PS:n Jari Koskela: Hallitus jakaa Suomen voittajiin ja häviäjiin

Perussuomalaisten Jari Koskelan mukaan hallitus jakaa Suomen voittajiin ja häviäjiin.

koskela (1)-Hallitus on luvannut nostaa valtionosuuksia entiselle tasolle eli ennen edellisen hallituksen tekemiä indeksileikkauksia. Kunnille on luvattu ensi vuodelle yli miljardi euroa tukea. Todellisuudessa luvattu summa ei tule mitenkään riittämään. Valitettavasti nämä rahamäärät eivät tule riittämään, varsinkaan siksi, kun todellinen valtionosuuksien kasvu ei merkitse lähimainkaan puhdasta tulonlisäystä. Suurta osaa tulojen kasvua pienentää jonkin muun tulon vähennys tai kustannusten kasvu. Yli miljardi muuttuu merkittävästi pienemmäksi, mikä tulee vaikuttamaan kuntien talouteen myös 2020, Perussuomalaisten edustaja Koskelan mukaan
-Siksi pääministeri lupaus 1.10 välikysymys -keskustelussa siitä, että ensi vuonna ei tule maahamme yhtään kriisikuntaa, herättää kysymyksiä.
-Maaseudun tulevaisuudessa 13.9 pääministeri lupaa, että nyt tarvitaan uudenlaista aluepolitiikkaa, jolla tuetaan ja kehitetään kunkin alueen vahvuuksia ja samalla hallituksen päätöksillä kasvun edellytyksiä. Kerrotte, että hallitus ei jaa suomea voittajiin ja häviäjiin, Koskelan mielestä juuri näin uhkaa käydä
-Lupaatte helpottaa ja parantaa myös ihmisten arkea. Herää kysymys, miten aiotte lupauksenne lunastaa, riittääkö pään pantiksi laittaminen, epäilen. Valtionhallintoa toivotaan hajautettavaksi maakuntiin enenemissä määrin. Kuntien elinvoimaisuus on ratkaisevaa myös yritysten työpaikkojen lisääntymisen ja synnyn suhteen, Koskela toteaa
-Jos ajattelemme palveluverkon, kouluverkon, terveydenhuollon tai vanhustenhoidon ylläpitämistä lain edellyttämällä tavalla, näyttääkin siltä, että monissa kunnissa tullaan jossain vaiheessa sellaiseen pisteeseen, että haasteet ovat liian suuria jopa ylivoimaisia.
-Hallituksen on myönnettävä, jos ja kun kunnat voivat pahoin, niin Suomi voi pahoin. Samalla jos maaseutu unohdetaan ja se kuolee, niin silloin suomen käy huonosti. Väistämättä on tehtävissä johtopäätös, että koko Suomi ei tule hallituksen keinoilla pysymään asuttuna ja elinvoimaisena, ilmaisee Koskela.
Jari Koskela, kansanedustaja, Ps.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.