Muutama sananen kommentoinneista

email-3249062_960_720.png

Viime aikoina on tullut paljon valituksia, että kommentointiosiosta moderoidaan pois viestejä, tai niitä ei edes pääse läpi luettavaksi kommentteihin.

Olen ihmetellyt tätä, sillä poistan hyvin harvoin viestejä siihen nähden kuinka paljon niitä tulee. Lisäksi en ole rajannut kommentointia ip-osoitteiden, sähköpostiosoitteiden tms mukaan, ts. en ole “estänyt” ketään kommentoimasta asioita.
En ole aiemmin seurannut roskaviestejä ollenkaan, mutta kun nyt katsoin sinne niin sielläpä olikin kymmeniä viestejä. Siis sellaisia, jotka olivat ihan tavallisia harmittomia viestejä, joissa ei ollut mitään sellaista, että olisi ne itse poistanut.
Vika johtuu luultavasti jostain WordPressin spämmiviestisuodattimesta tms, joka liian rankalla kädellä laskee viestejä roskaposteiksi. Yritän hieman perehtyä asiaan, jotta homma saataisiin kuntoon eikä kenellekään jäisi kuvitelmaa, että viestejä moderoitaisiin pois liian rankalla kädellä.
Kannattaa huomata, että kukaan ulkopuolinen ei pääse käsiksi moderoimaan kommenttiviestejä, eli siellä ei häärää #polpo tai #deepstate vaan ihan allekirjoittanut on se, joka moderoi. Jälkimoderointia on kyllä olemassa, että poistan väkivaltaviestit, solvausviestit ja pahimmat foliohatut lähtee myös roskakoriin.
Mutta muuten kommentointi on vapaata.
PS: Me emme myöskään sensuroi mitään, meillä ei ole siihen valtuuksia, koska emme ole valtiollinen toimija.