-Steffo

Nyt ovat kaikki porvarilliset puolueet, jopa C ja L, ilmoittaneet haluavansa SDn mukaan keskusteluihin.
Ilmeisesti Löfven vetää jonkinlaista henkilökohtaista vendettaa Åkessonia kohtaan ja Löfvenin viha on niin suurta että se on karkoittanut järjen kokonaan.

Mitä tapahtuu Ruotsinmaalla?

SVTn ohjelmassa ”Sverige idag” kerrottiin miehestä joka kritisoi työpaikkaansa Region Västerbottenia. Hän oli myös havainnut että useimmat Region Västerbottenin johtavassa asemassa olevista oli vapaamuurareita. Tätä ei olisi saanut sanoa, mies eristettiin ja häneltä vietiin työtehtävät (suunnilleen puolessa välissä videota):
https://www.svtplay.se/video/22583274/sverige-idag/sverige-idag-2-sep-17-30-1?info=visa&start=auto

M

Aivan sama oliko ruotsidemokraatteja tuossa keskustelutilaisuudessa, josta tuskin on tarkoituskaan tulla mitään toimenpiteitä. Uutisen tärkein anti lienee, että se täsmentää moniarvoisuuden vaikutusalueen: se näyttää päättyvän siihen, mistä ruotsidemokraatit alkavat. Näin ollen moniarvoisuus, kuten suvaitsevaisuuskin, kattaa ilmeisesti vain tietynlaiset mielipiteet.

Hetki lyö

Ei se ole aivan samaa vaan mielenkiintoista eli tehdäänkö jotakin vai eikö tehdä, mitä tehdään ja milloin.
Se kertoo aika paljon Ruotsin- ja Suomen- tulevaisuudesta.

Börje-Björn

Montakohan kertaa on saanut lukea kuinka ”normaalit” ihmiset ovat kysyneet että ovatko Ruotsin poliitikot tyhmiä vai välinpitämättömiä?
Onko tässä nyt kyseessä tehdä rahaa omalle tilille lyhyellä tähtäimellä tai kenties joku suunnitelma, joka takaa mammonaa ja valtaa vuosikymmeniksi?
Tyhmäkin ymmärtää että Ruotsiin perustetaan jossain vaiheessa joku islamipuolue, joka sitten saa kaikki ählämien ja neekereiden äänet vaaleissa.
Ymmärtävätkö siinä vaiheessa sossarit, kommarit, vihreät ja mitä kaiken paskapuolueita siellä on, että ovat olleet pelkkiä pelinappuloita islamin eteenviemisessä?
Eli: lyhyellä tähtäimellä maanpettureilla on Ruotsissa edelleen loistava sauma. Sen kun takoo fyrkka dorkamaahanmuutolla.
Pitkällä tähtäimellä?
No, vituix menee.

Shakki, matti ja patti - Ruotsin tilanne

Aftonbladetissa jo kertoi joku perustaneensa Parti Nyans -puolueen. Vaatimuksista päätellen ja muihin puolueisiin syvästi pettyneenä, se on juurikin muslimipuolue. Muslimien etuja se etupäässä aikoo ajaa. Seuraavissa kunnallisvaaleissa ja ”eduskuntavaaleissa” se aikoo jo joissakin kaupungeissa & vaalialueilla jotain kannatusta saavuttaa.
Ruotsissa on kohta ns. normaalipoliitikoilla vähän muuta pelättävää kuin SD, jos yhtään mitään ymmärtävät. Nyans-puolueen puolesta kirjoittanut piti kaikkia puolueita mamuille luvattujen lupausten pettureina ja Ruotsia rasistisena. Ei siis auta SD:n eristys. Nyt uusi puolue kuitenkin haukkuu näitä muita ihan siten kuin ne haukkuvat SD:a. Mamu-äänestäjät kaikkoavat ja epäisänmaallisille jää joka suhteessa mustapekkakortti käteen.

Kakanruskea is hot

50 nyanssia ruskeaa?

Helena Salonen

Se, että yksi kansanryhmä jätetään ulkopuolelle kertoo kansakunnan jakautumisen kärjistymisestä.
Eliitti ei enää edes häpeä sitä, että osa kansasta jätetään päätöksenteon ulkopuolelle. Vieläpä siihen kohdistetaan ankaria kuritustoimia esimerkiksi pitämällä (vihapuhe)rikosten rangaistuksia koventavana seikkana kuulumista Ruotsidemokraatteihin.

toni lajos

Omaa kansaa suojelevat joutuvat tämän päivän kaaoksessa tyytymään sivusta seuraajan osaan, heidät suljetaan pois päätöksen teosta, julkinen esiintyminen ja totuuksien esille nostaminen estetään, jopa vankilalla uhkaillaan. Ruotsi on tässä lajissa maallimaa, meillä matkitaan ja melko hyvin onnistuttu uuden hallituksen myötä. Euroopan valloitus saa jatkua, mattoja levitellään tulijoiden eteen, hotellit tyhjennetään uusille valloittajille, opiskelijat siirretään sivuun vieraiden tieltä, asunnot varataan valloittajille. Eipä ole ennen ollut näin helppoa valloittaa maita, saati koko maanosa, ilman aseita, huutamalla ja mölisemällä, rehvakkaasti ja röyhkeästi esiintymällä, kunnioitusta vaatien. Rinne kehtaa vielä arvostella ja nälviä maita joilla on suuri huoli oman kansa turvallisuudesta, uhkailee ja meinaa haljeta valtaansa.

Anonymous

Niin kysytäänpä onko tällä pääministeri rinteellä kokemusta siitä ns monikultista.? Kuten stubbin kuuluisa kommentti ruotsista, nämä eliittiporukkaan kuuluvat henkivartijoineen eivät tajua normaalista arjesta hevon vittua.

Noniin

”– Heidän selityksensä (rikollisuudelle) on liian erilainen. Siellä on ristiriitaisia kysymyksiä. Heillä on yksinkertaisesti erilainen arvopohja, Damberg kertoi.”.
Eli toisin sanoen SD:n faktapohjaiset kannanotot pilaisivat suvaitsevaiston hyvän tarinan.

Irmeli

Niimpä SD:llä on sellanen arvopohja, että oma kansa on tärkeempi ja sen turvallisuus, kun vieraat ja niin sen kuuluisi olla joka maassa jos niillä joilla on valta olisi järkeä päässä. Talo elää tavallaan ja vieraat tulee ajallaan..mutta vieraista ei ole isänniksi niin se vaan on…Pitäisi myös ymmärtää että suurin osa islamin uskoisita ei edes halua kotoutua, koska uskonto ja kulttuuri on täysin erilainen kun meillä länsimaissa, sitäkään ei haluta huomioida, ei se poistu vaikka Löfven ja kumppanit kumartaisi kuinka syvään…Ja lopputulos kokoukselle on : lisää maahanmuuttoa että ruotsalaiset kotoutuu/alistuu….