PS:n Tavio ja Purra: Suomen ei pidä edistää naisia alistavien burkinien käyttöä

2019-Tavio-Purra.jpg

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ovat jättäneet eduskunnassa eilen 3.10. kirjallisen kysymyksen burkinien käyttämisestä. Kansanedustajat kysyvät, mitä pääministeri Rinteen hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että Suomen uimahalleissa ei edistetä naisten alistamista burkineilla.

Burkini on eräiden musliminaisten käyttämä hupullinen uima-asu, joka peittää käyttäjästään kaiken paitsi kasvot, jalkaterät ja osan käsistä. Osa Suomessa toimivista uimahalleista on kieltänyt burkinin käytön. Monissa uimahalleissa burkinit kuitenkin sallitaan ja joissakin halleissa niiden käyttöönottoa jopa helpotetaan vuokraamalla tai myymällä burkineja.

Purra ja Tavio kertovat, että kirjallista kysymystä laadittaessa otettiin yhteyttä muutamien erikokoisten kuntien uimahallipalveluihin. Joistakin kunnista vastattiin, että burkineja ei ole vielä hankittu myytäviksi, koska kiinnostusta ei ole ilmennyt. Purra ja Tavio päättelevät, että burkinien poissaolo myyntivalikoimasta ei siis ole aina arvovalinta, vaan tarjontaa voidaan luoda kysynnän kasvaessa.

Kehittyvissä maissa on käynnissä alistavista pukeutumiskoodeista luopumiseen tähtääviä kampanjoita, jotka voivat olla hyvin vaarallisia niihin osallistuville naisille. Kun kehittyvissä maissa vähitellen ponnistellaan tasa-arvon edistämiseksi, Suomi antaa Purran ja Tavion mielestä omalla toiminnallaan vääränlaisen signaalin suhtautumisessaan burkineihin.

– Länsimaiseen kulttuuripiiriin kuuluvat oleellisina osina sukupuolten tasa-arvo ja yksilönvapaudet. Burkini edustaa näille ihanteille vierasta naisten kätkemistä ja esineellistämistä, sanoo Riikka Purra.

– Suomi ei ainoastaan hyväksy toisen kulttuurin tapoja, vaan aktiivisesti osallistuu naisten ja tyttöjen alistamiseen pitämällä uimahallien valikoimissa burkineja, Ville Tavio sanoo.

Kirjallinen kysymys: 2019-10-KK-Burkinit-Tavio-Purra

Ville Tavio, kansanedustaja PS

Riikka Purra, kansanedustaja PS

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kyllä pitäisi suvaita vaikka burkhaa, koska uskonvapaus. Antifalle kasvot peittävä naamiointi, koska aatevapaus ( ja oikea ideologia ts. Hyödylliset idiootit(Lenin)). Natseille ja rasisteille (PerusSuomaille vrt. Husu) myös naamiointi sallittua yhdenvertaisuuslain mukaan. HETKINEN,NATSEILLA JA RASISTEILLA EI OLE IHMISOIKEUKSIA , EIKÄ MIELIPIDEOIKEUTTA ,EIKÄ IHMISARVOA . Tämän tietenkin määrittelee vallassa oleva punavihersokeus(+Demla).No, seuraavissa vaaleissa äänestän taas Persuja. Kiitos punaviher idiootit, teette mahtavaa vaalityötä Persuille. T:ex-vasemmistolainen työläinen.

Savola

Suomessa vieläkin esiintyy välimpitämättömyyttä ja suvaitsevaisuutta alistavien yleensä mustien synkkien kangaskaapujen avulla tapahtuvaan alistamistamiseen. Kukaan nainen ei halua tuollaisia rumia telttoja päälleensä, mutta rangaistuksen pelossa eivät uskalla heittää päältään ja pukea päälleen kauniita vaatteita, joita Suomenkin vaatekaupat pullistelee. Nämä naiset kärsivät itsekin, jos uimahallissa kaapuilevat, noloa ja ala-arvoista.

sipilän mooney eikun ex-osaomistusheko katollaan EFOU platalla

Myös pieraisu ruokailun yhteydessä/ruokailun jälkeen kuuluu ihmisarvoihin. Pride ministeri anttialamäen arvojen korotusmenetelmiin. Vaikka se voi demla ym saatanan kommareita triggeröidä, siitä on saatava eu puheenjohtajamaan päätöööös.

toni lajos

Naisten alistaminen kuuluu tähän alkukantaiseen ja järjen vastaiseen uskontoon, jopa siinä määrin, että naisen on antauduttava miehelle silloin kun Ahmed haluaa, vaikkapa kamelin satulassa.