Malmön poliisi ottaa kovat keinot käyttöön: Anteeksipyytelyn

hands-1926414_960_720.jpg

Malmön poliisi ottaa nyt kovat käyttöön vähentääkseen väkivaltarikollisuutta. Uudessa metodissa rikollisilta pyydetään anteeksi.

Tarkastiottaen kyseessä ei ole Malmön poliisin keksintö vaan amerikkalainen  GVI – Group Violence Intervention – ohjelma, jota käytetään 60:ssä kaupungissa menestyksekkäästi. Metodin keksijä David Kennedyn mukaan ongelma on se, että alamaailmassa on niin vahva vaikenemisen kulttuuri, Kennedy Kertoo SvD:n haastattelussa.
– Rikollisuuden pienentäminen on mahdotonta sellaisessa ympäristössä, jossa ihmiset ovat vihaisempia poliisille kuin rikollisille. Jos äiti tietää kuka poikaa on ampunut, mutta vaikenee, koska ei luota poliisiin, silloin meillä on ongelma, Kennedy sanoo.
Tässä tilanteessa poliisi joutuu Kenndyn mukaan pyytämään rikollisilta anteeksi. Sitä tosin ei kerrota mitä poliisi tarkastiottaen pyytää anteeksi. Olemassaoloaan?
Malmön poliisi on tähän mennessä pitänyt kaksi isompaa tapaamista rikollisten kanssa, joissa ollaan kerrottu gangstereille kovin sanoin, että yhteiskunta ei siedä sitä, että konflikteja ratkotaan ampumalla toisia. Poliisi toisin sanoen pitää rikollisille jonkinlaisen vakavan puhuttelun, pyytää anteeksi ja ongelmat ratkeavat. Mikäli käsitin oikein.
Ehkä, ehkä. Artikkelin mukaan kauan Malmössä poliisina työskennellyt poliisi sanoo, että puhuttelu ja anteeksipyyntö toimii hyvin.
Voisiko tässä olla ideaa Suomeenkin? Kun gangsterit ovat ampuneet toisiaan, poliisi astuu kuvaan ja pyytää anteeksi. Sen jälkeen vakavuuskeskustelu.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.