Svensk Webbtelevision: Hege Storhaug haastattelussa

Kuvakaappaus 2019-10-05 02-43-47.png

Tukholmalainen tunnettu islamkriitikko Jan Sjunnesson haastattelee tuoreessa Svensk Webbtelevisionissa norjalaista tunnettua islamkriitikkoa Hege Storhaugia.

Ohjelmassa käydään läpi Norjan ja ylipäätään Ruotsin ja Pohjoismaiden tilannetta islamin suhteen. Storhaug on hyvin kriittinen koko Pohjolan maahanmuuttopolitiikkaan varsinkin kun muutto tulee islamilaisista maista. Storhaugin mukaan islam ei ylipäätään sovi millään tavalla Pohjoismaiseen yhteiskuntaan. Storhaug kertoo lisäksi kuinka Norjassa on suljettu joitakin moskeijoita, koska ne on katsottu liian vihamieliseksi eli levittävät puhdasta isis-ideologiaa.
Pyrimme tekemään filmiin suomenkieliset tekstit, koska Storhaug puhuu hyvin asiaa. Storhaugin puhetta ei välttämättä ymmärrä peruskouluruotsilla. Itse keskustelin Storhaugin kanssa Itäkeskuksessa kirjansa suomenkielisen version julkaisutilaisuudessa.
Filmin toisella puoliskolla Sjunnesson haastattelee norjalaista islamkriitikkoa Nina Hjerpset-Østlieta. Pyritään siitäkin tekemään tekstit. Hjerpset-Østlie kuuluu Storhaugen lisäksi Norjan edelläkävijöihin. Hän on kritisoinut hyvin voimakkaasti norjalaiseen yhteiskuntaan pesiytynyttä islamia, joilla on ollut voimakas vaikutus mm. Oslon alueella paikallisiin yhteisöihin. Ts. ghettoutuminen.
 

 
Jokatapauksessa suomalaisten kannattaa seurata mitä naapurimaissa tapahtuu. Norja voi kuulostaa joidenkin mielestä kaukaiselta, mutta se on naapurimaa ja maahanmuuttopolitiikka samankaltaista kuin Suomessa. Sjunnesson tuo myös esiin monesti sen, että, Ruotsi on vaaraksi naapurimailleen politiikkansa takia.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.