Ovatko suomalaiset umpimielisiä juntteja?

city-street-1246870_960_720.jpg

Harvoin lukee sellaisia juttuja, joissa yhteen artikkeliin on saatu mahtumaan mahdollisimman paljon pöljyyksiä. Me Naisten artikkeli otsikolla ”Kati, 39, muutti Thaimaasta takaisin Mikkeliin vuosikymmenen jälkeen. Hän osasi odottaa kulttuurisokkia, mutta syy tuli yllätyksenä”. Artikkeliin on kasattu kaikki perusviritelmät.

Lähtökohtana on nainen, joka asui Thaimaassa 10 vuotta. Paluumuutto oli shokki. Paluun jälkeen tuli vastaan ne kaikki kuvitteelliset stereotypiat suomalaisista: umpimielisyys, negatiivisyys, vihapuhe ja kiroilu. Ulkomaalaisia pelätään ja sääkin on perseestä. Kesähelteillä Katin lapset palelivat ja uimassa käytiin iho sinisenä. Pahinta oli deittimaailman eroavaisuudet. Thaimaassa Kati lennätettiin yksityiskoneella illalliselle, mutta Suomessa ehdotellaan kuppaista ABC-huoltoasemaa.

Noh, huoria on lennätelty kautta aikojen ”illallisille”, mutta normaalit ihmiset saattavat tavata ihan normaaleissa paikoissa.

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/ilmiot/kati-39-muutti-kymmenen-vuoden-jalkeen-thaimaasta-takaisin

Mitä artikkelissa selitetään? Itsellä tuli ensin mieleen tapaus, jossa henkilö on ollut kuukauden ulkomailla ja paluun jälkeen ollaan niin kansainvälisiä niin kansainvälistä, että shokkia pukkaa. Suomi24:ssä oli muutama vuosi sitten legendaarinen keskustelualoitus, jossa henkilö kertoi paluun vaikeudesta. Oli ollut kesän Australiassa. Kielikin oli unohtunut. Masennustahan se tietenkin iski päälle kun paluu oli niin järkkyä. Vähän sama asia kuin se klassinen maalainen, joka lähtee maakunnasta Hesaan kesätöihin ja kuukauden päästä kotiinpaluun jälkeen on maalaispitäjän kingi. Mie-sie-puhe on muuttunut tsadin mä-sä-slangiksi ja elkeet kuin metropoliitalla konsanaan. Maitolaiturin eittämätön kuningas kun kertoo miten tsögäsi seiskafemmalla handeliin ostamaan flindaa.

Me Naisten artikkeliin artikkeliin oli haettu ihan oikea tsykologin lausuntokin, paluumuuttajan ABC. Siinä muistutetaan kuinka suomalaiset saattavat näyttäytyä paluumuuttajan silmissä tosikkoina ja negatiivisina. Jos käyttäisin hymiöitä niin tähän voisi laittaa jonkun ivallisen nauruhymiön. Katin mielestä suomalaiset ovat negatiivisia pässinpäitä kaikenkaikkiaan.

Mistähän muuten johtuu, että en tunne ketään sellaista ulkosuomalaista, jonka mielestä Suomi olisi negatiivinen junttila. Itsekään en ole asunut kuin vajaa parikymmentä vuotta ulkomailla, että siinä ajassa on jo oppinut katsomaan suomalaisuutta hieman ulkopuolisena. Joka kerta Suomessa käydessäni silmiin pomppaa suomalaisten hyväntahtoinen positiivisuus ja avoimuus. Se on niin silmiinpistävä piirre, että jos jostain kansasta voi niin sanoa niin suomalaisista. Edes ruotsalaiset eivät pärjää suomalaisille tässä piirteessä.

Katsokaa vaikka, ihmiset puhuvat toisilleen ihan kuin ihmiset nyt tapaavat puhua. Jos bussissa ollaan hiljaa niin ihan samalla tavalla sitä ollaan hiljaa ruotsalaisissa busseissa kuten virolaisissakin. Norjassakin busseissa ollaan hiljaa ja jokainen istuu mielellään yksin. Itse kiroilen aika reippaasti, eli vittusaatanaperkelettä  tulee usein. Ruotsalaiset sitä vasta kiroileekin. Skit, fy fan ja jävla ovat niin arkipäivää, että uskovaisen suomalaisen korvia kuumottaa sellainen puhe. Ruokakin on skit bra eli paskan hyvää ja jävel-sana kuuluu lähes minkä tahansa sanan perään, ormjävel, käärmeenperkele. Suomalaiset kaikenkaikkiaan siis kiroilevat paljon vähemmän kuin naapurimaalaiset.

Olikohan artikkelin takana sittenkin Keijo Kaarisade?

 

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

24 thoughts on “Ovatko suomalaiset umpimielisiä juntteja?

 1. Mikä vika siinä nyt on, jos haluaa säästää ja ehdottaa naiselle ABC käyntiä. Jos ei kelpaa niin tällaiset Katit voivat jäädä sinne ulkomaille ihan vapaasti, Olen myös huomannut että jos tekee remonttia ja se ei meinaa onnistua, niin jos alkaa kiroilla menee se osa ja mutterit heti paikalleen. Näin ollen se siis auttaa oikeasti asioihin.

  39
 2. Se hyväntahtoinen positiivisuus sattuu valitettavasti olemaan samalla sinisilmäisyyttä ja huijattavissa olemista. On niin nähty se juttu.

  43
 3. Kyseinen Kati Kaarisade tarkoittanee ’ulkomaalaisia pelätään’ kommentilla varmasti juuri kehitysmaalaisia. En usko, että täällä on koskaan ’pelätty’ länsimaalaisia, japanilaisia, kiinalaisia jne ulkomaalaisia, vaan tuo ’pelko’ koskee aivan takuulla kehitysmaalaisia ja ei itse asiassa ole lainkaan ’pelkoa’ vaan havaintoihin perustuvaa tosiasioiden tunnistamista, joka aiheuttaa etäisyyden pitämistä tietynlaisiin tyyppeihin.

  52
  1. Kati on jo parhaat vuotensa nähnyt. Näitä rupsahtavien eukkojen marinoita ei jaksa kukaan kuunnella. 39v yksinhuoltaja jota pitäisi kuskata suihkarilla deitille?

   Naiset ovat siitä hauskoja, että kuvittelevat teinivuosien jatkuvan loputtomiin. Tämäkin horo joutuu kantapään kautta kokemaan, kun miehiä ei enää kiinnosta aivoton kana, jolla ei ole enää sitä ainoaa valttia: ulkonäköä.

   Miehet paranee vanhetessaan. Naiset käy turhiksi ja on parasta panna vaihtoon viimeistään siinä kolmenkympin korvila. Nämä tulvat kissatädit voi suoraan jättää huomioitta.

   1. Saisivat lääkäritkin kirjoittaa reseptiin muutaman tunnin kiroilua, jotta helpottaisi.

    6
    1
 4. Selvästikin Kati on kotiin palattuaan tavannut pelkästään maahanmuuttajia ja pitänyt heitä suomalaisina.

  49
 5. Olisi milenkiintoista tietää, miksi Kati palasi Suomeen ja sekin että koska tääl on niin persiistå olla, niin miksei mene Thaikkulaan takas?

  44
  1. Tunnen Katin ja tapasin hänet tasan kuukausi sitten luokkakokouksessa. Hän palasi Suomeen, koska halusi, että lapset eivät unohda Suomen kieltä ja kaipasi takaisin. Juttu antoi ehkä liian suvakin maineen hänestä. Pakko puolustaa entistä luokkakaveria ja pienen kylän (Haukivuori) kasvattia vaikka en jaa hänen arvojaan… Saa haukkua (minua).

   10
   3
   1. Pitää muistaa, että toimittajan maailmankuva ja tahtoma viesti vaikuttaa tuollaiseen artikkeliin. Haastateltava on vain materiaalin tukea.

   2. Nimimerkki ”Minä” kirjoittikin jo sen, mistä varmasti on kyse. On niin totta, että toimittajat vääristelevät ihmisten sanomisia ja esim. jättävät itselleen sopimattomat haastattelun osat pois jne. saadakseen oman sanomansa läpi.

    Tämä on yksi syy, miksi vaihtoehtomediaa tarvitaan. Nyt tulee vain se yksi globalistinen monikultturismia ajava (ja kuitenkin islamistiseen monokultturismiin johtava) näkökanta läpi. Harmi vaan, että me kaikki – jopa vaihtoehtomedian toimittajat – vieläkin luotamme liikaa vakioituneeseen valtamediaan. Me luotamme toimittajan antamaan kuvaan haastateltavasta. No, kuvatunkaltaisia ihmisiä varmasti on, mutta eipä nyt sitten pidä juuri tätä Katia turhan paljon syyttää.

 6. Kati voi keräillä kamansa ja häipyä hevonvittuun suomesta -ihan jo oman hyvinvointinsakin turvaamiseksi sillä tulevien rytinöiden alettua yleinen ilmapiiri muuttuu sellaiseksi ettei katin kaltaisten horojen piipitystä enää välttämättä katsotakkaan sormien lävitse. Pudotuspelien alettua kitisevät katit laitetaan Suosaaren syöpäläisten kanssa samaan koneeseen -sillä pääsee kansainvälisessä seurassa suoraan Bagdadiin.

  30
 7. Tässä maassa ei olla iniseviä hyttysiä kuten vaikkapa rupipelättimen thaimaassa olevat 2 jalkaiset rotat, että ei muuta kun kassit täyteen ja takaisin ko rottia taputtelemaan.

  12
 8. Mielestäni ihminen joka puhuu vain, jos on todellista asiaa, ei ole juntti. Jenkkien tyyli puhua paskaa tauotta, on junttiutta. Toisaalta, olisikin parempi, jos juntti, jolla ei ole mitään asiaa, pitäisi suunsa kiinni. Jos suomalaiset ovat juntteja, umpimielisyys on pelkkää plussaa. Umpimielisyys ei ole junttiutta, mutta juntti joka ei osaa olla umpimielinen, on juntti. Ei kannata kai mainitakaan keitä, eli mitä kansaa, pidän todellisina laatupuhumisen ja sen kirjoittamisen mestareina.

  21
 9. Kati on tainnu elää siellä Thaimaassansa jossain pikkusen paremman kastin kultamaailmassa ja korruptiopiireissä, jos yksityiskoneellakin on lennetty illalliselle. Edes paskaset slummit ja syvän etelän muslimikapinat ei ole tavottanu rouvan kuplaa kymmenen vuoden aikana vaan se suurin nyrpistyksen aihe on Mikkeli, ABC ja suomalaiset niin kyllä on tää Liike Nytin ämmä vähän ulalla on todellisuudesta, joka ei sinänsä näillä farmikokoomuslaisillakaan mitään uutta ole.

  21
 10. Kati selvästikin ilmaisee tyhmyytensä ylimielisyydellä muita kohtaan, joten sitä saa, mitä tilaa.
  Suomalaisten mollaaminen on osa tätä laajaa propagandaa, johon tyhmät uskovat ja näin hyväksyvät globalisaation kaikkine haittapuolineen.

  15
 11. Suomessa on hassu juttu että pääkaupungissa asuu murto-osa suomalaisista. Tallinnassa asuu kolmasosa virolaisista ja Riikassa vielä enemmän.
  Eli suomalaiset on selkeästi maailman junteimpia kansoja

 12. Miksi yksikään täyspäinen thaikku veisi 39-vuotiaan Yh-äidin yksityissuihkarilla yhtään minnekkään!? Mitä toi muka on luvannut tehdä, että joutui pakenemaan Suomeen, takapajulaan?

  Itse en tuota eukkoa kuskaisi edes ABC:lle. 19-vuotiaan ehkä oikein ravintolaan. Kumpikaan ei toteudu, joten pienet sille.

  16
  1
  1. Se mitä keskenkasvuisen mies ei ymmärrä tai vielä joku noin 30-vuotias mies, sen ymmärtää kun on 40+. Yleensä ne suuremmat omaisuudetkin on vasta 50-vuotiailla. Toki 40-vuotiallakin jo mukavasti menee.

   30-vuotiaista osa ei edes tiedä, miten yhteiskunta toimii. Turhan usea vain etsii itseään siihen asti ja leikkii teinipoikaa.

   Tuon Katin suomalainen entinen aviomies (sinne Thaimaahan jäänyt) voi olla se suihkarikyydittäjä. Jos ei hän, niin se voi olla heidän yhteisissä liikepiireissä tavattu mies ja sivusuhde, mikä selittäisi eron. Monta vaihtoehtoa. Lapsia ei maailmassa monikaan mies vihaa. Yh lapsineen kelpaa monelle jopa Suomessa ja maailmalla vielä paremmin. 2 on todella pieni lapsiluku, ei se ole uuden pariutumisen este. Siitä ovat todisteena lukuisat uusperheet Suomessakin.

   Minä tiedän omalta kotikylältäni yhden 7-lapsiaan perheen äidin, joka jätti koko perheen kun löysi naapurikaupungista uuden miehen. Nuorin hylätyistä lapsista oli 4-vuotias poika. Paljon tavallisempaa on normiero, jossa 1-4 lasta seuraavat äitiään, ja harvoin jää äiti koko iäkseen yh:ksi. Uusi isäpuoli löytyy 1-3 vuodessa.

 13. ”Vähän sama asia kuin se klassinen maalainen, joka lähtee maakunnasta Hesaan kesätöihin ja kuukauden päästä kotiinpaluun jälkeen on maalaispitäjän kingi. Mie-sie-puhe on muuttunut tsadin mä-sä-slangiksi ja elkeet kuin metropoliitalla konsanaan. Maitolaiturin eittämätön kuningas kun kertoo miten tsögäsi seiskafemmalla handeliin ostamaan flindaa.”

  Tästä 60-70-luvulla kuulemani versio: ”serkkulikka” oli päässy Ruotsissa töihin ja kesälomilla kehui, miten suomenkielikin on unohtunut, ei muista enää sanoja, kuten vasara, puukko…lapio..
  No, heinätöihin likka kuitenkin pantiin. Sattuipa tyttö kompastumaan maassa olevaan hankoon. Siihenpä tyttö tokaisi:”kuka saatana on tuon heinähangon tuohon jättänyt!!

 14. Luin tuon Me naiset -lehden jutun. Ei kannata hermostua rikkaamman naisen rahakkaammista deittikokemuksista. Rahapiireihin törmääkin länsimaisena naisellisena naisena eksoottisissa maissa helpommin (ja tuolla on ollut suomalainen rahakas liikemies aviomiehenään ja liikekumppaninaan).

  Jotkut ulkomaalaiset miehet ovat niin hullaantuneita esimerkiksi vaaleisiin pohjoismaalaisiin, että höppänyydessään yrittävät vaikka rahan avulla pariutua, eikä ole kyse prostituutiosta vaan naimisiinmenosta nopealla aika taululla tarjotaan muhkeita lahjuksia.

  Minulle tällaisen oman maansa rikkaan oikeistolaisen ja rikkaan kanssa seurustelu opetti rasismia. Hän oli Suomi-fani, joka voivotteli sitä, kuinka sinisilmäisesti tänne otetaan mitä sattuu vaarallista porukkaa. Hän kertoili oman maansa kantakansalaisesta vasemmistolaisesta ”roskaväestä” sekä haittamaahanmuuttajista. Tuohon aikaan olin nykyiseen verrattuna jokseenkin suvakki enkä oikein pitänyt hänen luennoistaan, mutta jälkeenpäin ne alkoivat käydä järkeen, kun tuli nähtyä Suomessakin näitä ikävämpiä maahanmuuttajia vähän liikaa.

  Suomessa korostetaan tasa-arvoa eikä rahojaan moni mies (ihan viisaasti) ensimmäisenä deittikumppanilleen edes esittele. Eihän kenenkään järjissään olevan kannata ottaa rahan perässä juoksevaa puolisoa. Suomessa muutenkin on sanonta ”kellä onni on, se onnen kätkeköön”. Moni rahakas suomalainen on perinteisesti tykännyt pukeutua jopa köyhästi ja käyttäytyä köyhän juntisti.

  On kuitenkin toisenkinlaisia esimerkkejä, 60- ja 70-luvuilla rakennusyrityksellä rikastuneen Puolimatkan kerrotaan tehneen näin ennen junttimaista pröystäilyään – lopuksi hän oli sitten rahakkuuttaan esittävä juntti. Hänen kerrotaan istuneen ravintolassa (kaiketi köyhän näköisesti) syömässä ja juoneen jotain halpaa alkoholia. Pukumiehet olivat lähistöllä siemailleet hyvin kallista juomaa ja naureksineet ”köyhän köyhiä juomia” tämän kuullen. Jolloin tämä köyhä oli tilannut pöytään pullollisen hienoa juomaa ja pesuvadin, kaatanut kalliin juoman pesuvatiin ja pessyt siinä kätensä. Myöhemmin hän kaiketi lentomatkusteli ykkösluokassa susiturkki päällä. Tämä herätti laajaa pahennusta, sillä Suomessa todellakin ymmärretään paremmin onnen kätkemisen logiikka kuin muunlainen käytös…

  Samasta syystä nyt edelleen tämän Katin deittikommentti herättänee pahennusta. Hän ei ymmärrä kätkeä onnenkantamoisiaan, joita hän viimeisen vuosikymmenen aikana on kohdannut. Tämä asia ei Suomessa juurikaan ole muuttunut (80-luvulla meinasi kääntyä pröystäilyä sallivampaan muotoon).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.