Tukholman Järvan alueen asukkaista 80 % ulkomaalaisia

thumbnail_DSC02402.jpg
Kista-Husby kuvattuna Rinkebyn kalliolta. Väliin jää pieni metsäalue Järvan laakso. Itse asuin kuvan oikeassa laidassa sijaitsevassa talossa.

Tukholman Järvan alueeksi käsitetään luoteisosissa sijaitseva laakso, johon kuuluvat suuret maahanmuuttajaghetot Rinkeby, Tensta, Akalla, Husby ja osittain Kista. Väkimäärään tällä alueella on reilu 70 000 henkeä, josta 80,43 % on ulkomaalaistaustaisia.

Järva kartalla:
Kuvakaappaus 2019-10-04 23-57-06.png
 
 
Vuoden 2017 lopussa Järvassa asui 71 811 henkeä, joista ulkomaalaisia 57 760 henkeä eli prosentteina 80,43.
Ulkomaalaistaustaisella tässä tilastossa tarkoitetaan henkilöä, joka on syntynyt ulkomailla, tai jonka molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Rinkebyssä ulkomaalaisten osuus on suurin, reilu 87 % ja Kistassa pienin 71 %.
Kuvakaappaus-2018-07-02-14-56-12-1
 
Tosiasiassa Rinkebyssä ei asu yhtään ainoaa kantaruotsalaista. Jonkin verran siellä tapaa suomalaistaustaisia varsinkin eläkeiässä olevia henkilöitä. Tenstassa voi tavata yksittäisiä ruotsalaisia kuten Akalla-Husbyssä. Tenstan lukua vetää alaspäin pieni ruotsalaiskeidas Spångan kirkon ympärillä. Tenstan ydin on kuitenkin 100 % maahanmuuttajataustainen.

thumbnail_DSC02952
Junes Lokka Rinkebyn torilla Järva Pridessa.
 
Kistan tilastoa vetää alaspäin Kistaan kuuluva Ärvingen kaupunginosa-alue, joka on niin ikään eräänlainen ruotsalaissaareke. Tosin valkopako on silmiinpistävää.
Kaikista näistä alueista siis Kistassa vahingossa tavata ruotsalaisia. Kistassa sijaitsee iso ostoskeskus Galleria (vrt. esim Itäkeskus), jossa asiakkaista 90 % on maahanmuuttajia.
Koko Tukholman väkimäärä oli 949 761 henkeä. Ylläolevissa luvuissa ovat mukana kaikki maahanmuuttajat sen kummemin eriteltynä.
http://statistik.stockholm.se/detaljerad-statistik
KORJAUS: ENSIMMÄISESSÄ TAULUKOSSA OLI LASKUVIRHE, JOKA VÄÄRISTI TULOSTA ALASPÄIN. ASIA ON NYT KORJATTU.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.