Greta Thunbergin äiti on levitellyt tyttärensä diagnoosia lehdissä jo vuosia

Greta Tintin Eleonoora Ernman Thunbergin viimeisin esiintyminen oli täynnä draamaa. Greta kertoi vihaa leimuten miten hänen tulevaisuus on varastettu ja lapsuus pilattu tyhjillä puheilla.

250px-Malena_Ernman_at_ESC2009Voisiko tosiaankin olla niin, että Gretan lapsuus on pilattu? Tuskinpa, Greta on elänyt turvallista elämää. Mitä nyt näkyjä nähnyt välillä.
Gretan vanhemmat äiti oopperalaulaja Malena Ernman ja isä tuottaja, kirjailija ja näyttelijä Svante Thunberg ovat hyvin varakkaita henkilöitä. Greta asuu vanhempiensa ja sisarustensa kanssa Tukholman Kungsholmenilla  P.O. Hallmans gatanilla. Asuinalue on siis Tukholman ytimessä Barnhusin lahden rannalla ja kuuluu yksiin Tukholman hienoimmista alueista. Jo yksin asuinalueen perusteella voi päätellä, että Gretalla ei ole elämänsä aikana ollut minkäänlaista kosketusta normaalien ihmisten elämään.
Gretan äiti on umpihullu, vaikka onkin kuuluisa ja mahdollisesti hyvä laulaja. Gretan ja tämän nuoremman sisaren Beatan elämää ja sairauksia on riepoteltu kaikissa ruotsalaisissa naistenlehdissä. Äiti on kertoillut avoimesti kuinka Greta vuonna 2015, ollessaan 12-vuotias, lopetti syömisen ja laihtui parissa kuukaudessa 10 kiloa. Samoihin aikoihin tytölle annettiin diagnoosi Aspergerin syndrooma. Kohta tämän jälkeen siskolle Beatalle diagnosoitiin adhd. Myöhemmin myös misofoni eli henkilö, joka reagoi tiettyihin ääniin ikäänkuin liian voimakkaasti.
Toisessa lehdessä Gretan ongelmia kerrottiin niin ikään hyvin avoimesti. Äiti kertoi tytön sairastuneen 11-vuotiaana ja ihmelleen mikä tätä vaivaa. Aikaa ennenkuin Asperger todettiin. Yhdessä lehdessä äiti lörpötteli niin ikään Gretan ongelmista ja kertoili kuinka tyttö käy apukoulua. Artikkelista tulee vaikutelma, että äidin mielestä on siistiä kun tyttö on hieman erilainen, olletikin, että Aspergerin syndroomalla.
Gretan äiti on siis juoksuttanut tyttöä paskalehtien artikkeleissa vuosia. Gretan ongelmia on vatvottu kuin ne olisivat jotain valtakunnan asioita.
On siis melko selvää, että Gretan äiti on jollain tavalla taustapiruna Gretan touhuissa. Mahdollisesti hän ei itse käsikirjoita tarinaa vaan siellä on jo ammattitoimijat, mutta liikkeelle panevana voimana äiti on ollut.
Greta ei olisi saanut minkäänlaista huomiota koululakollaan viime syksynä, jos hän olisi tavallinen tavallisen perheen tavallinen pikkutyttö. Mutta koska hän oli tyrkkyjulkkiksen ja euroviisulaulajan tytär niin se herätti paskalehtien mielenkiinnon. Lähtölaukaukseen vaikuttivat ruotsalaiset mediat, jotka kirjoittivat tytöstä itkettäviä artikkeleita. Sittemmin ilmiö alkoikin elämään jo omaa elämäänsä.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.