Viikonlopun autopaloissa tuhottiin puolensataa autoa

image
Oskarshamnin paloa. 

Ympäri Ruotsia on viikonlopun aikana poltettu taas sellainen määrä autoja, että autojobbarit saavat painaa tulevan viikon pitkää päivää.

  • Södertäljessä tuhoutui vajaa 10 autoa sunnuntaiyönä klo 00.30 aikaan. Palopaikka oli Genetan kaupunginosa.
  • Värmdössä tuikattiin sunnuntaiyönä parkkipaikalla 3-5 autoa tuleen.
  • Tyresössä tuikattiin sunnuntaiyönä klo 02.30 aikaan 7-8 autoa tuleen. Palo levisi viereisiin autoihin, joten romun määrä kymmenkunta autoa.
  • Landskronassa sytytettin Norrestadin kaupunginosassa sunnuntaiyönä klo 03.40 yksi auto, josta palo levisi viereisiin autoihin. Kolme autoa siis romuksi.
  • Oskarshamnissa tuikattiin tuleen lauantai-iltana klo 21.45 Furuvägenillä yksi auto ja klo  22.30 aikaan Ingenjörsvägenillä ainakin neljä autoa. Palo levisi viereisiin, joten romun määrä Oskarshamnissa kymmenkunta autoa.
  • Huddingessa sytytettiin lauantaina moottoritien varteen hylätty auto tuleen.
  • Västeråsissa sytytettiin lauantaiyönä Ritargatanilla klo 03.30 aikaan yksi auto tuleen.
  • Saltvikenissä sytytettiin lauantai-iltana klo 21.50 aikaan yksi auto tuleen.
  • Tukholmassa tuikattiin perjantai-iltana klo 21.00 Hammarbyhamnissa kaksi autoa tuleen.
  • Boråsissa poltettiin lauantaiyönä ja sunnuntaiyönä yhteensä kymmenkunta autoa ainakin kolmessa eri paloryppäässä.
72099530_10218641155254326_6159036750900494336_n.jpg
Värmdön palon jälkiä. 
Paloista löytyy listaa poliisin sivuilta. Kaikenkaikkiaan autoja romuttui vajaa viitisenkymmentä autoa. Kannattaa huomata sellainen seikka, että Ruotsissa on tapana kertoa paloissa tuhoutuneiden autojen määrä siten, että ilmoitetaan se luku mikä määrä autoja on sytytetty. Eli jos paikalla sytytetään kaksi autoa, joista palo leviää viereisiin autoihin, niin kerrotaan määrä kaksi. Vaikka tosiasiassa palossa palaa ajokelvottomaksi vaikkapa viisi autoa.
Auto on ajokelvoton jo melko pieneltäkin näyttävän palon jälkeen. Moottoritilassa palo aiheutta isot vahingot vaikka auto näyttäisi ulospäin muuten palamattomalta. Toisaalta rikotusta ikkunasta heitetty palopommi, joka sytyttää vähän takapenkkiä ja polttaa tekstiilejä, mutta sammuu itsestään, tekee yhtälailla autosta ajokelvottoman. Palon haju on niin karmea, että autolla ei voi enää ajaa.
Tällä kertaa Lundissa ei poltettu autoja, mutta poliisi kehoittaa ihmisiä tarkkaavaisuuteen mihin parkkeeraa autonsa. Keväästä alkaen Lundin kaupungissa on ollut 32 palorypästä, joissa on tuhoutunut kymmeniä autoa. Poliisilla ei ole mitään hajua tekijöistä. Kuten nyt viikonlopunkaan paloista yhdessäkään ei ole tehty epäiltyjen kiinniottoja.