Ruotsin 2015 vuoden 162 000 tulijasta vain 4 500 käy töissä

1441627739.jpeg

Ruotsiin saapui suurena pakolaivuotena 2015 yhteensä 162 877 turvapaikanhakijaa. Näistä miehiä 114 728 henkeä, joista yksintulleita poikalapsia 32 552 lapsukaista. Naisia tuli 48 149 henkeä, joista yksintulleita tyttöjä 2 847 henkeä.

Tänä päivänä tuosta reilusta 162 tuhannesta henkilöstä, jotka ovat yli 15 vuotiaita, oleskeluluvan on saanut 40 019 henkilöä. Tästä oleskeluluvan saaneesta ryhmästä 4 574 henkilöä elättää itsensä työnteolla. 9 970 henkilöä saa erilaisia opintotukia ja suurin osa 23 444 henkeä saa elatuksensa ”kotouttamisohjelman” piirissä. Sosiaalituilla elää 18 405 henkilöä.

”Vuoden 2015 tulijoista eli 162 000 henkilöstä töissä käy neljän vuoden jälkeen 4 500 henkilöä”

 
Kotouttamisohjelma tarkoittaa SFI:n aikuiskoulutuksen kaksivuotista kieli- ja kulttuurikoulutusta, jossa opiskelija saa suurinpiirtein opintorahaa vastaavan summan kuukaudessa. Esimerkiksi yksinäinen mies saa reilu 6 000 kruunua kuukaudessa (noin 600 euroa). Kotouttamisohjelman piirissä oleva saa kuitenkin ilmaisen asumisen koulutuksen keston ajan kaksi vuotta.
Kaikenkaikkiaan vuoden 2015 tulijoista oleskeluluvan on saanut 60 501 henkilö. Eli yli 15-vuotiaita 40 tuhatta ja alle 15 vuotiaita 20 tuhatta.
Asiasta kirjoitti myös Aftonbladet. Luvut ovat kuitenkin Ruotsin tilastokeskuksen Statistikmyndigheten SCB:n sivuilta kenen tahansa haettavissa.

Kuvahaun tulos haulle flykting flicka
Pakolaisista nuoret tytöt eivät herätä samoja tunteita turvapaikka-aktivisteissa kuin ananastukkaiset miehet.
 
Joitakin huomioita: Pysyvän oleskeluluvan vuoden 2015 tulijoista on saanut siis 60 501 henkilö. Kukaan ei tiedä missä ovat loput 102 000 henkilöä. Eli Ruotsissa on yli Porin kokoisen kaupungin verran ihmisiä, joilla ei oikeasti ole mitään tekemistä Ruotsissa.
Toinen huomio tilastoihin:Kaikkein haavoittuvimpia henkilöitä, eli nuoria tyttöjä turvapaikanhakijoiden joukossa oli siis vain 2 847 tyttöä. Jo yksin tämän pitäisi olla julkisen keskustelun pääpaino. Mistä johtuu, että turvapaikkaa hakee vain kourallinen tyttöjä, vaikka he ovat konfliktialueilla juuri se kaikkein puolustuskyvyttömin ihmisryhmä?
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.