Tukholma panostaa afgaaneihin ja opettaa heitä uimaan

Tukholman kaupunki panostaa juuri-maahan-tulleiden uimataitoon ja muutenkin hyvinvointiin. Gullmarsplanin uimahallissa kolmansista maista tulleille sotaa, vainoa ja kidutusta paenneille miehille opetetaan altaassa piirileikkejä ja uimataitoa.

Aikuisille ja ”lapsille” on siis alkanut uusi uimakoulu. Uimataidon katsotaan olevan hyvin tärkeä Ruotsin kaltaisessa maassa, jossa on enempi kuin tuhat järveä. Uudella kurssilla on vain afgaaneja, tietenkin. Eivätkä he osaa entuudestaan uida. Mutta voi, afgaanipalleroilla on niin kova oppimishalu, että se voittaa vesipelon.

Paras a-ryhmä ei lotraa. Uimaopetuksen jälkeen voi sitten hieman ilostella. Kuva alla, klikkaa mitti.se:n sivulle

(HUOM!! Ennenkuin klikkaat kuvan auki, nielaise suu tyhjäksi, sillä kahvinäppis on taattu)

 

https://mitti.se/nyheter/nyanlanda-simma-gullmarsplan/?omrade=hela-stockholm

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Tukholma panostaa afgaaneihin ja opettaa heitä uimaan

 1. Ja kun jokainen afgaani on sitten joskus suorittanut uimamaisterin tutkinnon, voikin Ruotsi alkaa kehumaan kuinka maahan on saatu pelkkiä valistuneita maisterimiehiä.

  58
  1. 😀 juu. Ennestään jo oleville raketti insinööri paperien lisäksi. Mutta ai niin. Ne paperithan katosivat….

   35
   1. Kyllä. Mutta siinäkin on eri tasoja. Pääsykoe läpäisty, kun on kaikki tasot suoritettu. Päättyen täydelliseen alistamiseen. Eli kaikki peitetty.

    12
 2. No. Kaarnaveneet sinne liplattamaan. Kellumisen esimerkkiä. Ja vuorot samaan aikaan pikkulasten kanssa, niin kyllä se siitä. Sukellustaidot kehittyvät.

  23
  1. No täällä mitään varaa arvostella. Kuka muistaa ns traumaattiset videot, jotka johtivat sellaiseen vitutukseen ja epäuskoon? Sanooko mitään että : pää, olkapää, peppu jne. Tai että viedään katsomaan/opettelemaan kutomista. Tai että viedään lasten leikkipuistoon keinumaan samalla taustalla suvakki ihastellen. Entäpä se että, viedään vanhempien tietämättä lasten keskelle näitä mussukoita, joiden taustoista ei tiedetä mitään. Esim tämä voimavara, joka turussa katkoi kauloja, oli siellä aivan lasten keskellä ennen tekoaan. Ja tällekin löytyy puolustajia. Mikä mussukka.

   27
 3. Mutta opetelkaa uimaan on rasistista?
  Tästä nousee varmasti POLIISI asia.

  Entäpä ne ampumakoulut, opetelkaa ampumaan. Niitähän on myös jo.

  30
 4. Voi pyhä sylvi, samperin 16 ja hyvät hyssykät teitä, ketä Ruotsin asioista päättävät.
  Te ette osaa ajatella omaa parastanne enää sekuntiakaan.
  Auttaa nyt jotain sisäsiittoisia perkeleitä helvetistä! Amen.

  21
 5. Eihän noin matalassa vedessä voi oppia uimaan mutta kylläkin polskimaan lasten altaassa, mikä lieneekin todellinen tarkoitus.

  22
 6. Naispuolinen uimaopettaja sanoo jutussa, että osa naisista ei ole koskaan ollut vedessä. Miehiähän ne kaikki oppilaat ovat.

  25
  1. Niin. Kysymys kuuluu. Että ehkä tämä uimaopettaja ei osannut sanoa kuka on kuka, koska kaiken peittävät asusteet ovat sallittuja? Eli jos minä menen naisten pukuhuoneeseen säkki päälläni ihastelemaan tissejä kukaan ei voi minua estää? Siellä vain tsekkailen makeita perseitä. Ja pesen munat välillä.

   17
   1. Lakana heiluu niin perkeleesti, mutta kukaan ei paheksu, Maryamilla siinä vaan hiiva kutisee. Saunassa voi saada sydärin, kylmää olutta varattava riittävästi mukaan.

 7. Tämä on sitä hienompaa uimista, ”Uinti, Puinti ja Nainti”.
  (puiminen tosin puuttuu, toim. huom.)

 8. Hamid Ahmadi 12-åriga teki lähtemättömän vaikutuksen. Noin urhea pikkumies lähtenyt pakenemaan pahoja setiä ja jo nyt uskaltaa uimasille ihan yksin! Aivan hukea selviytymistarina sodan jaloista uimaratojen ennätyspojaksi asti.

  Saunamajurina toimi Morteza ja lauteen alla panikoi Zabihullah ipadinsa kera. Saunakansaa.

  10
 9. onhan se hyvä opettaa uimaan ni pääsevät sitte välimeren yli takasinpäin. ottasvat vielä husun reppuselkään kyytiin.

  11
 10. kusettavat paskakarvapallukat vois opettaa miten veden alla vedetään keuhkot täyteen vettä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.