Hallitus lanseerasi uuden jengirikollisuuden kitkemisohjelman

Ruotsin poliittisessa johdossa on puhuttu viime aikoina paljon jengirikollisuuden kitkemisestä. Hallitus julkaisi nyt 34 kohdan ohjelman, jonka avulla jengirikollisuus aiotaan saada vähenemään.

Jengipaketissa” poliisille annetaan lisää erilaisia pieniä valtuuksia, mm. mahdollisuus lukea salattuja viestejä ja helpompi mahdollisuus ”salaisiin pakkokeinoihin”. Tähän asti esimerkiksi puhelinkuunteluun on vaadittu, että rikoksesta on odotettavissa vähintään kahden vuoden vankeus ja huoneiston salakuunteluun neljän vuoden tuomio. Jatkossa riittää, että rikos tai rikollinen kuuluu järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
Niin ikään kotietsintöjen lupia helpotetaan kuten pakolliset vangitsemiset, jos henkilöllä on useita rikoksia ja hän pyörii järjestäytyneen rikollisuuden piirissä. Edelleen autojen kameravalvontaa eli lukukameroita lisätään, jolloin autojen kilpiä voidaan lukea ja sitä kautta noukkia ainakin katsastamattomat ja rekisteröimättömät autot takavarikkoon. Viranomaisyhteistyötä lisätään.
Rangaistuksissa paljousalennukset lopetetaan ja esimerkiksi rangaistuksia kovennetaan jos järjestäytyneen gangseripiirin jäsenet yrittävät värvätä lapsia joukkoonsa. Rangaistuksia kiristetään ase- ja räjähdysaineiden hallussapidosta kuten myös huumepuolella.
Rikosten todistamispuolella pyritään saamaan rikollisjengeistä todistajia ja sitä kautta murtamaan ”omertan laki”. Todistajia tullaan suojelemaan paremmin ja todistajien uhkailussa rangaistuksia kovennetaan. Lisäksi erilaisia rikollisten loikkariohjelmia parannetaan, joissa gangstereilla on helpompi loikata jengistä. Loikkari pääsee poliisin turvaohjelmaan ja sosiaalin piiriin päästäkseen uuteen elämään.


 
Hallituksen ehdotuksista voidaan olla montaa mieltä. Loikkariohjelma ainakin kuulostaa hieman naivilta. Miten joku nuori gangsterinalku, joka pyörittää kaveriporukan kanssa päivässä sen rahasumman, jonka tavallinen duunari tienaa kuukaudessa, yhtäkkiä suostuu jättämään rahahommat ja jatkaa elämää sosiaaliavustuksilla muutamalla satasella kuukaudessa.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Debis
Debis
22.9.2019 00:24

Niin sitä pitää..se ei kuitenkaan kumoa faktaa. että vieraslajeille on annettu runsaasti lebensraumia eli elintilaa..joka on peruutttamaton..laajeneva ilmiö..jos ei oteta..yu know? leirittämisiä..ja polttouuneja käyttöön

Valtsu
Valtsu
22.9.2019 01:28

Loikkariohjelmaahan voisi taitavasti käyttää hyväksi: loikkariohjelmaan mukaan, ilmianto kilpailijasta, markkinat itselle ja bonuksena sosiaalitukia. Kun täytyy säätää ja vedättää kehitysmaalaiset ovat parhaimmillaan.

Voin tulla katsomoon kannustamaan loikkaajia
Voin tulla katsomoon kannustamaan loikkaajia
22.9.2019 23:38
Vastaa...  Valtsu

Paras loikkariohjelma olisi rikollisille pitkä loikka tuonpuoleiseen.

Hampaaton feministinen rikollisuudenymmärtämisprojekti
Hampaaton feministinen rikollisuudenymmärtämisprojekti
22.9.2019 06:51

Aikovat laittaa esim. sossutätejä päivystämään ghettolähiöihin iltaisin ja pyhisin jotta heitä voitaisiin uhkailla ja huoritella sen sijaan että poltetaan autoja. Plus termos ja pitko, ne pakolliset.
PS Angeredissä paukahti iso pommi.

Anonymous
Anonymous
22.9.2019 09:42

Miksi PT-median jutut ei enää näy https://www.murkut.org/?

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
22.9.2019 09:46

Kun punapersepaviaanilta ajaa karvat pois vastaa se lähes täysin
ylllä olevan kuvan banaanivarasta.
Paitsi toki älykkyys on kengän numeron paremmalla puolen, Amen.