Tanskan poliisi julisti Ishøjn keskustan erityisalueeksi jengisodan takia

Kuvakaappaus 2019-09-17 03-35-11.png

Vestegnensin poliisi Tanskassa otti hieman poikkeukselliset keinot käyttöön eillisen Ishøjn murhajaisen jälkeen. Alue ampumapaikan ympäristössä määrättiin ns. tarkastusvyöhykkeeksi, visitationszone.

Ishøjhin määrättiin toistaiseksi voimassa oleva erityisalue, joka tarkoittaa sitä, että poliisi voi tehdä henkilötarkastuksen keheen tahansa ilman sen kummempaa erillistä määräystä tai syytä. Poliisi voi ratsata henkilöitä, autoja ym. Poliisilla on ollut tällainen erityisoikeus julistaa jokin alue tällaiseksi poikkeusalueeksi 2000-luvun alkupuolelta. Aiemmin sitä on käytetty vuonna 2017 Kööpenhaminassa Nørrebrossa, jolloin alueen uustanskalaisilla gangstereilla oli sotatila. Tuolloin poliisi julisti ison alueen tarkastusalueeksi.
Ishøjssa tarkastusalueeksi määrättiin kaupungin keskustan ympäristö. Poliisin mukaan kaupungin gangsteilla on nyt menollaa täysi sota ja poliisi käyttää tätä tarkastusoikeutta ratsatakseen potentiaalisilta gangstereilta aseita takavarikkoon.


 
34908828_594000704314394_6433392321101824000_nAmmuskelussa kuoli turkkilainen 22-vuotias Tayfun Kara. Omaisten mukaan hän ei ollut kriminaali vaan rehellinen kuljetusalan ammattilainen. Hänen kaverinsa jäivät toistaiseksi henkiin. Kuvassa kohde.