Muslimipolitiikko halua poistaa ruotsalaiset pyhäpäivät kalenterista

UQyQ_oob_400x400.jpg

Kalmarin paikallislehti Barometern kertoo, että Keskustapuolueen nuorisojärjestö CUF haluaa poistaa mm. 1. toukokuuta eli vapunpäivän pyhäpäivien, eli ruotsalaisittain punaisten päivien joukosta.

Näillä punaisilla päivillä tarkoitetaan kalenteriin merkittyjä pyhäpäiviä; joulut, pääsiäiset, vaput jne, jotka ovat yleensä myöskin vapaapäiviä työstä. Asiaa ajaa eteenpäin etenkin juuri Kalmarin Keskustanuoret ja sen pääpuuhamies Jaafar Al-Jabiri. Al-Jabiri kertoo Barometernissä:
– Kyse ei ole itse vapusta vaan siitä, että me emme halua ylhäältäpäin määrättyjä pyhäpäiviä, jolloin ihmiset saavat pitää vapaata. Me haluamme, että ihmiset itse keskustelemalla työnantajansa kanssa valitsevat vapaapäivänsä. Juuri nyt keskustelemme vapusta, mutta minun puolesta kyseessä voisi ihan hyvin olla juhannus tai vaikkapa pääsiäinen, Al-Jabiri kertoo.
Tottatosiaan, voisiko syyrialaisen Al-Jabirin motiivi olla yllä mainittu? Ehkä, mutta yhtä paljon vaa´assa painanee se, että mies on syvästi uskovainen shiiamuslimi. Hän osallistuu kaikkiin islamilaisiin uskonnollisiin menoihin kuten koraani määrää ja käy Kalmarin moskeijassa joka päivä.
Jos kirjauskovainen muslimi siis haluaa poistaa ruotsalaisesta kalenterista pyhäpäiviä, joista useimmat ovat kristillisiä juhlia niin…
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.