Kuopion surmatyön epäilty tekijä kotoisin Siilinjärveltä

Kuvakaappaus 2019-10-01 23-10-37.png

Nyt kun kaikki huhut on päästetty valloilleen ja tökeröimmätkin kuvamanipulaatiot uskottu, niin voidaan kertoa, että Kuopion epäilty tekijä on suomalainen nuorukainen, vuonna 1994 syntynyt Joel Marin, kotoisin Siilinjärveltä.

Hän ei ole muslimikäännynnäinen eikä surmatyöllä luultavasti ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa. Teon motiivia tosin ei vielä tiedetä. Eli oliko teko Kauhajoen ja Tuusulan kaltainen joukkosurma, joka hieman “epäonnistui”. Vai oliko menehtynyt tyttö surmatyön kohde ja teon motiivi esimerkiksi mustasukkaisuus tms.
Asiasta kertoi julkisesti ensimmäisenä Helsingin Sanomat, mutta nimi on ollut esimerkiksi Pt-median tiedossa jo useita tunteja. Sitä on vain pantattu, koska olemme pyrkineet saamaan asialle varmistusta varmistuksen päälle.
Se mikä on tässä vaiheessa huomion arvoista on se, että Marinilta ei löydy minkäänlaisia sometiljeä. Onko hän poistanut ne ennen iskua tietoisesti?
Seurataan tapahtumien kulkua.
 


 
Tapahtuman tiimoilta netti räjähti täyteen huhuja. Jotkut levittivät hyvin kritiikittömästi erilaisia “varmoja” tietoja tekijän taustastaisuudesta. Niin ikään esimerkiksi Li Anderssonin nimissä levitettiin kuvamanipuloitua Twiittiä.
HUOM!! Alla olevat kuvakaappaukset ovat kouluesimerkkejä miten trolli toimii!! Ne eivät siis ole aitoja!!
 
Kannattaa opetella kriittisyyttä. Se toimii molempiin suuntiin. Jos osaa olla kriittinen valtamedian uutisoinnile, silloin pitää opetella kriittisyyttä myös itseensä päin. Se on pahimmanlaatuista kritiikittömyyttä jos hakee kaikista asioista tukea omalle agendalleen.
 
 
 
 

40 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jäkpotti

Vai Siilinjärveltä…
Liekkö näitä Siilinjärven Eirojackpot voittajia, ja kuuppa petti moisen summan alla 🤔😂

Heikki

Eikös tup eräs komissaarikin ole Siislinjärvelta ja sukunimi Marin, kuinka muistaisin kuulleeni sen jostain?

Ilmari

Sanna Marin on Tampereelta. Hän ei ole komissaari vaan ministeri.

Anonymous

Eikö nuo sometilit selviä vaikkapa webarchive sivustolla. Että onko ollut sellaisia ollenkaan. Tosin mikä ihme se nyt on, jos kaikki ei siellä ole. Itselläkään ole ainoatakaan sometiliä yhtään missään, eikä muuten tule olemaankaan.
Ei kerta kaikkiaan kiinnosta.

M

Samaa voisi sanoa myös Ohisalon “menee kaiken edelle” -jutusta. Sitä tosin levitti Iltalehti, mutta yhtä kaikki, ei Ohisalo niin sanonut. Juttu mennee kai jonkinlaisen klikkienkalastelun ja myynninnostatuksen piikkiin. Raakaa peliä, ja kannattaa muistaa, että toimittaja ei ole koskaan lomalla, kun puhuu toimittajalle. Kaikki mitä sanot ja mitä et sano voi päätyä lehteen tai nettiin.

Ilmari

Ohisalo oli kyllä muuten epätarkka. Hän puhui perusoikeuksista. Ne on lueteltu Suomen perustuslaissa eikä siellä ole mainittu oikeutta hakea turvapaikkaa. Maallikko voi käyttää vähän epätäsmällisiä termejä mutta ministeriltä sitä ei pidä sallia.

Tero

Seurataan. Kiitos Paavo.

todella outoa

vaikka matut tappais ja raiskais 100000 suomalaista, näillä mädättäjillä on AINA toi vitun ei rasismille ja ei vihapuheelle lässytys..olikohan päivi lipposella jo rasisminvastustelu marssisaappaat jalassa niinku pizeria murhapoltossa?

Halpamainen rikos

En kykene ymmärtämään mitä siilinjärveläisen korvien välissä on tapahtunut. Vaikuttaa täyskahjolta miekkoineen, pommeineen ja pyssyineen. Tuo “hiljainen nörtti”. Voi pyhä jysäys! Mutta “onneksi” meillä on edes Husu ja Andersson jotka jo aivan heti ymmärsivät ja ovat jo kaiketi uutisstudiossa sen kertoneetkin kansalle. En kyllä välitä kuulla juuri heitä.
Kaitpa virallista kautta kuulemme asiasta tuonnempana. Itselläni ei ole mitään myötätuntoa tappajaa kohtaan. Se että onkin kantasuomalainen, ei muuta asiaa yhtään “paremmaksi”. Aiheutti voimakkaan stressireaktion jo näin tapahtuneen lukijassakin. Myös taannoinen Jokelan ampuminen sai itseni tuolloin pomppimaan pitkin seiniä.
Mutta se, että joku siilinjärveläinen sekoaa, ei osoita, että “suomalaisilla” yleisesti olisi tapanaan suunnitella “miekkaiskuja” toreille tai kouluihin. Yksittäistapaus.
Nyt, hyvää yötä.

Anonymous

Fiksu pointti lopussa. Terveiset palstaa seuraavalle nettipoliisille, ei ihan vihapuhetta pahimmasta päästä :).

Speden haamu

Itse asiassa nuo fake twiitit tuskin olivat tarkoitetut pönkittämään mitään agendaa, vaan lähinnä kyynisesti mustalla huumorilla arvostelemaan kyseisten poliittisten toimijoiden kaksinaamaisuutta ja kieroutuneita arvoja.
Sillä kumpikin twiitit oli ollut lähes sanatarkasti ei vain mahdollinen vaan jopa äärimmäisen todennäköinen – jos tekijä taustaisuus olisi ollut toinen.

LööperiStefa

Tässä siis saattoi olla trullauksen sijaan kyse sissiyhteiskuntakritiikistä.

Terhomatti Hämeenkorpi

Ei muuta kuin että oikein kirjoitit! Vahinko vain, että tuo Siili-hullu antoi taas paljon ja hyviä aseita suvakkien käsiin. Saatana.

Aikki.

Eniten olen huolissani siitä, ettei kansa enää usko mediaan.

Viisastuva Suomen kansa

No, mutta eihän valhemedioihin pidäkään uskoa! Kansa selvästi on viisastumaan päin.

Janis Petke

Kyllähän nuo heitot ovat puhdasta wattuilua Median ja viranomaisten aiempiin ulostuloihin. Ja ihan aiheesta.

rocky

Enää puuttuu hallituksen yhteinen twiitti:Jipii,tekijä oli kantasuomalainen.

Heino Keppi

Kummastako olet huolestunut, siihen että Media levittää valheita vai että kansa ei niihin enää usko ?

Aikki.

Siitä että valtamedia salailee asioita viimeiseen asti. Myös valeuutiset Trumpista on saaneet aikaan epäluulon esim. Ylen uutisointiin . Vaikka Venäjätutkinta osoittautui , demokraattienvalheeksi niin jo keksittiin uusi tutkinnankohde Ukraina. Anteeksi pyyntöä ei ole kuulunut yhdeltäkään Trumpia mustamaalaavalta taholta, vaikka jäivät valheesta kiinni.

Aikki.

No viimeistään valokuva murhaajasta lopettaa spekulaatiot miehen syntyperästä, kunhan se jossain vaiheessa julkaistaan.

TotuudenPraavda

Kuva löytyy laudalta. Voi hyvin olla perus SSRI case.

Jokin on mennyt pahasti vinoon

Liian monet voivat nylyään liian huonosti, usko tulevaisuuteen on poissa. Ruotsissakin on kouluissa jos minkälaista opettajan avustajaa, oppilasavustajaa, koulupsykokogia ja vaikka mitä. Ja on BUP (lasten- ja nuorten psykiatria) ja sitä ja tätä. Silti mikään ei riitä.
Kun minä kävin Suomessa oppikoulua ei opettajien lisäksi ollut kuin 1 kpl vahtimestaria per koko koulu. Kouluterveydenhoitajakin tuli vain joskus rokottamaan ja pitämään terveystarkastuksen. Ei ollut graffitia missään, ketään ei sorsittu, opettaja teki yksinään hommansa ja häntä kunnioitettiin ja noustiin jopa seisomaan kun opettaja tuli luokkaan- ainakin alkuvuosina- lukiossa taidettiin saada istua. Kukaan ei tullut “aineissa” kouluun, ei edes krapulassa. Nippanappa uskalsi käydä välitunnilla röökillä.

Hutisalo

Polliisi olis kyllä voinu heti alkuunsa kertoa että mitä kuka häh, olis jääneet nämä arvailut hänekseen. Jos ja kun pitää syyttävää sormea nostaa kohdistettakoon se minne se kuuluu, eli sinne polpon suuntaan. Aikuisten oikeesti vituttaa tää saatanan pimitys. Miksi ei voida kertoa sitä, että kuka ja mitä ja minkänäköistä tyyppiä epäillään/etsitään?? Periaatteessahan mie voin ilmiantaa naapurin reiskan, no kun ne tuntomerkit, kävelee kahdella jalalla yleensä jne.. No onneksi ei olla vielä ihan ruåttin tasolla, meillä monesti löytyy edes epäilty, naapurissa ei.

Paras sisäministerimme ikinä?

Näin älykäs on Suomen sisäministeri Ohisalo (vihr):
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006258194.html :
“Sisäministeri Maria Ohisalo painottaa viranomaisten tekemän ennaltaehkäisevän työn merkitystä Kuopion kouluhyökkäyksen kaltaisten tapahtumien estämisessä.
Julkaistu: 1.10. 23:52
Ministeri ei ota suoraan kantaa siihen, pitäisikö lainsäädäntöä muuttaa.
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kommentoi Kuopion tämänpäiväisiä tapahtumia sanomalla, että poliitikot voivat ylipäätään rakentaa sellaista Suomea, jossa kukaan ei jää ulkopuolelle millään tavalla ja että väkivallalle on ehdoton nollatoleranssi.”
Ennaltaehkäiseväksi tiedoksi vaan kaikille tappamaan aikoville, että nyt tuli ehdoton nollatoleranssi murhaamisille! Ohisalo kieltää kaiken väkivallan Suomessa!
Ohisalo Maailmanjohtajaksi! HETI ehdoton nollatoleranssi myös sodille ja nälälle!
Ilmastomuutoshan olis jo estetty, kun mummot vaan lopettais maidon juonnin!
Äänestä sinäkin Virheitä! 🤡

Ohimeni

Ohiajo on kuutamolla.
Mielenterveys palveluihin lisää panostuksia.
Se on oikeaa ennalta ehkäisevää toimintaa.
Muu sössötys on p…. jauhantaa ja poliittisten pisteiden keruuta.

Aikki.

Odotan sitä päivää, kun Ohisalo saa aikaan ehdottoman nolla toleranssin väkivallalle. Taitaa olla mahdottomuus täällä puukkojunkkarien maassa.

Puolueeton

Entinen poliisijohtaja Paatero on julkaissut kirjan, jossa hän toteaa, kouluampumiset ja muut rikokset ovat mahdottomia torjua, varsinkin, kun tekijä ei kirjoittele netissä ja on täysin tuntematon. Jos rikosta miettivä on netissä, todennäköisesti poliisi estää rikoksen. Poliisille tulisi ilmoittaa masentuneet, joita hoidetaan SSRI lääkkeillä, jotta poliisi voi näitä seurata etenkin aseen hankinnoissa. Mahdollisesti tässäkin mielialalääkitys sekoitti ajattelun, eikä se selvinne koskaan.

Vastuuta lähimmäisistä

Olisi melkoinen tehtävä poliisille ja aika kohtuutontakin syyllistää tietyt mielialalääkkeiden syöjät potentiaalisiksi terroristeiksi.
Ennakoiva vastuu on enemmänkin läheisillä. Jos huomaa, että läheinen esim. mutisee itsekseen, puuhailee outoja kellarissa ja käytös on muutoinkin levottomuutta herättävää, tässä vaiheessa voisi antaa vinkin viranomaiselle, ihan kaiken varalta. On sitten viranomaisen vastuulla, reagoiko.
Eikös juuri jommasta, kummasta kouluampujasta (Kauhajoen?) oltukin tehty ilmoitus, mutta poliisi ei ottanut asiaa tosisaan? Sittenhän vielä oli se joku murhamies, joka tappoi satunnaisen uhrin, motiivinaan päästä nopeammin mielisairaalaan, jonne oli jo tovin jonottanut?
On kuitenkin parempi siirtää vastuu viranomaisille, kuin ottaa omille harteilleen se vastuu, ettei ilmoittanut mahd. viattomien hengenvaarasta etukäteen. Hullu itsehän ei välttämättä edes ymmärrä tekoaan. Jonkun muun on ymmärrettävä asia hänen puolestaan.
Näissä asioissa pitää toimia rivakasti, eikä ajatella, että ehkä se tosta pian rauhoittuu…

Dickie

vain yksi kuoli…mahtokohan sekin olla puoliksi vahinko…Tuomosel miekal kun huitelee,, se on Tuurin kauppaa,,miten käy..Meinaan vaan, kun oli pyssykin..luulis et olis saanu enemmän tapettuu, jos se siis oli päätarkoitus

Anonymous

Asiaa. On hyvä kritisoida kaikenlaisia foliohattuja. Kritiikki kunniaan.

Särmääjä

Tää Kuopion homma muistuttaa vähän Ruotsin Trollhättanin miekkamiehen tapausta. Kouluiskut on aina kantaväestön tekemiä vaikka olis kuinka paljon värinää muuten.

Kouluiskut lähi-idän tapaan

Näin se ainakin tähän asti on ollut, kouluiskujen kohdalla, ennen ääri-islamin maahamme tunkeutumista 2015. (Ruotsin sotatoimi Suomea vastaan.)
Mutta Turun tapaus osoitti, että joukkoomme on nyt tunkeutunut muukalaisia, joiden perinteisiin muualla maailmassa on jo aikaa kuulunut iskut myös toisenuskoisten kouluihin, päiväkoteihin. Islamin erilaisia uhreja ovat useimmiten juuri lapset, niin omansa kuin vieraatkin.
Isku juutalaista uskonnolista jeshiva-koulua (Mercaz HaRav) vastaan Jerusalemissa 2008:
https://www.youtube.com/watch?v=WH8W2gaYuIw
Gazan muslimien näyttävää ilonpitoa tuon iskun jälkeen:
https://www.youtube.com/watch?v=dMxPUzEBWDU
.

Juha Sipilä

Olen shokissa. Tämä Suomalaisten harjoittama systemaattinen rasismi, fasismi, natsismi, islamofobia, transufobia ja ilmaston tuhoaminen pitää kytkeä pois! Ainoa ratkaisu tämmöisten natsien miekkojenheiluttelun lopettamiseen on avata rajat sekä ilmoittaa koko muslimimaailmalle että tänne mahtuvat ja Suomi maksaa kaiken. HÄPEÄ SUOMI !

Poliitikot ovat kansamme tuho

Li Andersson voisi vaikkapa pitää hevosturpansa kiinni. Mitäs käyttää TWITTERIÄ kansan kanssa kommunikoimiseen. Neiti Andersson voi nyt sitten haastaa Adoben oikeuteen sillä heidän ohjelmistonsa on yleisimmin käytössä kun näitä HIRVEITÄ, MASSAMURHIIN VERRATTAVISSA olevia vääristettyjä kuvakaappauksia levitellään. Nämä eivät ole valeuutisia eivätkä trollauksia, eivätkä venäläisten salajuonia: nämä ovat SATIIRIA! HUUMORIA! Köyhän, riistetyn kansan halpaa hupia. Kielletään sitten vaikkapa sekin, eihän kansalla hauskaa pidä olla. Mutta jos nyt oikeasti otettaisiin semmoinen käytäntö ensin että jokaiselta poliitikolta ne saatanan some-tilit pois. Onhan se kätevää yhdellä kädellä räplätä puhelinta ja toisella hiplata veronmaksajien loputtomilla rahoilla palkattua “avustajaansa”. Paina Twitterissä SEND nappia samalla kun avustaja sendaa latinkinsa naamallesi. Jos on asiaa, televisioon kertomaan. Tai jos on oikeasti MUNAA niin TOREILLE puhumaan. Taksimatkat toreille ja töihin teille saamattomille kapitalisti-loisille maksamme ME. Te vitun laiskat valehtelijapaskat menette aina siitä mistä aita on matalin.

Tuumaaja

Ei voi kuin ihmetellä tyhjäpäisien poliitikkojen julkilausumia. Nyt ollaan ottamassa pöydälle teräaselakia yhden tapauksen tiimoilta, kun tekijänä onkin akta suomiyksilö, Turun tapaushan ei ylittänyt tällaista kynnystä ja oli puhtaasti korruptoituneen sekä toimimattoman systeemin moka.
Mihin on unohdettu sellainen kuin ennaltaehkäisevä toiminta? Poliisikin toimii vasta sitten kujn jotain tapahtuu, mielummin että joku on menettänyt henkensä ja on näin ollen näyttöä.
Toki kouluissa käydään luennoimassa, mutta mikä sen luennoinnin painopiste on muu kuin kivapuhe etc. vasemmistolainen propaganda?
Poliisien lisääminen ei tuo ratkaisua ongelmaan, teräaselain muutos ei tuo ratkaisua ongelmaan, vaan se että keskityttäisiin todellisiin ongelminn ennaltaehkäisevästi ja kohdennettaisiin resurssit sinne missä nähdään niille todellinen tarve eikä kyttättäisi netissä vihapuhetta ts. sananvapauden rajoittamista tai tehtäisi mielivaltaisia kiinniottoja pelkän pärstäkertoimen mukaan, tunnustettaisiin tosiasiat siinä missä uhat.
Poliisi pitäisi erottaa poliitisesta kytkystä, lopettaa korruptoitunut poliisihallitus ja siirtyä vanhaan ja toimivaan malliin jossa asiat toimivat.
Paatero, Räsänen ja Holmlund menivät korjaamaan sellaista jossa ei ollut mitään vikaa, ei vain haluttu kehittää koska se ei olisi ajanut tarpeeksi tehokkaasti poliitikojen etuja ja olisi voinut olla jopa näille uhaksi.
Mutta muutosta ei tule niin kauaa kun suurin osa lampaista valehtelee itselleen että kaikki on ok ja itsellä menee hyvin, samaa poliitista puoluetta kannatetaan vaikka se teksi mitä koiruuksia, ei haluta nähdä metsää puilta.

Anonymous

Ennen kaikkea tähän palstaan pitää suhtautua kriittisesti.

Niin

comment image

Nähtyon

Oliko taas liikaa kertoa totuus, alkaa kyllä olemaan siinä mallissa pt-media että mitä jos muuttaisitte toimittamaan lehteä vaikkapa pohjois-koreaan.
Se kun ei poista sitä että kuollut ei valitettavasti ollut suomalainen, ja se miten kerrottemurhaajan olevan suomalainen, ei pidä paikkaansa, vaikka on valkoihoinen silti veri tulee ukrainasta.