Miten rakennetaan ruotsalaistyylinen sääliartikkeli?

Kuvakaappaus 2019-10-01 11-00-38.png
Murhapaikka.

No siihen tarvitaan vinksahtanut näkökulma asiaan ja sitten tietenki suuret määrät sääliä, empatiaa ja vähän tyrskintää. Ja kuvitelma, että kaikki on ruotsalaisten syytä.

Fatima ja Mariam pääsevät ääneen SVT:n uutisissa, jossa he kertovat pari vuotta sitten ammutusta veljestään Mustafasta, joka paukutettiin hengiltä Tukholman Tenstassa rappukäytävään. Yritetäänpä kasata asiasta vähän juttua.
Fatima ja Mariam kertovat SVT:n uutisissa, että aluksi poliisi otti kiinni muutamia henkilöitä epäiltynä murhasta, mutta poliisi joutui yksi toisensa jälkeen päästämään epäillyt vapaalle näytön puutteen vuoksi. Huomioitavaa on se, että murha tapahtui valoisaan aikaan elokuisena perjantai-iltana. Tenstassa oli paljon ihmisiä liikkeellä ja murhalla oli kymmeniä suoria ja välillisiä (jotka eivät nähneet itse tekoa, mutta näkivät kuka juoksi pistooli kädessä karkuun) silminnäkijöitä.
Poliisi ei ole mikään selvännäkijä, joka magiaa ja taikuutta harjoittamalla selvittää rikoksia. Rikosten selvittäminen perustuu melko pitkälle todistajalausuntoihin. Jos ei ole todistajia niin poliisin on melko mahdotonta selvittää juttuja, jos rikospaikkaan ei saada yhdistettyä esimerkiksi sormenjälkiä, DNA:ta tai ampumistapauksissa ruutisavunäytteitä. Kyseisellä ampumisella oli siis kymmeniä silminnäkijöitä ja tekijät tunnetaan yleisesti Järvan alueella, MUTTA kukaan ei ole rohjennut todistaa silminnäkijänä tekijää vastaan. EDES nimettömiä vinkkejä ei poliisille ole tippunut.
Mietitäänpä edelleen kyseistä ampumistapausta. Lähtisitkö itse todistamaan? Heti ampumisen jälkeen Karoliiniseen sairaalaan kerääntyi yli 50 henkilöä mölyämään. Yksi sairaanhoitaja kertoi esimerkiksi Expressenille, että tilanne sairaalassa oli hyvin uhkaava kun heitä ei päästetty leikkaussaliin. Paikalla oli kymmeniä poliiseja ja sairaala yksinkertaisesti suljettiin. Osaksi siksi, että mölyävät henkilöt eivät pääse sairaalaan sisälle, mutta myös siksi, että murhaaja ei pääse sairaalaan viimeistelemään tekoaan, jos epäilee, että kohde ei kuollut.
Fatima ja Mariam kertovat itsekin SVT:n artikkelissa, että kukaan ei uskalla todistaa:
– Itsestäänselvää, että kukaan ei uskalla todistaa. Meidän yhteiskunnassamme kukaan ei todista. Näimmehän mitä kävi vanhemmalle pariskunnalle Hallonbergissa kun he todistivat. Heidät murhattiin.
MUTTA, sitten asia kiepautetaan ympäri. Sisarukset kertovat olevansa hyvin kriittisiä koko todistajasysteemiin ja murhat tutkitaan eri kaupunginosissa eri tavalla.
– Tuntuu siltä, että meidän elämämme lähiöissä ei ole niin arvokasta kuin toisten ihmisten. Kukaan ei välitä tästä (murhasta). Jos ihmisen nimi on Mohammed kukaan ei välitä.
Mikä mies Mustafa oli? Ase- ja huumekauppias, joka aiheutti ympäristöön pelkkää itkua ja hammastenkiristystä. Murhasta ei tuomittu koskaan ketään, mutta muutama nuorukainen sai nuhteita ampuma-aserikoksesta, sillä he olivat pitäneet hallussaan murha-asetta. Ei pystytty kuitenkaan todistamaan, että he olisivat painaneet liipaisinta. Mustafaa ammuttiin useita kertoja muutaman kymmenen sentin etäisyydeltä päähän.