PS:n Tavio: Ilman kehitysapua valtionvelka olisi jopa kolmanneksen pienempi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on saanut eduskunnan tietopalvelulta laskelman, jonka mukaan Suomen valtionvelka olisi jopa kolmanneksen nykyistä pienempi, jos kehitysapua ei olisi annettu 1990-luvun alun jälkeen.

Kehitysavun nettomaksatukset vuosina 1990–2018 ovat olleet yhteensä noin 20 miljardia euroa. Jos kehitysavun antamisen sijaan nuo varat olisi sijoitettu kasvamaan korkoa korolle kahden prosentin korkokannalla, Suomella olisi nyt 25 miljardia euroa. Viiden prosentin korkotuotolla rahaa olisi peräti 35 miljardia euroa.

Suomen valtionvelka oli elokuun lopussa noin 104,4 miljardia euroa. Mikäli kehitysapua ei olisi maksettu ollenkaan eikä näin säästettyjä rahoja olisi käytetty mihinkään muuhun kustannukseen, Suomen valtionvelka olisi nyt neljänneksen tai jopa kolmanneksen pienempi. Valtionvelka on kasvanut yli 90 miljardia euroa vuosina 1990–2018, joten Suomi on apua antaessaan velkaantunut itse merkittävästi lisää.

Tavio korostaa, että se mihin Suomi käyttää omia rahojaan, on arvovalinta. Kun kehitysapu maksatetaan velkaantumalla, kyseessä on tulonsiirto suomalaisten tulevilta sukupolvilta muille kuin suomalaisille.

– Perussuomalainen arvovalinta on ensisijaisesti pitää oma talous kunnossa, jotta tulevien sukupolvien suomalaiset nuoret ja vanhukset saavat yhteiskunnalta tarvitsemansa avun. Rahan lahjoittaminen ulkomaille on meille tähän nähden toissijainen asia, Tavio sanoo.

Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

2019-09-25-Tietopalvelu-Kehitysapu-velka

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
30.9.2019 13:14

Tarkoittaa siis sitä, että meillä ei ole varaa syytää rahaa pitkin maailmaa.
Tosin tämänhän me tiesimmekin ja ymmärrämme, mutta kun se ymmärrys saavuttaisi vielä joskus maan hallituksenkin.

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2019 22:08
Vastaa...  Nestori Lundahl

Maahamme mahtuu pikkuisen lisää kärsimystä, jotta asiat eivät olisi liian hyvin verrattuna kehitysmaihin. Tämä on vihervasemmiston arvopäätös ja se ei siitä miksikään muutu. Sen vuoksi noiden äänestäminen on hullujen hommaa.
Taitavat tosin kok, kepu ja muut perinteiset puolueet olla ihan samalla linjalla.
Kankkulan kaivoon nuo rahat menevät. Kehitysmaiden nopeasti kasvava väestö tekee kaiken kehitysavun tyhjäksi. Se imee pohjattomasti rahaa ja mikään ei kuitenkaan oleellisesti kehity.
Eikä se, että jos kehitysmaat lähtisivät jostain käsittömästä syystä taloudellisen kasvun tielle olisi sekää hyvä juttu. Silloin saastepäästöt moninkertaistuisivat nykyiseen verrattuna.
Ei sille väestön määrälle ole näköpiirissä onnellista loppua. Asialle olisi pitänyt tehdä jotain jo kauan sitten.

Narsistit pois vallasta
Narsistit pois vallasta
23.2.2020 10:58
Vastaa...  Nestori Lundahl

Normaalijärjellä varustettu kansalainen ymmärtää että kehitysavulla muiden pönkittäminen lisää globaaleja kilpailijoita meitä iteämme vastaan, toiminta on kuin antaisi omaisuutensa ensimmäiselle vastaantulijalle ja menisi kujalle avaamaan ranteensa, siis itsetuhoisen idiootin toimintaa.

Valtsu
Valtsu
30.9.2019 13:21

Lisää velkaa Suomen lapsille, että Afrikkaan saadaan tehtyä lisää lapsia!

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
30.9.2019 20:17
Vastaa...  Valtsu

Eiköhän tämä ns.komissaari syydä sinne riittävästi pätäkkätä leopardihatuille🤣🤣🤣

toni lajos
toni lajos
30.9.2019 13:22

Pelkästään sana ” arvovalinta ” enteilee meille suomalaisille ikävyyksiä, kuten on vuosien mittaan havaittu omasta kansasta huolta kantavia päättäjiä ei hallituksen rivistä löydy ensimmäistäkään.
Arvoihin perustuvaa valintaa tehtäessä ekana tulee mieleen oma kansa, oma kulttuuri, perhe ja työ. Perheet on pirstaleina, sijaisperheitä lapsille ja nuorille etsitään kiivaasti. Omalle kulttuurille kaivetaan kuoppaa, sinne se haudataan, ja siellä se pysyy. Työvoimapulaa valitetaan, jonka seurauksena Välimeren yli lappaa katkeamaton karavaani tulijoita, ei kylläkään töihin, vaan loisimaan. Kotimaisia työntekijöitä satojatuhansia kävelee sukat makkaralla pitkin katuja, voi..voi.

Rahat sinbe, asukkaat tänne
Rahat sinbe, asukkaat tänne
30.9.2019 14:31

Kehitysapua on jaeltu miten kauan? 50-60-70 vuotta? Ja rahanjakaminen senkun jatkuu. Mikä on tavoite? Maksaa kehitysmaat rahalla Euroopan tasolle?
Eikö tästä pitäisi jo tehdä se loppupäätelmä että rahankäyttö on ollut täysin tehotonta ja kontraproduktiivista?
Maat eivät ole vieläkään omilla tolpillaan, asukkaat sen sijaan muuttavat tänne meidän ”iloksemme”?

Meteoria odotellessa
Meteoria odotellessa
30.9.2019 14:57

No pitäähän Suomen maksaa Afrikan Käänärikuninkaitten kultaiset vessanpöntöt, marmorilattiat ja pyssyt joilla tappavat toisiaan! Kaikki muu olisi rasismia! Jokainen Suomen velkaa ottamalla LAHJOITETTU penni/sentti on mennyt ahneiden käänäreitten taskuihin, yhtään koulua ei ole niillä rakennettu, yhtään kaivoa ei ole kaivettu, yhtäkään lautasellista velliä ole sillä saatu. ja mitä merkittävintä: YHTÄKÄÄN ELÄMÄÄ EI OLE SUOMEN KEHITYSAPU PELASTANUT! Kaikki rahat kankkulan kaivoon. Ja lisää sinne heitetään kaksin käsin! Ja roudataan niitä hillittömän raivonussimisen ammattilaisia tänne että saadaan lisää rahaa palamaan! Nämä eivät ole maagisia taikarahoja, Allahin fyrkkaa, vaan nämä kaikki maksat sinä ja minä. Ja maksamista jatkavat seuraavat 50 sukupolveamme, voimme vain toivoa maailmanloppua ja ihmiskunnan täystuhoa niin saadaan tämä helvetin paska vihdoinkin loppumaan saatana. Eikös olekin SUVAKISMI hienoa?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2019 02:56

Ei maksa 50. sukupolvi noille enää mitään, koska on pitkälti samaa väriä naamaltaan. Nuo ne lisääntymiskisan voittajia ovat ja määrittävät paahtoasteen tulevaisuudessa. En tajua miksi pitää mennä niin pitkälle, nuo voisi ”hylätä” jo nyt, koska pärjäävät kyllä omillaan.

helena
helena
30.9.2019 15:29

Kehitysapurahat ovat turhia. Jos joku haluaa auttaa Afrikkaa, auttakoon omasta pussistaan!

S.E.P.
S.E.P.
30.9.2019 16:37
Vastaa...  helena

Juuri näin. Aikanaan kommentoin tätä samaa asiaa yhdellä jo lopetetulla palstalla asiasta nillittäville. Omalla rahalla ja omaan asuntoon, kaikki kulut hoitaen…joo! Ja siitähän nillitys muuttui samantien joukko rääkymisksi siitä että pitääkö heidän maksaa kaikkien kulut???? No, en ymmärtänyt tuota logiikkaa. Totta helvetissä pitää itse maksaa jos niitä tänne haluavat haalia. En minäkään maksa naapuriin kylään tulleitten ventovieraiden ruokailuja ja matkakustannuksia. Pettämätön logiikka.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
30.9.2019 20:25
Vastaa...  helena

Totta puhut, meidän rahojahan hyö lähettävät omista rahanlähetyspisteistään sinne jotenka kehitysavulle jyrkkä ei… Perkele sentään🤔😠😠😠

yksniitinen
yksniitinen
30.9.2019 15:45

Ihan hyvä, mutta Suomella ei olisi lainkaan valtionvelkaa, jos rahanluontioikeus otettaisiin pankeilta pois ja annettaisiin valtiolle – jolle sen tulisi kuuluakin.
Muutosta vain ei tule, koska vallan kolmijako on rikolliselle rahajärjestelmälle alisteinen, ja neljäs valtiomahti sen omistuksessa. Kansalle viinaa, urheiluruutua, töllössä peruukki päässä vammaisia matkivia ’humoristeja’ ja muuta panem et circenses -periaatteen mukaista höttöä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2019 03:00
Vastaa...  yksniitinen

Ilmaista viinaa kun saisi, niin lopettaisin öyhöttämisen ja keskittyisin olennaiseen. Rinne voisi tehdä jotain ihan oikein.

Tuumaaja
Tuumaaja
30.9.2019 15:46

Tämähän on aivan suuniteltua valtion köyhdyttämistä. Pääomaa syydetään totuttamattomiin kohteisiin ja samalla otetaan korvikkeeksi velkaa ulkoa (IMF).
Raha ainoastaan kulkee läpi systeemin siitä jäädessä vain murto-osa käytettäväksi, minne loppu menee?
Koko ajan mennään miinusmerkkisellä saldolla ja saadaan seuraavan kerran ottaa hyvällä syyllä lisää velkaa sekä kiristää veroja, myydä omaisuutta.
Tämä on juuri sellainen kansallisvaltion hiljainen kuolema niin kauan kun päättäviä tahoja ei saada oikeuden eteen vastuuseen omaan kansaan kohdistuneesta väärinkäytöksestä oman taloudellisen edun vuoksi.
Tässä on hyvä luento Jukka Davidssonilta joka valaisee asiaa: https://www.youtube.com/watch?v=Yoe5TAS8c2s

Anonymous
Anonymous
30.9.2019 21:08
Vastaa...  Tuumaaja

Lopettaas verotuksen ja ottaas kerralla niin maan perkeleesti velekaa.

Manu anna muutama markka.
Manu anna muutama markka.
30.9.2019 17:22

Edsmennyt presidenttimme nuukamanu oli yhdessä asiassa oikeassa kehitysapua ei voida hoitaa velkarahalla..Voisi Rinne ottaa mallia kunnon sosialistista.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
30.9.2019 17:35

Tavio lataa taas täyslaidallisen raudan kovaa settiä!
Kehitysapu on kuin käyttäisi seteleitä paskapaperina.
Amen.

Anonymous
Anonymous
30.9.2019 20:01

Näidenkin apurahojen ”hyöty” on sama kuin viskaisi nämä rahat juhannuskokkoon. Tai no saahan siitä kokosta lämpöä vastineeksi.

Särmääjä
Särmääjä
30.9.2019 20:03

Enemmän kyllä merkitystä on sillä mistä kaikesta tärkeistä ja oikeista asioista se raha on pois ja mitä kaikkea meiltä on leikattu sen takia. Ei sen paremmin nykyisten kun tulevien lasten tarvi maksaa pois mitään valtionvelkaa. Se on ihan turhaa vouhotusta.

Anonymous
Anonymous
30.9.2019 20:22
Vastaa...  Särmääjä

Joo Afrikka maksaa meidän velan😂😭

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
30.9.2019 20:31
Vastaa...  Anonymous

Suattaapi olla notta me maksetaan niiden väestönräjähdys🤔😬😬😬 ja sitten hyö tunkevat tänne täysihoitoon… Perkele…

Suomi Finland
Suomi Finland
30.9.2019 22:22

Suvakkipoliitikoilta voisi kysyä, miksi he ottavat hurjan riskin tekemällä päätöksiä, joiden kaikki muuttujat eivät ole oikein selvillä. Jos kehitysmaamaahanmuuton kokonaiskustannuksia(/tuottoja) ei voida virkamiesten toimesta selkeästi laskea ja budjetoida, pitäisi koko homma ajaa alas, jotta riskit eivät realisoidu. Eihän se käy päinsä, että puuhastellaan asialla, jonka talousvaikutuksista ei ole mitään tietoa, mutta isot rahat siinä kuitenkin pyörivät. Jos ja kun Pauli Vahteran laskelmat pitävät suurella tarkkuudella paikkansa, on selvää, että miljardiluokan kuluerä on aivan järjetön Suomen valtion vuosibudjettiin nähden.
Sellainen humanitaarinen pelleily ei vetele, jos oma kansa joutuu sen vuoksi kärsimään. Se on niin helvetin helppoa pistää esim vanhat mummut ja papat koville, kun heistä ei ole enää vastusta. Törkeää omien kansalaisten kohtelua.
Eri asia olisi, jos täällä olisi vaikkapa maailmanluokan öljykenttiä, mutta kun ei niitäkään ole ensimmäistäkään.

Anonymous
Anonymous
30.9.2019 22:22

Entä kuinka paljon kehitysavulla ja SPRn kaltaisten toimijoiden rahankeräyksillä on ollut vaikutusta Afrikan väestöräjähdykseen?
Miksi kehitysavun vastineeksi ei ole esim vaadittu yhden/kahden lapsen tai muuta järkevää politiikkaa vaan rahaa on syydetty ilman mitään velvoitteita tai vastikkeita järjettömät määrät. Asiantuntijat ja päättäjät ovat aivan varmasti nähneet jo kauan sitten mihin tämä tulee johtamaan.
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/05/16/rautatientorin-mielenosoitus-tehonnut/
”Suomi on elänyt velaksi viimeiset 27 vuotta. Melkein viidennes valtion velasta on annettu kehitysapuna.”
Velan määrä yli 100 miljardia ja lisää tulee koko ajan. http://velkakello.fi/

Anonymous
Anonymous
1.10.2019 02:56
Vastaa...  Anonymous

No varmasti tulee varmaan toiset 100-miljardia 4-vuodessa, jos tämä typerä hallitus ei kaadu ennen sitä. Sen jälkeen voi sammuttaa valot Suomesta. Korjaako niitä tuhoja enää kukaan.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2019 03:13

Kannattaisi ottaa kilpaa velkaa ja laittaa infraa kuntoon, sekä perustaa komiteoita ym. Kohta ollaan liittovaltiossa ja se on kaiken loppu. Loppu, koska milläs ajattelit erota siitä? Sotimalla, kun aseemme ja armeijamme on liittovaltion? Öyhöttämällä, kun ajatuksemme määrätään ”ytimistä”? Äänestämällä, kun saamme äänestää enää hienoimman ilmastoteon tekijästä? Loppuuhan tuokin joskus ja seuraava olomuoto saattaa hyvinkin olla kalifaatti, Isistä huomattavasti pahempi.

Anonymous
Anonymous
1.10.2019 05:04
Vastaa...  fatwantarkistaja

Kyllä kannattaa varmasti, nyt kun maailmantalouskin alkanut sakkaamaan. Saadaan Suomi syvemmälle sinne suohon ja konkurssiin.

AdAstra
AdAstra
1.10.2019 10:40

Kehitysavulla on saatu monissa Afrikan maissa aikaan väestöräjähdys. Sieltä ne nyt tunkevat tänne meille sosiaalitaakaksi. Ja Vihreät haluavat heidät uusiksi äänestäjikseen… Varsinainen ilmastoteko!
Suomessa sitten:
lapsistani ensimmäinen syntyi 1995, nuorempi 2000. Koko sen ajan on (markoista euroon siirryttyäkin) lapsilisän suuruus ollut tasan sama! Paitsi toki Sipilän halltuksen aikana, silloin tuota naurettavan pientä lapsilisää vielä pienennettiin! Nuorimpanikin pääsi sen kokemaan…
Ja sitten, Suomessa lapsilisän maksaminen loppuu, kun lapsi täyttää 17 vuotta. Mikä ihmeen syy on on tuohon 17 vuoteen?

AdAstra
AdAstra
1.10.2019 10:52
Vastaa...  AdAstra

Jatkan vielä, että esim. Saksassa lapsilisä on euroissa Suomeen verrattuna lähes tupla, ja toisaalta esim. elintarvikkeiden hinnat ehkä noin puolet Suomen hinnoista, eli reippaasti oikaisten saksalaisella lapsiperheellä sikäläinen lapsilisä tuo nelinkertaisen ostovoiman Suomeen verrattuna.
Suomalaisilla on edelleen luterilainen moraali, ja halutaan pärjätä itse. Sillä ajattelulla on vaikea perustaa perhettä, kun tarjolla on vain pätkätöitä ja osa-aikahommia. Ja kun näkee, että asuinalue toisensa jälkeen muuttuu turvattomaksi kantasuomalaiselle, lasten päiväkodit täyttyvät suomalaisia kiusaavilla, varaa ei ole muuttaa turvallisempaan ympäristöön jne.

Markku Hämäläinen
Markku Hämäläinen
1.10.2019 13:45

Tavio pitäisi istuttaa rinteen paikalle välittömästi!!!! Rinnettähän naureskellaan ympäri maailman. Samalla saataisiin joku ryhti näiden parta lapsosten hyysäämiseen ja veron maksajien rahojen levittelyyn ympäri maailman. Spr:n kerjäläiset tulisi poistaa kauppojen nurkilta ruikuttamasta köyhien suomalaisten rahoja ja vielä viimeiseksi yle maksukortin taakse ja vero historiaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
1.10.2019 16:34

Kappas vaan. Urpilainen on jo vauhdissa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4867f7f3-001d-4f59-966a-e216636cf5a3
Urpilainen jyrähti: EU ei saa kiristää Afrikan maita asettamalla tukirahojen ehdoksi siirtolaisuuden rajoittamisen
”EU:n tulisi aina pelastaa ihmishenkiä. Se on tehtävämme. 700 miljoonaa ihmistä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Me teemme kehitysyhteistyötä ihmisten hyväksi – emme hallitusten hyväksi”, Urpilainen napautti epäilijöilleen Euroopan parlamentin kuulemisessa.
Vai niin hyvä Jutta- kansankomissaari? Oma etuko ei millään voi olla kyseessä?
Afrikka sen sijaan ilmeisesti voi tehdä mitä tahtoo tukirahoillamme? Mutta voi voi… jos emme millään tavalla puutu mitenkään siihen, miten Afrikassa elellään, niin kohta elää 1400 miljoonaa ihmistä äärimmäisessä köyhyydessä. Ja sitten kotvan kuluttua 2 miljardia 800 miljoonaa ihmistä jne… jne…
Ja siitä kun jo 100 – 200 miljoonaa äärimmäisen köyhää, kipeää ja kouluttamatonta tyyppiä tryykää tänne ’oikeusvaltioihin’, niin meidänkin satumme on lopussa.
Mutta mitäänhän ei saa tehdä jotta tuollaista tilannetta ei pääsisi syntymään.

Järjetöntä narsismia
Järjetöntä narsismia
23.2.2020 11:06

Kehitysavussa esim. Afrikan maihin on sellainen pikku vika että väestön pääluku on paisunut nykyiseen mittaansa niiden tukien ansiosta, jos tukien antajalle tulisi nyt yllättäen jokin isompi kriisi ja tukeminen pitäisi keskeyttää, se poikisi tuetuille valtavia epäinhimillisiä kärsimyksiä alkaen nälänhädästä ja sairausepidemioista.
Kyseessä on silkka hulluus ja joidenkin tahojen halu jeesustella parempina ihmisinä jakamalla muiden rahoja tuohon hulluuteen, enimmäkseen kai on kyse narsistisesta kasvojenkiillotuksesta.
Sen sijaan että nuo vajakit saavat jakaa toisten rahoja ympäri maailmaa, heidät pitäisi eristää tahdonvastaiseen hoitoon.

Monissa järjestöissä samankaltaista ideologiaa
Monissa järjestöissä samankaltaista ideologiaa
23.2.2020 11:53

Toiset ovat narsistisia ja jotkin naiset ajattelevat pelkästään alapäällään näkemättä muutamaa päivää kauemmas tulevaan, kun ameeba haluaa kalua, siinä ei muiden kansalaisten asiat vaa’assa paina, eikä omakaan tulevaisuus kiinnosta.

Kaputt
Kaputt
23.2.2020 11:58

Tahallisesta tuottamuksellisesta virkarikoksesta pitäisi aina teloittaa julkisesti, esim. torilla.
Ensin asiaan kuuluva puhelitania jossa syyllistä pilkattaisiin kirjallisesti ja sitten hirteen kotimaisella nosturiautolla.