Tukholman ilta: Uusruotsalaiset vs. poliisit: 2-1

a664c2751823bc5c_800x800ar.jpg

Tukholman Kistassa tapahtui maanantain iltapäivän ja illan mittaan mielenkiintoinen tapahtumaketju, jossa uusruotsalaiset voittivat poliisin 2-1.

Tapahtumat alkoivat noin klo 15.00 aikaan kun 4-5 nuorukaista päätti ryöstää Kista Galleriassa (vrt. esim Itäkeskus Helsingissä tai Sello Espoossa) urheilukaupan. Nuorukaiset katsoivat, että Intersport olisi hyvä ryöstökohde. Kauppaan mentiin puukot esillä. Tai tarkasti kyse ei ollut varsinaisesti ryöstöstä sen oikeassa merkityksessä vaan pikemminkin omatoiminen päällepukeminen. Nuorukaiset nimittäin vetivät päällensä Adidaksen verkkareita ja huppareita ja poistuivat sitten paikalta.
Myyjä yritti juosta perään, mutta turhaa. Poliisi saapui paikalle ja vihellyksen jälkeen yksi parikymppinen uusruotsalainen otettiin betonikoppiin epäiltynä varkaudesta ja laittomasta uhkauksesta.
Mitenkö poliisi pääsi tekijän jäljille? No tekijät, tai ainakaan kyseinen tekijä ei vaivautunut edes poistumaan paikalta vaan jäi pällistelemään uteliaiden ihmisten keskelle tapahtunutta.
Tilanne erätauon jälkeen uusruotsalaiset-poliisi 0-1.
Alkoi toinen erä, kello oli nyt 21.50. Useat partiot yrittivät pitää järjestystä yllä, sillä päivällisen ryöstö/ varkauden jäljiltä uusruotsalaisille oli jäänyt paha mieli kaverin jouduttua putkaan. Eli oli tapahtunut ns. mielenpahoittaminen. Alkoi kivisota.
Kymmenet nuorukaiset kaivoivat katukivet esille ja aloittivat paikalla olleen kahden poliisipartion kivittämisen. Tilanne tasaantui 1-1 kun poliisipartiot joutuivat perääntymään paikalta. Uusruotsalaiset tekivät vielä yhden maalin kun poliisiauto saatiin särjettyä tuusan nuuskaksi. Tilanne uusruotsalaisille 2-1, joka olikin lopputulos. Paikalle saapui nopeasti kymmeniä poliisin apupartioita, mutta peli oli kuitenkin ohi eikä jatkoajalle menty.
Tämän jälkeen uusruotsalaiset vetäytyivät voittajina paikalta ja poliisin tehtäväksi jäi enää yrittää palauttaa arvovaltaa. Mutta se oli menetetty. Edes kahvin ja pullan kanssa tehty vakavuuskeskustelu ei palauttaisi sitä.
POLISEN