Veronika Honkasalon valeuutinen afgaanien palautuksista

Vasemmistoliiton kotisivuilla kerrotaan kansanedustaja Veronika Honkasalon tehneen kirjallisen kysymyksen afgaanien pakkopalautuksista. Honkasalo kysyy miten hallitus aikoo varmistaa, että ketään ei palauteta kuolemaan.

Honkasalon mukaan turvallisuustilanne Afganistanissa on heikentynyt entisestään ja maata pidetään maailman vaarallisimpana maana. Honkasalo kertoo niin ikään, että Afganistanin konflikti vaati vuonna 2018 enemmän siviiliuhreja kuin koskaan.
Koska Vasemmistoliiton sivuilta ja Honkasalon kirjallisesta kysymyksestä ei selviä siviiliuhrien määrä niin se tulee tässä:
Al Jazeeran mukaan Afganistanissa sai vuonna 2018 surmansa 3 804 siviiliä, joista lapsia 927. Haavoittuneita oli 7 189 henkeä. Nämä uhrit tulevat erilaisista itsemurhaiskuista ja pommituksista. Tämä oli 11 % lisäys vuoden 2017 uhreihin.
Honkasalon kertoo edelleen heinäkuun olleen Afganistanissa verinen. Honkasalo ei kerro mitään lukuja. Nytimes:in mukaan erilaisissa lähinnä talebanien iskuissa on kuollut noin 250 siviiliä. Poliiseja ja turvallisuuspalvelujen sotilaita tai hallituksen sotilaita on kuollut enemmän.
Afganistanissa asuu 31 miljoonaa ihmistä. Ovatko uhrimäärät suuria suhteessa väkimäärään? Se lienee subjektiivinen tulkinta.
Se mikä koko asiassa on huomattavaa on se, että suurin osa afgaaneista ei kuitenkaan tule Afganistanista vaan Iranista. Esimerkiksi Ruotsin Maahanmuuttoviraston mukaan jopa yli 95 % turvapaikkaa hakeneista afgaaneista on syntynyt ja asunut koko ikänsä Iranissa. He käyttävät Afganistanin tilannetta hyväkseen ja perustelevat turvapaikkahakemuksia sillä, että joutuvat Afganistanissa vainon kohteeksi. Vaikka siis eivät ikinä ole edes asuneet Afganistanissa.
Itse Afganistanista ei toisin sanoen tule kuin joitakin yksittäisiä turvapaikanhakijoita. Jos Afganistan olisi turvaton ja vaarallinen maa niin silloin Afganistanin maaperältä tulisi enemmän tulijoita. Mutta koska ei tule niin silloin voidaan päätellä hyvällä syyllä, että Afganistan ei tosiasiassa ole niin turvaton kuin esimerkiksi Veronika Honkasalo antaa ymmärtää.
Yllätyitkö, että Veronika Honkasalo kertoi muunneltua totuutta? Minä en.
 
 

Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Herreguuud

Valehteleva vasemmistolainen!???? Jo on aikoihin eletty.

Heikko-Peikko

Tämä nyt puhuu lööperiä kaikista asioista, että näinköhän edes tajuaa enää valehtelevansa. Sama täti levitti vielä kuukausia vihervassareille nolon “alpakkakaustin” jälkeen väitettä, miten “lasten alpakkatapahtuma” joutui “väistymään”, vaikka oli jokseenkin kaikille jo tiedossa ja tunnustettu, että koko alpakkahärdelli oli masinoitu. (Alpakathan nyt ovat symppiksiä, valehtelevat vassarit eivät niinkään)

Vittuuntunut Stadilainen

Alpakkakeissi on vielä kesken.
Kuka oli se kaupungin virkailija joka TIETOISESTI varasi torin alpakoille kuitenkin ihan hyvin tietäen, että sinne oli tulossa 612-tapahtuma?! Nimi pöytään ja tekijät vastuuseen!
Saas nähdä millä keinoilla 612-marssia yritetään tänä vuonna häiritä…
KAIKKI MESSIIN! 06.12 – TORILLA TAVATAAN!

Paavo Pökäle

Kyllä kaikki nuo vasemmiston ja vihreitten kurahaarat osaavat surkeasti tuon valehtelemisen taidon. Haluaako tuo Honkasalon kurahaara tehdä Suomestakin afganistanin kaltaisen kaatopaikan, jossa kansalaisilla ei ole turvaa. Painu sinne afganistaniin kurahaar, js vehkeitäsi kutittaa, saatana!

Anonymous

Jep. Ja mitenkäs se on niiden isis leiriläisten kanssa. Niin hiljaista sen sihteen ollut, että ovatko jo itiksen käytävillä? Tai ratinan?

fatwantarkistaja

Kaikki 70 000 varmasti oppivat sanomaan: “mina suami, mina tappa ja raiskata kaiki lapset ja tekee terrori kaiki koulussa”. Näin saamme lisääntymiskykyisiä kansalaisia, jotka tosin kaikki eivät olekaan aitoja terroristeja, mutta haittaako tuo suurestikaan. Kunhan väki vaihtuu toiseen.

Kukaan kun ei elä ikuisesti

Onko kukaan kertonut Honkasalolle, että kuolema korjaa myös Suomessa.

Qroquius Kad

Kerro sinä?

Tuumaaja

Sekin olisi mielenkiintoinen tieto että paljonko afganistanissa on kuollut usan “täsmä”iskuissa ihmisiä.
Afganistanin ja irakin pakolaisista suurin osa on kurdeja, koska epävirallinen kurdistania levittyy monen valtion alueelle pohjoisosassa.
Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole hädän päivää, ellei oteta huomioon sitä että tehtailevat rikoksia joista maiden lakien mukaan saa oikean tuomion eikä vain pään silittelyä kuten suomessa ja ruotsissa.
Se on kummallisinta ettei tässä kohtaa toteuteta dublinin sopimusta (paitsi unkari) ,eli henkilö rekisteröidään siihen maahan minkä kautta hän tulee euroopan alueelle, näin myös palauttaminen helpottuisi lähtömaahan.

kanander

Suomen valtiolla ei ole toimivaltaa estää tappamisia Afganistanissa, eikä 100-prosenttisesti Suomessakaan. Tässä karttuva tietopankki muslimiterrorismista: https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

Horonika Venkasalo

Yllätyin vain siitä että tässä maassa on niinkin monta oman kansansa kuolemaa janoavaa kansanpetturia jotka tuon rotan eduskuntaan äänesti.
Vikaa ei ole yksin poliitikoissa, vaan myös äänestäjissä.

PastoriNikulainen

Miksi pitäisi edes varmistaa? Ja miten edes voidaankaan täysin varmistaa?
Ihan super-älytön ajatus taas.
Eihän tuolla tavalla ajattelemalla voitaisi palauttaa yhtäkään turhista tai seksuaali-taparikollista.
Ja se on sitten vain paska mäihä
jos syystäkin palautettu ajautuu mm. shiiojen tahi sunnien kanssa nujakkaan
ja päätyy vaikka puolielävänä monttunpohjalle.
Kyllä siellä suunnalla osataan kuulkaa kekseliäitä olla kun on kyse vastapuolen viimeisestä voitelusta.
Kulttuuri siellä nyt vain on täysin Euroopan vastakohta.
Asenteen pitää olle näissä asioissa hei, hei!!
…Ei tule ikävä. …Ei ollut kiva kun kävit!
…Hyvä kun sinutkin jo palautettiin täältä rötöstelemästä ja notkumasta kelan kulmilta! Amen.

Debis

miten Honka-salo varmistaa sen,etttä ykiskään afgaani ei tapa tai raiskaa ainuttakaan suomalaista?

PastoriNikulainen

Tunkeutujat panevat melkein kaikkea missä vain pulssi tuntuu.
Saksassakin muistaakseni raiskanneet vanhoja mummoja.
Siis ihan ikä ihmisiä tyyliin +85 vee. Sairasta touhua.
Kuin suoraan helvetistä. Amen.

Anonymous

Elähän nyt. Horonika oli vielä pari-kolme vuotta sitten ihan viehättävän näköinen nainen. Tietysti silkkoa sisältä.

fatwantarkistaja

Ei sitä (laatusana) kiinnosta suomalaiset, sehän on hävittämässä koko kansaa. Sitä se ei tajua, että hävittää myös itsensä. Kommunistille tämä on uusi asia, jota tämä ei opi, eikä hänen seuraajansakaan. Tarvittaisiin Stalinia kertomaan oikeita ajatuksia näille.

Aappa

Afganistaniin palautetut kuolevat todennäköisemmin ilmansaasteisiin, kuin mihinkään sotatoimiin, mutta se ei ole meidän vastuulla. Greta Thunberg voisi tietysti patikoida sinne opettamaan niille raikkaampaa elämäntyyliä.

Anonymous

Afganistanissa on paljon todennäköisempää kuolla liikenneonnettomuudessa kuin väkivallan uhrina.
https://www.worldlifeexpectancy.com/afghanistan-road-traffic-accidents

Särmääjä

Honksu käy vieläkin mielikuvituksessaan taistoa varmaa kuolemaa vastaan, vaikka näillä on hei lentokoneseisojien liiton sisäministeri.

mullahi

Afganistan on nyt suurimmaksi osaksi turvallisesti talebanin hallinnassa. Ulkomaiset joukot veks ja antaa rättäreiden rakennella paskastanian mieleisekseen.

fatwantarkistaja

Lapsena hieman järkytti lukea suomalaisesta naisturistista, joka Afganistanissa osti huivin ja joku kölvi pölli sen heti. Nainen huusi apua ja sai sitä. Talibaanit ottivat rosmon kiinni ja naisen katsellessa löivät tältä käden irtipoikki. Ei kuulemma nainen enää kolmen markan takia huutele perään, mutta olipa oppirahat maksettava tuonkin varkaan. Onko tarinan nainen oppinut itse mitään muuta? Tuskinpa, luultavasti toimii jossain vokissa perehdyttäjättärenä.

Mekko paukkumaan

Jos olisin itse ollut tilanteessa talebaanina, olisin vienyt horon kujalle vetänyt vituiksi.

Afganistan turvallisempi kuin Ruotsi

Veronikalle tiedoksi: “Norska UD: 32 av 34 afghanska provinser är säkra – Projekt…”. Siis Afganistanissa on 32 turvallista provinssia.

Terapiaa kehiin

Eikös tää Honkasalo ole joku tunnettu miesvihaaja, siksikö se suosii ulkolaista jotta suomalainen mies tulisi syrjäytetyksi, eikö vihafeministi yleensäkin ole ideologialtaan sellainen?

Korkeat korot ja matala otsa

Feminismiäkin on montaa lajia, yksi niistä on mielisairaiden feminismi?