PS:n Mäenpää: Nuuska vapautettava Ruotsin mallin mukaisesti

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää on jättänyt eduskunnassa toimenpidealoitteen nuuskan ja muiden savuttomien tupakkatuotteiden myynnin ja maahantuonnin sallimiseksi.

Toimenpidealoitteessa esitetään, että Suomen tulee aloittaa neuvottelut EU:n kanssa savuttomien tupakkatuotteiden myyntiä ja maahantuontia koskevan erivapauden hankkimiseksi ja tupakkalain muuttamiseksi.
Toimenpidealoitteessa todetaan nuuskan myyntikiellon aiheuttavan Suomelle verotulomenetyksiä, joiden suuruudeksi valtiovarainministeriö arvioi 40 miljoonaa euroa vuonna 2013. Mäenpää arvelee nuuskan käytön moninkertaistuneen vuodesta 2013, kun monilla työpaikoilla on pyritty savuttomuuteen. Näin laskien verotulojen menestyskin on kertaantunut.
Valmisteverotuottojen lisäksi nuuskan laillistaminen poistaisi nuuskan myynnin ympärille rakentuneet pimeät markkinat ja veronkierron. Näin tullin ja poliisin resursseja voitaisiin käyttää tärkeämpiin kohteisiin.
Juha Mäenpää
Kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Kun kansanedustajalla ei ole mitään oikeata politiikkaa, mutta haluaa julkisuutta, niin toimii sitten näin.
Mitä hyötyä tuon ehdotuksen läpimenosta olisi suomalaisille? Seuraavaksi vaaditaan kaikkien huumeitten laillistamista. Sitten vaaditaan setelin painamista jokamiesoikeudeksi. Sitten tuleekin jo sharia…

fatwantarkistaja

Semmoista se nuuska teettää.

Hutisalo

“Herra” nimetön lienee itse siitä laittomasta nuuskakaupasta elantonsa hankkivia?
Ainakin kommentista saa sen tuloksen aikaiseksi eikä siihen tarvita suurtakaan ajatustyötä. Vaan sanoihan se joku historian hämärässä: Suomi suureksi ja viina vapaaksi. No sen on historia näyttänyt ettei kumpikaa toiva toteutunut. Suomesta ei tullut suurta eikä viinakaan vapautunut.

Sensuroimaton Totuus

Tämä on persujen panos Suomen pelastamiseen -maksimaalista suorittamista itsenäisyyden palauttamiseksi.
Hyvältä näyttää!

Puolueeton

Persuista olisi voinut tulla asiallinen puolue uuden johtajansa avulla. Kansa äänesti kuitenkin typeryksia ja suun soittajia vaikka ehdolla oli kykyjäkin.

Antti

Oletko oikeasti tuota mieltä, nuuskasta huumeisiin, en tiedä mitä itse vedät mutta, olet pillerisi jättänyt ottamatta. Nuuska kuitenkin terveellisenpi vaihto ehto tupakalle.

T

Hyvä. Jos ihminen on päättänyt nuuskata, hän kyllä löytää keinot nuuskan hankkimiseen. Suomessa oli kieltolaki viime vuosisadan alkupuoliskolla. Se ei lopettanut alkoholinkäyttöä, vaan rikastutti salakuljettajia.

Nähtyon

Kannatetaan.
Täysi kielto tupakoille jotka savuillaan tappaa sivullisia, nuuska noiden tilalle, se tappaa vain käyttäjänsa.

Nuuskis

Vielä kun nielaisisivat nuuskansa, kun nuuskapusseilla on paha taipumus päätyä pihamaalla aivan muihin paikkoihin kuin roskakoreihin. Sitten ei olisi mitään haittaa.

Moonman

Ne jotka ulisevat nuuskasta ja vaativat täyskieltoja yms. vedoten nuorisoon, ovat tekopyhiä hurskastelijoita. Tupakka on moniverron haitallisempaa ja savusta joutuvat kärsimään myös ympärillä olevat. Tupakkaa ei kuitenkaan voida kieltää koska se on maailmanluokan miljardibisnes ja tupakkayhtiöillä on lobbareita ja valtaa kuin maiden hallituksilla konsanaan. Ei nuuska ole mikään hyvä asia sen enempää kuin tupakkikaan, mutta nuuskasta saatavilla verotuloilla voitaisiin vaikka korjata se vanhustenhoidon rahavaje, ellei niitäkin rahoja taas jaettaisi kehitysmaalaisille.

Pessimisti

Kaikki vapaaksi ja heti! Tuhoudumme nopeammin ja globalistimafia on tyytyväinen. Lehti-ilmoitus vuodelta 2022: “Huumerekka torilla ti ja pe klo 14.00 (Ota oma ämpäri mukaan). Hyvää kamaa! Pää sekaisin-takuu. Tervetuloa!

Jööran Perseesån

Mäenpää ehdotus on karmaiseva, koska siinä vaaraantuu monien byrokratriavapaata jälleen myyntiä harrastavien toimeentulo.
Mäenpää ei myöskään ole huomioinut lainkaan sitä, että suomeen tuodusta nuuskasta kaikki verot ovat menneet emämaamme ruotsin hyvinvoinin hyväksi.
Haluaako Mäenpää oikeasti heikentää emämaamme ruotsin verotuloja?