TV4 vaatii poliisille sähköautoja

polisbilvisning.jpg

Kun ilmastomuutos ja hiilidioksiidiasiat otetaan huomioon monelta kantilta niin Ruotsissa mennään tässäkin asiassa joukon johtajana. Nimittäin televisiöyhtiä TV4 ottaa esille poliisiautojen hiilidioksidipäästöt.

TV4:n torstai-illan uutiset käsitteli poliisiautojen päästöjä monta minuuttia. Asia on siis otettu uutistoimituksessa vakavasti. Juttu oli otsikoitu ”Viranomaisten hiilidioksidipäästöt lisääntyvät” ja toimituksen mukaan juuri poliisi on pahin saastuttaja.
Poliisiautot päästävät ilmoille reilu 27 tonnia hiilidioksiidia ja tätä paheksutaan syvästi. Poliisilla ei ole käytössä koko kuningaskunnassa kuin parisenkymmentä sähkö- tai hybridiautoa. Poliisista puhumaan päästettiin operatiivisen osaston päällikkö Ulf Granath, jonka mukaan sähköautot eivät sovellu poliisin partioautohin kovin hyvin. Yksi partio ajaa vuoron aikana satoja kilometrejä, joten auto olisi siten suurimman osan vuoron ajan latauksessa.
Uutistoimitus paheksuu niin ikään sitä, että poliisilla on käytössä diesel-autoja. Toimittajien mielestä niihin pitäisi tankata ainakin biodieseliä.
Uutisen voi katsoa linkin takaa: https://www.tv4play.se/program/nyheterna/12502892

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Heino Keppi
Heino Keppi
4.10.2019 15:12

Huutuuko vai saadaanko rosmot kiinni. Jos saadaan, vetävät volvon lataamoon 😀

Missa minu tylitikut?
Missa minu tylitikut?
4.10.2019 18:56
Vastaa...  Heino Keppi

Sähköautot palavat paremmin.

seant
seant
4.10.2019 15:40

Juuri oli uutinen amerikoista, jossa sähköpoliisiautosta loppui sähkö kesken takaa-ajon.

En missään tapauksessa rasisti!
En missään tapauksessa rasisti!
4.10.2019 16:00

Ja syy on sitten poliiseissa? Poliisitko ihan yksikseen, ilman syytä ajelevat, niin että pakoputket savuavat?
Mielestäni varsinaista ympäristösaastetta on kuitenkin se itse syy, miksi poliisia yleensäkin ja etenkin Ruotsissa jo enenevässä määrin tarvitaan. Ympäristölle edullisimpia olisivatkin esim. polkuautot, joiden polkumoottorina tässä voisi hyvin ja kerrankin hyötykäyttää tuota yhtäkkiä ilmennyttä uusruotsalaista ympäristösaastetta: otettaisiin saaste ympäristökäyttöön, eli näin se jo n. kahdensadan vuoden kuluessa maksaisi itse itsensä takaisin ja ruotsalaisetkin voisivat huudahtaa: ”Hei, me tienataan tällä!”. Poliisiautojen kohdalla tämä toimisi siten, että esim. pidätetty saisi ihan itse polkea itsensä putkaan. Pääkin selviäisi matkalla.
Uusruotsalaisille kenties jouduttaisi ensin laajasti selittämään moottorin toiminnan pääperiaate, ennenkuin näkyisi leveä hymy ja iloinen autonpolttaja istuutuisi rattiin ja sanoisi: ”Prrrrr! Prrrr-ryrryrrrr-ryyyyy!”
Mutta epäilen, ettei esim. Greta tukijoineen tästä, edes harkitusta ympäristöteosta, hallitustaan kiittäisi. Joillekin kun ei kelpaa mikään.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.10.2019 01:35

Taisitte olla vaimoinenne jo Keravan Prisman parkkihallissa salaa testaamassa innovaatiota. Näin nimittäin siellä aikuisen naisen ajavan polkuautolla niin perkeleesti. Omin silmin näin, ei ollut hallu.

läpsyn hiilijalanjälki
läpsyn hiilijalanjälki
4.10.2019 16:36

Paljonko Ihminen tuottaa hiilidioksidia ulos hengittäessään, vuodessa se tekee varmasti aika paljon.
Yksi läpsy syö Ruotsissa kebab lihaa vuodessa aika paljon, paljonko hiilidioksidia tämä lihantuotanto synnyttää.
Lisäksi läpsy synnyttää paljon jälkeläisiä ja hiilidioksidin tuotanto moninkertaistuu.

Acc358
Acc358
4.10.2019 17:58

Suomen asukkaan hiilijalanjälki on noin 10,3 tonnia vuodessa. Luultavasti lukema on pienempi turvapaikan hakijoiden lähtömaissa. Mitä siis olisi järkevää tehdä?
https://www.sitra.fi/artikkelit/keskivertosuomalaisen-hiilijalanjalki/

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.10.2019 01:39
Vastaa...  Acc358

Pakkoasutetaan suomalaiset Läpsystäniin! Ehkä pakolaiset polttavat täällä autot ja energialaitokset nyt kusahtavat omia aikojaan. Hiiltä kuluu reilusti vähemmän.. Suomessa, suomalaiset pistänevät tuotannon käyntiin OMASSA maassaan, kuhan sellaisen saavat.

Mennään bussilla
Mennään bussilla
4.10.2019 17:11

Eikö poliisit voisi mennä bussilla ja isomman joukon kanssa kun kerran lähtevät?
Voisivat silloin hoitaa kaikki asiat yhdellä kertaa:
-ampua terroristit
-ottaa kiinni rosmot
-ottaa vastaan passianomuksia
-esitellä löytötavaroita
-puhalluttaa kännikaloja
– ja se tärkein: höyryävän kuuma, juurikeitetty Arabica ja uunituoreet pullat (uuni bussissa)

Pätevä syy
Pätevä syy
4.10.2019 17:16

Poliisi voisi sanoa ”oltais kyll menty mutt oli veto loppu, ei voitu”.

Kuopiolaista koulukasvatusta
Kuopiolaista koulukasvatusta
4.10.2019 17:46

Tapahtui Kuopiossa:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006261513.html
”Oppilas löi toista ruokailuveitsellä päähän Kuopiossa – rehtori: ”Koulu suhtautuu kaikkiin oppilaiden välisiin konflikteihin vakavasti” …
”… Oppilaan päähän tuli haava. Haava ei vaatinut sairaalahoitoa. Rajalan koulussa Kuopiossa sattui torstaina kahden oppilaan välinen välikohtaus. Rehtori Outi Karikoski kertoo, mistä oli kyse.
– Tilanteessa oppilas on lyönyt toista oppilasta ruokailuveitsellä päähän, ja sen seurauksena päähän on tullut pieni haava. Oppilaan haava ei ole vaatinut sairaalahoitoa, hän sanoo.
Hän kertoo, että Rajalan koulun oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon. Rajalan koulussa opetetaan 1.–6. luokkia.”
”Hän ei kommentoi sitä, onko asiasta tehty rikosilmoitus. – Kyse on alaikäisten suojelemisesta.”
Näin kuopiolaisissa kouluissa suhtaudutaan pikku murhaajanalkuihin. Ei ole ihan kaikki ”kotona” vesselillä, joka lyö toista lasta veitsellä… päähän! Mitähän tuo ”alaikäinen, suojeltava” lapsi on jo ehtinyt tehdä ympäristönsä eläimille?
Kuka suojelisi myöhemmin opiskelutovereita, kun pikku vesselin ruokailuveitsi aikuisena vaihtuu mahd. miekkaan? Mielestäni kuopiolaisissa kouluissa olisi hyvä jo tässä vaiheessa alkaa opettaa pikku murhaajilleen nollatoleranssia, mitä tulee väkivaltaan muita kohtaan.

Ankki
Ankki
4.10.2019 18:47

Polliisi ei ennättä paekalle kun aatosta loppu latinki eikä veihtipoijan äiti osanna lukee VILMoo.

M
M
4.10.2019 23:13

Oikeassa olet, kyllä nyt pitäisi ottaa nollatoleranssi kaikenlaisia veitsiä ja puukkoja kohtaan! Pahinta on se, että veitsiä ja puukkoja saa myydä ja pitää hallussa ilman minkäänlaista lupaa. Kyseessä on kuitenkin toisen tappamiseen tarkoitettu väline.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.10.2019 01:47
Vastaa...  M

M Toi oli hyvä!

Tuumaaja
Tuumaaja
4.10.2019 18:09

Ruotsissahan on poliisien määrää aikoinaan karsittu hyvin raskaalla kädellä.
Jopa keskisessä ruotsissa poliispartion alue voi olla säteeltään 300km. Siksi suurimpiin taajamiin, joista poliisiasema poistettu, on tehty virallisia ”hätäkoppeja” joista voi ottaa poliisin keskukseen (Göteborg) yhteyttä.
Hätäkeskus sitten päättää omilla kriteereillään, onko henkilö pikaisen avun/suojelun tarpeessa ja voi avata sähköisesti oven tällaiseen hätäkoppiin. Siellä sitten nökötetään määrittelemätön aika odotellen konstaapelia ja koppiautoa joka hilppaisee alueensa äärilaidasta, pikimiten, hoitaen matkalle osuvat annetut hälytykset.
Pohjoisruotsissa partion alue on moninkertainen keskiruotsiin verrattuna.
Minnekköhän svedut meinaa näitä sähköbiltemoita tarjota ja minkälainen on latausverkon tilanne vai kuljettavatko paperipussissa hyppysähköä pahimman varalle?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.10.2019 02:04
Vastaa...  Tuumaaja

Pakohuone kuulostaa hyvältäkin idealta. Toisaalta puhelun pitäisi käynnistyä automaattisesti henkilön ollessa lukittuna turvalliseen tilaan ja hätäkeskus päättäisi, voiko päästää kaverin pihalle. Oletan siis jonkun olevan oikeasti kintereillä, kun tuollaiseen koppiin on päästävä ja silloinhan sinne olisi päästävä heti ja ovi lukkoon. Kaikki tietäisivät siellä olevan kameroiden, valaistuksen, äänentunnistuksen ja mitä kaikkea vielä. Ovipieliin joku karsta, joka hankaa henkilöstä DNA:n naamasta talteen?

Aappa
Aappa
4.10.2019 20:26

Töpseleitä pitäisi lisätä – varsinkin potentiaalisten rikospaikkojen läheisyyteen

Nykyaikaa
Nykyaikaa
4.10.2019 20:37
Vastaa...  Aappa

Ja laittaa viereen teksti arabiaksi: ”Tämä on skandinaavinen pisuaari. Pidä kaupunki siistinä, tähtää läheltä.”

Ilamri
Ilamri
5.10.2019 19:26
Vastaa...  Aappa

Vihreillä on tähänkin ratkaisu. Otetaan töpseli autoon mukaan niin autoa voidaan ladata matkalla! Koska sähkö tulee töpselistä, on sama onko se seinässä vai mukana.

Anonymous
Anonymous
4.10.2019 21:37

Kohta Suomenkin Vihreät keksivät saman idean. No poliisi tuskin pääsee enää paikalle kun patteri loppuu.
Eikö se poliisilla Teslakin hyytynyt.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
4.10.2019 22:19

Puolustusvoimat voisi olla edelläkävijä ilmastosodassa muutetaan kaikki kalusto puhtaasti sähköllä käyviksi ja laivaston uudet alukset täystakiloidaan, törmäyspuskuri keulaan jolla upotetaan vihulainen ja airo niin kuin rannikko kaalerissa.

M
M
4.10.2019 23:18

Onpa kyllä äärimmäisen järkyttävä määrä tämä 27 tonnia. Ja sama ongelma koskee myös Suomea. Miksi sisäministeri Ohisalo ei tee mitään? Ainakin Helsingin poliisin pitäisi nyt pikaisesti luopua autoilusta ja vaihtaa nyhtökauralla käyviin hevosiin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.10.2019 02:15

Nyt tuli ei-niin-veljeskansalle se kuuluisa tenkkapåå. 10 000 uutta poliisia revittävä jostain VOKista, mutta autoja niille ei voi antaa, kun pitää edellisiltäkin ne viedä.
Voiko roistoilta vaatia hiilineutraliutta? Saisivat edes kompensoida päästönsä *vihapuhetta*. Hiilinieluun vaan kohde, turve ei uusiudu, eli ilmastoteko.

Siinä suurin syy
Siinä suurin syy
17.10.2019 09:53

Matuthan noita pollareita ajattaa ylt’ympäriinsä lisääntyvissä määrin.