Tanskan poliisi julisti Ishøjn keskustan erityisalueeksi jengisodan takia

Kuvakaappaus 2019-09-17 03-35-11.png

Vestegnensin poliisi Tanskassa otti hieman poikkeukselliset keinot käyttöön eillisen Ishøjn murhajaisen jälkeen. Alue ampumapaikan ympäristössä määrättiin ns. tarkastusvyöhykkeeksi, visitationszone.

Ishøjhin määrättiin toistaiseksi voimassa oleva erityisalue, joka tarkoittaa sitä, että poliisi voi tehdä henkilötarkastuksen keheen tahansa ilman sen kummempaa erillistä määräystä tai syytä. Poliisi voi ratsata henkilöitä, autoja ym. Poliisilla on ollut tällainen erityisoikeus julistaa jokin alue tällaiseksi poikkeusalueeksi 2000-luvun alkupuolelta. Aiemmin sitä on käytetty vuonna 2017 Kööpenhaminassa Nørrebrossa, jolloin alueen uustanskalaisilla gangstereilla oli sotatila. Tuolloin poliisi julisti ison alueen tarkastusalueeksi.
Ishøjssa tarkastusalueeksi määrättiin kaupungin keskustan ympäristö. Poliisin mukaan kaupungin gangsteilla on nyt menollaa täysi sota ja poliisi käyttää tätä tarkastusoikeutta ratsatakseen potentiaalisilta gangstereilta aseita takavarikkoon.


 
34908828_594000704314394_6433392321101824000_nAmmuskelussa kuoli turkkilainen 22-vuotias Tayfun Kara. Omaisten mukaan hän ei ollut kriminaali vaan rehellinen kuljetusalan ammattilainen. Hänen kaverinsa jäivät toistaiseksi henkiin. Kuvassa kohde.
 

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
17.9.2019 05:08

Hyvä Tanska. Saitte sinne villin lännen myös.

Übersturm
17.9.2019 10:36
Vastaa...  Anonymous

TAAS selvästi ylireagoidaan!
Kyse on vaan ainoastaan ja pelkästään ilmoituskynnyksen madaltumisesta. Ei ennen ammuttuja ”rehelllisiä kuljetusalan ammattilaisia” ilmoiteltu poliisille.

John MacMunne
John MacMunne
18.9.2019 22:09
Vastaa...  Übersturm

”Rehellinen kuljetusalan ammattilainen”…
Mitähän hän sitten mahtoi kuskata? (Tuskin paskoja vihanneksia ainoastaan.)

Ullatusta ullatuksen perään
Ullatusta ullatuksen perään
19.9.2019 16:15
Vastaa...  Anonymous

Erityisalue tunnetaan myös nimellä Ullatusalue

Suomi Finland
Suomi Finland
17.9.2019 08:31

Kilpaileva ryhmä oli kateellinen näiden muiden saavutuksista vanhustenhoidossa ja kestävyysvajeenpaikkaamisessa.

Helevetin vasemmisto, Kock, Kepu ja RKP
Helevetin vasemmisto, Kock, Kepu ja RKP
17.9.2019 11:43
Vastaa...  Suomi Finland

En malta odottaa, koska tää ihanuus tulee täysimääräisenä tänne Suoleenkin.
Tässä suvakkeihin voi luottaa täysin. Ne tekee kaikkensa kehitysmaalaistaakseen aiemmin niin hyvän kotimaamme.

Nähtyon
Nähtyon
17.9.2019 08:42

”Omaisten mukaan hän ei ollut kriminaali vaan rehellinen kuljetusalan ammattilainen.”
Niimpä varmaan.
Oikea termi kuuluu, terroristien AAA-ryhmää.

Heh heh niinpä
Heh heh niinpä
17.9.2019 09:56
Vastaa...  Nähtyon

Siis muuli.

Mitäs niitä samoja syynäämään vuositolkulla, ulos maasta samantien
Mitäs niitä samoja syynäämään vuositolkulla, ulos maasta samantien
17.9.2019 10:02

Ruotsiin halutaan samanlaisia tarkistusvyöhykkeitä mutta jotkut pistävät hanttiin kuten aina.
Männäiltana puolalainen, Tukholmassa ”pätevä” kriminologian professori Snickisnacki sanoi telkkarissa ettei rangaistuksia saa koventaa koska se TUNTUISI MATUJÄTKISTÄ EPÄOIKEUDENMUKAISELTA JA NÖYRYYTTÄVÄLTÄ!!!

Minä
Minä
17.9.2019 11:22

Niin, pitää ymmärtää ja sitten kuolla suvakismin saappaat jalassa.

Anonymous
Anonymous
17.9.2019 22:41

Siis mitä? Enää ei mielikuvitus riitä tähän, älkää viitsikö. Onko tämä vitsi?

kanander
kanander
17.9.2019 10:13

Ei kai poliisi suorita tarkistusvyöykkeellä etnistä profilointia, koska se on tuhmaa ja rasistista. On hyökättävä kantatanskalaisten eläkeläismummojen tuolijumppaankin tekemään tarkistuksia yhdenvertaisuuden vuoksi.

Klarsyn
Klarsyn
17.9.2019 11:46

Kun viimeksi kävin Kööpenhaminassa oli Modernin taiteen museoon mennessä käytävä myös Ishøjssä, ja jo juna-asemalla näki, ettei alueella asu montakaan tanskalaista, naiset huiveihin sonnustautuneita, miehillä parrat, kaikki tummia hipiältään. Lehdissä oli juttuja näistä jengisodista, eri alueitten jengit toisiaan vastaan ja yhden alueen jengi keskenään reviiri- tai valtataistelussa.
Joku ampumavälikohtaus oli sattunut Nørrebrossa, ja siellä asuvan maahanmuuttajien poika osoittautui syyliseksi, hän oli kirjoilla vanhojen vanhempiensa osoitteessa, ja kunta otti vanhemmilta asunnon pois, ja vanhemmat tietenkin itkivät kovaa kohtaloaan, eihän poika heillä asu. Silloin oli kysymyksessä Hundigen ja Nørrebron välisistä jengisodista, joissa ei kuollut kukaan, mutta yksi haavoittui ja halvaantui.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
17.9.2019 11:54

Ruotsissa ja Tanskassa käydään paikoitellen täyttä sotaa.
Milloinkahan sisäministeri Ohisalo haluaa kuulla asiasta välttääkseen Suomessa saman tilanteen?
Tuskin koskaan – on se eukko niin matukiimassa.

Valtsu
Valtsu
17.9.2019 13:43
Vastaa...  Nestori Lundahl

Ohisalo on selvittämässä, kuka piirsi hakaristin Persläviän alakoulun vessaan.

Särmääjä
Särmääjä
17.9.2019 19:27
Vastaa...  Nestori Lundahl

Sitä sisäministerin virkaa hoitavaa vihreetä ämmää ei vois vähempää kiinnostaa tehdä asialle muuta kun pahentaa sitä koska aate käskee tekemään niin ja jos joku sitä kyseenalaistaa on rasisti ja natsi. Täytyy ymmärtää että ne näkee saman asian kuin me aivan eri tavalla, koska ne on joko päästään sekasin tai erittäin vittumaisia ihmisiä.

Kilttimies
Kilttimies
18.9.2019 01:48
Vastaa...  Nestori Lundahl

”Milloinkahan sisäministeri Ohisalo haluaa kuulla asiasta välttääkseen Suomessa saman tilanteen?
Tuskin koskaan – on se eukko niin matukiimassa.”
Näin on ja matukiimaan ei korvikkeilla saa helpotusta. Suomen laissa ei taida vielä olla tällaista erityisalue-käsitettä, mutta antaapa ajan kulua, tarvetta lain täydentämiseen voi ilmaantua. Nyt poliisi saa tsekata henkkarit yksittäisen tehtävän suorittamiseen liittyen. Nekruitkua hesan poliisi aiheutti taannoin, kun erehtyi oliko se nyt joku julkkisnekrun äitiä ratsaamaan ulkomaalaisvalvontaa tehdessään. Tykkäsivät että etnistä profileeraamista…