Lyhyt Viron väestötilasto

guy-2617866_960_720.jpg
Muuan mies.

Muuan mies heitti taannoin yllättävän näkökulman puhuessamme turvapaikkapolitiikasta. Muuan miehen, virolaisen, mielestä Viro on kantanut jo oman ”vastuunsa” tulijoista. Ja jopa enemmänkin kuin esim. Suomi, Ruotsi tai Saksa tähän mennessä.

– Me olemme ottaneet venäläisiä, te taas tykkäätte arabeista ja afrikaanoista. Pitäisikö meidän täyttää maamme vielä niilläkin? Sen jälkeenhän koko käsite virolaisuus häviäisi kokonaan maailman kartalta. Me otimme maahamme vajaa 50 vuotta venäläisiä ja nyt heitä on maassa noin 340 000.
Näin siis muuan mies. Viron väkiluku on 1,3 miljoonaa ja venäläisiä siis 340 000 eli noin 26 % väestöstä. Vastaava prosenttimäärä Suomessa tarkoittaisi 1,1 miljoonaa kolmansista maista tullutta tulijaa ja Ruotsissa reilua kahta miljoonaa. Jos siis vertaa niin Suomi on vielä jäljessä verrattuna Viroon ja Ruotsillakin on hieman kiristämistä, jotta mennään yli Viron lukemien.
Voiko asiaa ajatella näin? En tiedä, ainakin muuan mies ajattelee. Viron muiden ulkomaalaisten, tai ei-virolaisten osuus on vain muutamia tuhansia. He ovat lähinnä leima paperissa, joita ei kaupungilla edes näe missään. Ukrainalaisia asuu Virossa 7 tuhatta, Suomalaisia 6 tuhatta ja muita baltteja joitakin tuhansia.
Kuvakaappaus 2019-09-14 18-02-37.png
 
Entäpä sitten kehitysmaista tulleet tulijat.
Eli ne, joita lännessä kutsutaan ”turvapaikanhakijoiksi” tai ”pakolaisiksi”. Viroon saapui omatoimitulijoita (eli niitä, joita läpsyttelee Ruotsin puolelta Tornioon) vuonna 2015: 225 turvapaikanhakijaa, vuonna 2016 heitä tuli 150 ja vuonna 2017 yhteensä 180 henkeä. Tässä kannattaa ottaa huomioon se, että Viroon tuleista turvapaikanhakijoista Syyrian lisäksi tulijoita tulee Venäjältä, Georgiasta ja Ukrainasta. Ei esimerkiksi Afganistanista tai Somaliasta.
Sekin kannattaa huomata näissä turvapaikanhakijoissa, että tosiasiassa maahan jääneiden määrää ei löytynyt mistään, eli niitä joille oleskelulupa lopulta myönnettiin. Jos prosenttimäärät ovat samoja kuin naapurimaissa niin silloin oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita olisi joitakin kymmeniä per vuosi.
Ruotsissa turvapaikanhakijoita on 10 000 asukasta kohden 22,2. Suomessa 7,9 ja Virossa se on 1,3 (Vuonna 2017).
 
Kiintiöpakolaisten määrä heittelee.
Viro teki EU:n kanssa jonkinlaisen sopimuksen muutama vuosi sitten, että Viro ottaisi vuoteen 2018 mennessä reilu 500 kiintiöpakolaista. Homma toteutui siten, että Viroon saapui vuoden 2015-2016 aikana 161 pakolaista, joista puolet loikkasi Saksaan turvapaikanhakijaksi. Ei mennyt siis putkeen. Tai riippuu kenen silmillä katsoo.
Vuonna 2017 kiintiöpakolaisia saapui 19 ja vuonna 2018 nelisenkymmentä henkilöä.
Mainittakoot se vielä vertailun vuoksi, että turvapaikanhakijoita ja pakolaisia tulee muihin Baltian maihin Latviaan ja Liettuaan aavistuksen verran enempi. Mutta lukumääräisesti vain joitakin kymmeniä.
 
Mitä tästä pitäisi ajatella?
No tietenkin ensinnäkin se, että läpsyttäjiä ei yksinkertaisesti näy Tallinnan katukuvassa. Paitsi tietenkin Tallinnan turistialueella, jossa pyörii Suomesta ja Ruotsista tulleita turisteja. Mutta lähiöissä kuten esimerkiksi Mustamäessä on hyvin onnekas, jos näkee läpsyjä. Mustamäen korkeakoulun ympäristössä näkee afrikkalaisia, mutta he ovat normaaleina maahanmuuttajina tulleita opiskelijoita, jotka kustantavat oman elantonsa ja koulutuksensa. Heillä ei ole mitään tekemistä sandaali-ilmiön kanssa.
Ajatellaanpa vielä muuan miehen silmillä asiaa. Ja kuvittelaan venäläisten tilalle läpsyttelijöitä, niin silloinpa esimerkiksi Tallinnan lähiö Lasnamäki alkaisi muistuttamaan Rinkebytä. Ja jotkut Itä-Viron kaupungit Malmöltä.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tira

Mitä yllättävää tuossa näkökulmassa oli? NL pakotti aikoinaan itäblokin ja varsinkin Baltian maat ottamaan vastaan järkyttävän suuren määrän neukkuja ja vastaavasti sitten pakkosiirsivät alkuperäisväestöä mm. Siperiaan. Neukkujen käytös uusissa maissaan oli lievästi sanoen törkeätä ja alistavaa, joten on täysin ymmärrettävää että esim. Viro ei halua kokeilla toista kierrosta, tällä kertaa afrikkalaisten ja arabien kanssa. Ylipäänsä olen sitä mieltä, että EU ei saisi pakottaa yhtäkään ex-itäblokin maata ottamaan uusia haittamaahanmuuttajia, historialliset syyt ovat pätevä peruste. Eipä tosin muitakaan jäsenmaita saisi pakottaa, vapaaehtoisia hölmöjähän aina löytyy kuten… ai niin, nykyään vain Ruotsi ja Suomi.

Sipilä sanoo

Muuan mies tietää tarkalleen myös Eestissä asuvien suvakkien, ilmastouskohörhöjen sekä vihervassarikommarien määrän, uskon.
Veikkaus: Nolla (zero). Niitä oli, mutta saastat hävitettiin , koska vieraslajeja.

Harry Newsprite

Kai laulat tälle jo Horst Wesselin?

Särmääjä

Ei Viro ole ottanut mitään venäläisiä vaan Viroon on osana Neuvostoliittoa asutettu venäläisiä. Jos EU jossain kohtaa syrjäyttää myös meidän maiden päätäntävallan kokonaan niin silloin myös komissio voi suoraan asuttaa Viroon vaikka kymmeniä tuhansia afrikkalaisia ja paikallisesti voivat päättää korkeinta mihin ne tungetaan.

Nestori Lundahl

Miksi on onnekas jos näkee Mustamäessä läpsyjä?
Minut se tekisi onnettomaksi.

Klarsyn

Venäläiset koetaan Virossa miehittäjinä, Neuvostoliiton valtakoneisto halusi venäläistää kansaa ja luoda ”hajoita ja hallitse” -tilanteen, kitkeä kansallismielisyyden ja hallita maata keskitetysti Moskovasta.
Sama kehitys tapahtuu EU:n avulla lännessä, kolonisoidaan arabeilla ja afrikkalaisilla läntisen Euroopan kansallisvaltiot, manipuloidaan kansa haluamaan monikulttuurisuutta, nousemaan toisiaan vastaan, ja helpotetaan näin keskitettyä byrokratia-hallintoa Brysselistä. Vihervasemmistolaiset kokoomus mukaan luettuna odottavat palkintoja EU-byrokraateilta, ja hylkäävät oman kansansa edistäen kansainvaellusta ”hädässä olevia on autettava” -tekosyyllä häpeämättömästi omaa moraalista ylemmyyttään mainostaen.
Ei voi kun toivoa, että edes Itä-Euroopan maat pelastuisivat säilyttämään eurooppalaisen elämänmuodon, Länsi-Euroopan poliittinen eliitti ja kulttuuriväki on valmis myymään sielunsa islamille ja luopumaan länsimaisesta arvoperinnöstä, sananvapaudesta ja demokratiasta.

AD HOC

Meinaatko että koko maahanmuuttovyöry on tapahtunut pelkästään summamutikassa, sattumalta ja vahingossa?
Ettei takana ole minkäänlaista ajatusta, sopimusta ja ohjantaa?

Suomi Finland

Karkeita virheitä joka tapauksessa tehdään. Ja ei tarvitse välttämättä olla mikään kummoinenkaan ennnustaja, että osaa päätellä lähitulevaisuuden tilan.
Jo -90 luvun lopulla ajttelin, että nyt pässinpäät siirtävät tuotantoa Kiinaan ja se tulee kostautumaan Kiinan sotilaallisen vallan kasvamisen muodossa. Ja näin on nyt käynytkin. Kiina on vaurastunut hurjaa tahtia. Asiassa ei ehkä muuten olisi mitään kovin ihmeellistä, mutta siellä ajatellaan aika lailla eri tavalla kuin länsimaissa. Ja vastakkainasettelu on siinä sitten aika lailla valmiina, kun Kiinan johto hoitaa asioita haluamallaan tavalla ei-demokraattisessa maassa, jossa niinkin äskettäin kuin1989 kukistettiin verisesti mielenosoitukset ja tapettiin surutta omia kansalaisia.
Miten voidaan edes ajatella, että vieraiden- ja vieläpä primitiivisempien kulttuuriainesten jatkuva rikastuminen länsimaissa ei lopulta johtaisi näiden maiden totaaliseen sisäiseen muutokseen? Sammakko tässä keittyy pikku hiljaa hengiltä, mutta silti tämän kehityksen sallitaan tapahtua. Jos ei mikään muutu, on jo 50 vuoden päästä tuloksena hyvin erilainen Eurooppa, joka ei taatusti ole nykyistä parempi paikka asua.
Miksiköhän AfD:n kaltaiset puolueet syntyvät nopeasti ja saavuttavat suuren osan äänestäjien äänestä tätä nykyä? Jos tämä maahantunkeutuminen olisi niin ihqua kuin virallinen propaganda väittää sen olevan, ei tällaista vastareaktiota tulisi.
Kyllä kai arvot voivat olla ’yleviä’, mutta nämä arvot voivat tuottaa arvojen ihquja tuloksia vain pinelle joukolle. Jos yritetään syleillä ja halata koko maailmaa, niin homma sakkaa pahasti ennemmin tai myöhemmin.
Esimerkiksi ei edes yritetä julkaista mitään eliitin tai älymystön näkemystä siitä, miksi länsimaiset nuoret ikäluokat ovat pieniä, vaan surutta ilmoitetaan, että asia korjataan maahanmuutolla. Ikäänkuin sama kehitys ei jatkuisi, jos nämä tyhjiötä täyttävät tulijat ottavat auki jääneet paikat. Koska jos he ottavat, niin heidänkin perhekokonsa kokisi saman kohtalon.
Mutta he eivät ota, koska he eivät siihen kykene ja ammattitaitoinen työväestö vaan jatkaa supistumistaan, vaikka väkeä pitäisi olla kohta pääluvun mukaan yllin kyllin.
Ruotsi on jo muninut asiansa pahasti ja eliitti on ihan kusipäistä, kun on sallinut jengien nousta. Kun tämä kehitys vielä hiukan jatkuu, niin joko kansa avaa silmänsä ja äänestää oikeat ihmiset oikeille paikoille tai sitten me vaan haihdutaan, kun klaanit ja jengit ottavat vallan.

Kai mä natsi olen

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/42702f88-12c9-46cc-bd7c-8c5656e365d6
”Laiminlyöntejä
Poika oli kertonut koulun terveydenhoitajalle haluavansa pudottaa painoa, mutta epäilevänsä, että se on liian vaikeaa.
F1 osallistui koulussa erilliseen liikunnan opettajan lanseeraamaan dieetti-, urheilu- ja itsetunto-ohjelmaan, mistä ei pojan pyynnöstä kerrottu tämän äidille mitään. Ohjelma ei kuitenkaan juuri tuottanut tulosta, koska selvisi, että poika söi yli 2 000 kilokaloria jo ennen lounasta. Pojan toinen aamiainen koostui yleensä noutoruoasta, jonka äiti haki hänelle. Ihmisen tyypillinen päivittäinen energiantarve on noin 2 000–3 000 kilokaloria.
Viranomaisten tekemässä loppuraportissa todetaan, että eri alan ammattilaiset eivät kommunikoineet tarpeeksi keskenään, tietoja ei jaettu, tarvittavia kokouksia ei pidetty ja kokonaisvaltai”
”Tilanteen monimutkaisuutta ei tunnistettu, ja mitä kauemmin toimimattomuus jatkui, sitä vaikeampaa ammattilaisten oli huomata, että kyseessä oli lapsen vakava laiminlyönti äidin osalta.”
Tämä tapahtumaketju vaikuttaa jotenkin tutulta ja se näyttää tapahtuvan paljon isommissa mittakaavoissa mutta vastaavalla vakavuudella ihan muissa yhteyksissä. Tässä pojan kuolemaan johtaneessa ketjussa on ollut osallisena huippuammattilaisia, kuten viime kädessä lääkäreitä jne… Silti lopputuloksena oli pojan kuolema. Kukaan ei käsittänyt kokonaiskuvaa.

Kukaan ei ole suojassa

Viro hyväksyi v. 1939 laukaustakaan ampumatta Puna-armeijan maahantulon ja tukikohtien perustamisen, joista mm. lennettiin myöhemmin pommituslentoja Suomeen. Talvisodan sytyttyä Viron puolustusvoimien komentaja, kenraali Laidoner tuomitsi radiopuheessaan voimakkaasti Suomen vastarinnan. Nykyisen toiminnan valossa voi sanoa, että Virossa on opittu menneisyydestä vaikkakin sielläkin on politiikassa melkoisen vahvat itsenäusyttyä vastaan toimivat opportunistiset voimat, joille osoitettin saatavia hyötyjä vastikään EU-komissaarinimityksissä. Kuuliaista nettomaksaja Suomea ei tarvinnut kohdella samoin vaan jäännöspalat riittivät.

aadu

Viro hyväksyi v. 1939 ja suomi v.44 idiot,virossa on 40 % ryska,talinas 60 kiitos vitusti kommari

fatwantarkistaja

Suomen kommareilla hieman kesken työ.. 7,9% vasta, mutta kiire on kova…

Jari Heikkilä

Venäläisiä ei lasketa, koske he ovat valkoihoisia.

fatwantarkistaja

Kyllä lasketaan. Kyse on maahantulijoista, ei rodusta. Tietysti naapuri on mukavampi ja kulttuurillisesti lähempänä väkisinkin, kuin viidakon poika, mutta Eesti ei ole paljoa vajaa sitä, etteikö asukkaista 1/3 olisi muita kuin omia. Luulisi riittävän jo sitä laatua, oli vieras kotoisin mistä tahansa.
Tänä päivänä Eestin säästää ainoastaan sosiaaliturvan puute. Jos tulijoille annettaisiin kaikki se, mitä Suomessa ja Ruotsissa annetaan, miksi ne tulisivat tänne (Suomeen) asti, jossa sandaali läpsyy joka saatanan kaupan edessä melko taajaan jo.
Antakaa niille kaikki omaisuutenne, tai älkää antako mitään ilmaiseksi, toimitte puskurivaltionamme. Lämmin kiitos siitä veljeskansallemme, joka on ennenkin meitä auttanut, vaikka on noin harvalukuinen ja saanut tuta vaikka mitä kummia historian saatossa.
Ruotsi voi mennä uuniin. Kiitos tosin siitä, että annoitte vapaaehtoisten, frivilliga(?) tulla auttamaan meitä. Muuten meette uuniin.

Realisti Reino

Vaikka ei liity suoraan asiaan, niin tuli vaan tuosta Lasnamäestä mieleen, että on oikein mukava kaupunginosa. Olen muutaman kerran käynyt siellä ja kerran sattui niin, että autoomme tuli vika ja se ei käynnistynyt, koska kauko-ohjain ei jostain syystä toiminut ja pelkän avaimen kanssahan se ei käynnistynyt, koska käynnistyksen esto. No, onneksi vaimo on ukrainalainen, ei kun etsimään apua ja heti alkoi löytymään apua venäjän kielellä. Ensin autoparkin vartiomies ohjasi yhdelle korjaamolle, jossa ei osattu auttaa, koska se oli lähinnä kumikorjaamo, mutta avulias asiakas lähti viemään meitä oikealle autokorjaamolle. Yritimme antaa rahaa kyydistä ja tunkea jopa taskuun, mutta ei, ei ottanut millään. Kiitimme vuolaasti tietysti ja aloimme selittämään korjaamon sähkömiehelle mikä on vikana. No ei kun taas auton kyytiin ja meidän autolle. Asentaja tutkiskeli siinä hiemaan autoamme ja totesi, että ei onnistu häneltä. No, hän alkoi tilaamaan meille hinausautoa toiselle puolelle Tallinnaa lukkosepälle. Totta kai taas pyrimme antamaan rahaa vaivannäöstä ja taas yritettiin jopa tunkea taskuihin, mutta ei sitten millään ja taas vuolain kiitoksin jatkoimme matkaa hinurin kyydissä. Saimme automme korjattua 40€ hinaus ja 60€ koko mittariston uudelleen juottaminen. Soitin veljelle Suomeen ja hän otti selvää ko. viasta. Suomessa se olisi pitänyt vaihtaa koko mittaristo ja se olisi kustantanut 600€ + työt. Virossa, kuten myös Ukrainassa noissa EX Neukkuloissa osataan, tai siis viittitään vielä oikeasti korjata autoja, eikä ainoastaan vaihtaa osia. Samaan autoon tuli myös Ukrainassa vika, eikä vilkku toiminut. No ei kun korjaamolle, no vilkkurelehän siellä oli paskana. Asentaja repi releen auki, juotteli uusiksi ja taas mentiin. Ei tarvinnut lähteä etsimään kaupunkia läpi yhden releen perään. Mieti, kun esim. Lasnamäki muuttuisi samanlaiseksi kuin joku Rinkeby, niin sieltä ei saisi muuta kuin arabiankielellä ohjeita kuinka kamelista lypsetään kusta herkuttelu hetkiin.

14

Mätäneminen tapahtuu Virossakin, toki maltillisemmin kuin lännessä. Kun varallisuus nousee ei tuoreet sukupolvet jaksa muistella aikaisempien kärsimyksiä. Eipä nykynuoret paljoa muistele että mekin oltiin n. 700 vuotta ruotsalaisten vallan alla ja sen jälkeen 100v. venäläisten. Luulisi että se jo riittäisi mutta leipä on pöydässä ja katto päällä niin äänestetään vihreitä ja toivotaan kaikille hyvää.

fatwantarkistaja

Ja tulevasta liittovaltiosta eroaminen onnistuu millä välineillä sotimalla? Kun ne on annettu EU:n liittoarmeijan käyttöön. Ei ne tarvitse suurtakaan arsenaalia, että saavat pidettyä metsästäjäasekansan kurissa.
Ikuinen tuokaan viritys ei ole, mutta porukka on aivan erinäköistä, kuin se tänäpäivänä on. Rajat kulkevat jossain.

Tsipras kiitti

Näkeehän millaisen tuskallisen ja pitkällisen vääntämisen takana Ison-Britannien ero EUstä on. Toimii hyvin varoittavana esimerkkinä muille.
Kestäisikö esim. Suomen talous jne. erottautumisen EUstä?

Ilmari

Missään tapauksessa ei kestäisi. Britannian erosta tulee kaaos.

ike

Näkisipä suomessakin tuollaista realismia.

fatwantarkistaja

Tärkeinhän taas unohtui. Erittäin hyvä artikkeli, tällaista näkökulmaa en osannut ajatellakaan, vaikka venäläistämisaikeet tuttuja jo kouluajoilta. Maa on jo valmiiksi ”eurokunnossa”. Siksi ehkä saa olla rauhassa, koska väestönvaihto hyvällä alulla. Nyt muut ottavat tuon etumatkan kiinni ja sitten vasta painostamme Estoniaa, eikä se mitään mahda, väri vaihtuu naamassa sielläkin.

laatu ratkaisee

Venäläiset ovat melkein sama, kun Suomi olisi ottanut ruotsalaisia 26%.
Venäläiset ei varmastikaan dumpanneet vankiloista asukkaita Viroon, joten se ero on merkittävä tulijoiden välillä.

Nähtyon

Menikö paavolla herneet nenään kun aikaisemmin kirjoitin että, viron ei kannata iloita, kuuluvat eu syöpään ja mikään ei silloin ole enää varmaa.
Tuo nimittän poistettiin, ei ollut mitään ilmeistä syytä muuta kun ilmeisemmin paven ärsyyntyminen totuudesta.

Puosuvaari

Juurikin näin – ja edes paperit eivät matkalla hukkaantuneet..

Puosuvaari

Tuo kommenttini liittyy Laatu Ratkaisee nimimerkille, en välitä siitä kun ja jos kirjoittelussa mennään henkilökohtaisuuksiin tai edes herneisiin.

Mustaa kultaa vuolemaan

”eli niitä, joita läpsyttelee Ruotsin puolelta Tornioon”
Ei tarvinnut monenkaan läpsytellä Ruotsista Tornioon, kun silloinen kokoomuksen sisäministeri Petturi Orpo järjesti suurelle osalle vuoden 2015 noin 33.000 tulijasta bussikuljetukset Pohjois-Ruotsista Suomeen, varusmiesten ja vapaaehtoisten poliisien turvatessa veronmaksajien rahoilla pyörivän pakolaismiljardibisneksen (n. 3,2 mrd€ vuodessa) arvotavaran maahankuljetusta.
Ei vaadi Dublin- tai mikään muukaan sopimus kolmansien maiden turvapaikanhakijoiden bussitaksikuljetuksia toisesta turvallisesta Dublin-läpikulku-oleskelumaasta Ruotsista Suomeen. Pakolaisbisneskiima porvarieturyhmiltä saattoi tosin vaatia Orpolta ja Sipilältä toimintaa. Samalla rantautettiin ulkomaista halpatyövoimaa, jota saatettiin käyttää myöhemmin tekosyynä purkaa EU:n ja Etan ulkopuolisen ulkomaisen halpatyövoiman tarveharkintaa, sekä sen maahanvyöryllä ulosliputtaa suomalainen TES-palkattu työvoima. Kaikki sataa kokoomuksen eturyhmien laariin veronmaksajien ja työläisten selkänahasta.

DeBest

Silmitöntä sosiaaliturvaa lakkauttamalla Itäkeskuskin tyhjenisi muutamassa kuukaudessa täysin. Sekä Suomen budjetti paranisi muutamalla miljardilla.