Greta Thunberg veti NY:ssä kunnon draamapuheen

Kuvakaappaus - 2019-09-23 22-03-38.png

Ilmastoprinsessa Greta Thunberg piti tänään tulikivenkatkuisen puheen YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa. Greta läksytti maailman johtajia “kuinka te kehtaatte”.

Video:

 
Greta aloitti puheensa sanomalla, ettei hänen ylipäätään pitäisi olla koko kokouksessa, jonka jälkeen tyttö flippasi kokonaan:
– Miten te kehtaatte? Olette varastaneet minun unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoillanne, Greta tykitti.
Gretan ilmeet olivat paljonpuhuvia, täynnä vihaa ja katkeruutta, jollaista ei osaa odottaa tavalliselta pikkutytöltä. Kannattaa muuten huomata tässä välissä, että Greta Thunberg tulee hyvin varakkaasta perheestä ja ilman vanhempien rahoja hän ei olisi mikään julkkisilmastoaktivisti. Ilman varakkaita vanhempiaan hän ei voisi matkustella ympäri maailmaa ilmastomielenosoituksissa.
– Minun tehtävä on pitää teitä silmällä. Kaikki täällä on pielessä. Minun ei pitäisi olla täällä vaan koulussa toisella puolen maailmaa. Kuitenkin katsotte meitä nuoria toivon perässä. Kuinka kehtaatte? Olette varastaneet minun unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoillanne. Siitä huolimatta olen onnekas. Ihmiset kärsivät, kuolevat. Koko ekosysteemi on romahduksen partaalla. Kohta alkaa massakuolemat ja te – te puhutte vain rahasta ja satuja jatkuvasta talouskasvusta. Miten kehtaatte, Greta Thunberg paukutti.
Gretan ilmeet olivat jyrkät ja paljonpuhuvat:
– Yli 30 vuotta tiede on ollut tässä asiassa kristallinkirkas. Miten kehtaatte katsoa poispäin? Tulette tänne ja sanotte, että teette tarpeeksi. Mutta silti mitään ratkaisuja ei ole edes näköpiirissä. Sanotte ottavanne meidät tosissaan. Mutta vaikka olen nyt hyvin hyvin vihainen en usko teitä, Greta jyrisi.
Kannattaa katsoa puhe filmiltä, sillä siitä jollain tavalla huokuu koko Thunbergin olemus ja ydin.