Keskusta haluaa lisää ulkomaalaisia maaseudulle töihin – PS: "Entä suomalaiset työttömät?"

villetavio

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni puolusti tänään 9.10. eduskunnan täysistunnossa Rinteen hallituksen ulkomaalaisen työvoiman käyttöön panostavaa työllisyyspolitiikkaa. Kulmuni julisti puheenvuorossaan, että mansikoita ei poimita Suomessa ilman ulkomaalaisia.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ihmettelee keskustan siirtymistä kokoomuslaiselle linjalle ulkomaalaisen matalapalkkatyövoiman houkuttelussa.

Tavion mielestä ongelma suomalaisen työvoiman suhteen on puhtaasti rakenteellinen, sillä Suomessa vallitsee massatyöttömyys ja maassa on yli puoli miljoonaa työnhakijaa.

Tavio huomautti, etteivät myöskään Suomeen otetut somalit, irakilaiset ja afgaanit tunnu siirtyneen mansikanpoimijoiksi.

Myös kansanedustaja Rami Lehto (ps.) kritisoi hallituksen ulkomaalaiseen työvoimaan perustuvaa työllisyyspolitiikkaa. Lehto vastasi elinkeinoministeri Kulmunille, että hänen tyttärensä oli hakenut marjatilalle töihin ja saanut vastauksena, ettei suomalaisia oteta, koska tila käyttää ulkomaalaisia marjanpoimijoita.

Perussuomalaiset tahtovat saada ensisijaisesti Suomessa jo olevan työvoiman käyttöön täysimääräisesti.

Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
KePu= KehitysmaaPuolue

Kekkonen pyörii haudassaan Kepun kehitykselle niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Kehiskehitys

Ja Maalaisliitto on nykyään Kehitysmaalaisliitto.

koulutushullutus

Varmaan monet kouluun pakotetut suomalaislapsetkin mieluummin keräisivät marjoja ja tienaisivat rahaa niiden loputtomien ja usein turhien teorioiden kertaamisen sijasta.

Tuumaaja

Siitä saavat syyttää aivan vanhempiaan, koska suomessa ei ole koulupakkoa vaan oppivelvollisuus, sen voi täyttää myös ilman koulujärjestelmää.

Tuholaistorjuja

Tässäpä tehokas turvapaikkapoliittinen ratkaisu: levitetään muslimien sossupaikkashoppailijoiden keskuudessa huhua että Suomessa ei saa perseellään istua päivät pitkät Al-jazeeraa tiiraillen ja blossee poltellen, vaan Suomessa turvapaikkasossuilijat joutuvat landelle kauas moskeijoista mansikanpoimintahommiin ja ne jotka syyllistyvät rikoksiin joutuvat vankilan jälkeen syvälle sysimustiin metsiin marjoja poimimaan 12 tuntia päivässä extreme-minimipalkoilla tietysti. Pelloilla ja metsissä on myös mörköjä ja haamuja. Eiköhän Malmö rupea kiinnostamaan aika lailla..

S.E.P.

Juu, ja samalla joutuu naapurin sika tilalle paskaa lapioimaan ja sikoja syöttämään kun mansikkaa ei ole poimittavaksi.

Anonymous

Ja erityisesti suoalueille lakkoja poimimaan.

Hulluus paistaa.

Ei näistä kyllä tule työmiehiä,pitäisi olla erilaiset geenit jotta hommat onnistuisivat maatöissä.Meillähän on Pudasjärvellä suunnitelmat asuttaa mustaihoisia perheitä lumikinosten keskelle ja kantasuomalaiset häädetään kodeistaan ulos ja näin saadaan asuin mukavuuksia siirtolaisille.

Anonymous

Joo ja risusavottaan räntäsateessa.

Klarsyn

Ville Tavio on oikeassa, ja Katri Kulmuni harhaanjohtaa, yleisesti on tiedossa se, miksi joillain aloilla maahanmuuttajat ovat pääasiallisena työvoimana, ei sentähden, että “bussitkaan eivät kulje ilman maahanmuuttajia”, vaan sentähden, että kursseja bussinkuljettajille järjestetään sulkien hakijoista muut kuin maahanmuuttajat. Siivoustöihin ei paikoin oteta kuin maahanmuuttajia, tiedän tapauksia, joissa suomalainen ei ole saanut työtä, kun on ulkomaalainen hakija. Vähemmän koulutetut suomalaiset on jätetty ilman töitä, jotta kouluttamaton maahanmuuttaja saisi mahdollisuuden. Korkeasti koulutettujen aloillakin on nähtävissä positiivista syrjintää, ja kotimaisen vaihtoehdon poissulkemista.

Roti

Ja suomalaisen marjanpoimijan pitää sillä elää koko vuosi suomalaiseen elämishintaan. Jo bensat työpaikalle ja siellä röökiaski päivässä maksaa niin paljon että siinä joutuu poimimaan sata ämpärii päivässä että pääsee tasatulokseen. Thaimaalainen asuu täällä ollessaan huokeasti ja askeettisesti, mutta kotimaahan saapuessaan on fyrkkaa jolla spräädäilee oikein mallikkaasti. Ei ole poliitikoilla nyt perspektiivit kohdillaan.

No Bussi

Miehelläni on ajokortti, ja taustaa paikallisliikenteen bussikuskina. Työsopimusta ei jatkettu. Syynä liian korkea palkka. Nyt paikallisen pitserian pitsanpaistaja ajaa hänen vuoroaan. No oreganomies ajaa halvalla, ja mieheni on työtön. Suuntaamme sossuun vaatimaan meidän rahoja 😉

Taas äimän käkenä

Järjestikö S-ryhmä jotain oppisopimuskoulutuksen tapaisia varastomiehille ja kaupan kassoille, kyseisissä koulutuksissa oli se erikoisuus että niihin ei huolittu kantasuomalaisia ja työpaikka oli varma ihan kivalla palkallakin.
Luulisin että tuossakin oli jokin poliittinen lehmänkauppa tai joku kotoutuskoulutustienaus.

fatwantarkistaja

Fak! Luin “koulutaksissa”, sekin varmaan vielä pääsykokeissa joskus, ettei saa sanoa pedofiliasta mitään pahaa, ellei jossain ole jo.

Taas äimän käkenä

Saattoipa olla että nuo S-ryhmän matutyöpaikat oli suunniteltu mahdollistamaan perheen ja suvun yhdistäminen Suomeen.
Kunhan kaikki on vedetty ankkurilapsella taikaseinän ääreen niin työpaikka siirretään uuden partalapsen perheenyhdistämisvälineeksi, selittäisi muuten ne asialliset palkatkin.

jippos123

Voi sitä naurunräkätyksen määrää jos geelipäille sanoisi ” nyt lähdetään marjapelloille, i-padit ja rolexit kaappiin ja menoksi”.
Eikö keskustalaiset edelleenkään ymmärrä pointtia. MIKSI HELVETISSÄ TEHDÄ MITÄÄN KUN ON ILMAINEN ELATUS, LOPPUIÄKSI?. (Sorry huuto, vituttaa vaan).
Rasismia raakkumalla saa lisää rahaa ja rikoksia voi tehtailla mielin määrin, ikinä kuuna päivänä ei tarvitse edes ajatella duunin tekoa.
Se on vähän eri sakkia mitä tulee Venäjältä tai Ukrainasta kausihommiin vaikkapa niille mansikkapelloille, ne ihan oikeasti haluavat tienata ja tienaavatkin.
Olen nuorena useamman kesän ollut mansikkapellolla töissä ja noista geeliperseistä ei siihen hommaan edes olisi. Menisi manikyyri vituralleen ja taas olisi pakko lähteä raiskailemaan tai muutoin perseilemään kun ahdistaa ja muuta paskaa mitä ne aina selittää.
Selittämistä kuuntelee Rasmuslaiset vajakkeineen ja Demlan käräjäsakki alaleuka väpättäen.

sianlihaa Kiinaan

Otetaan maataloustuet pois niin loppuu se tukirahoilla ulkomaille ruuan vienti.

jippos123

Joo, tuottajat voivat lätkäistä todellisia tuotantokustanuksia vastaavat hinnat tuotteilleen ja tukkukaupat omat prosenttinsa kuten tähänkin asti.
Alkaisi siinä aika monen alahuuli väpättämään kun leivän saisi 30 kympillä, maitolitran 20 kympillä ja kilon sitä sianlihaa 100 eurolla.
Samalla tietenkin valtaosa viljelijöistä pistäisivät hanskat naulaan. Ensimmäisen häiriön sattuessa voisimme rukoilla ulkomaita ruokkimaan meitä edes ruttoisilla perunoilla kun se huoltovarmuus meni viljelijöiden mukana.
Ei kannata kauheasti höpötellä asioista mistä ei seurannaisvaikutuksineen mitään ymmärtä.
Tuottajat eivät työllään rikastu vaan tukkukaupat.
Mikään maa samoilla leveysasteilla ei voi tuottaa edes niitä ruttoisia pottuja ilman tukijärjestelmää.
Käytännössä kaikki läntiset maat tukevat omaa ruoantuotantoaan ja siihen on syynsä.

jyväjemmarit hirteen

Paljonko maksaa tonni vehnäjauhoja maailmanmarkkinoilla.
Suomalaisille tuetetaan sen verran mitä suomalaiset syö, ei ulkomaan vientiin tukirahoilla.

Van, Mie

Ei taida olla maailmalla markkinoita vehnäjauhoille.
Net on niitä vehnän jyviä kun on maailman markkinoilla.
Itte pittää jauhaa jauhoiksi.

vija konsultille puolet

Täysjyväviljan jauhatus aste on 100%, syysvehnä 135e/t mylly ottaa 50e, jää alta 200e/t.
1e/5kg kuka vittu vetää välistä.

PastoriNikulainen

Pastori ei osta mansikoita jos tietää kehisten niitä hypistelleen ulosteisilla sormillaan.
Nuohan pesevät visvaisen persereikänsa kakkaamisen jälkeen paljaalla kädellä.
Tiskauskin on totuttu hoitamaan porukalla nuollen lusikat ja lautaset. Hyh.
Maistuu varmaan peräpäälle syödä “puhtaaksi” nuolluilla tiskeillä.
Molemmista taipumuksista löytyy kyllä videomateriaalia todisteeksi
jos nyt ketään kiinnostaa moinen eläimellisyys.
Tähän rakoon istuu kyllä paremmin kuin hyvin huudahdus “Matut vittuun!!!!!!!!” herra Nykästä lainaillen.

jippos123

Ei pelkoa, yksikään kähtävä ei pelloille työmielessä eksy, korkeintaan raiskamaan. Kunniahan siinä menisi jos töihin joutuisi.
Päivät otellaan selfieitä pölhölän ostareilla ja iltaisin jahdataan jotain mihin mulkku tunkea.

PastoriNikulainen

Itseasiassa kamelin-kusenjuojien-invaasion vuonna 2015 niitä kyllä oli monellakin marjatilalla.
Tosin tuskin täysin omasta tahdostaan. Ehkä jotain vokki-noitien juttusia lie?
Mutta juu mulkkunsa tunkijat tosiaan tunkevat illan päätteeksi vaikka lähimmän noita-akan emättimeen.
Asiasta kolmanteen.
Yle jauhaa taas syyriasta ja sana pakolainenkin mainittu.
Kuulostaa taas niin kornilta, ETTÄ!!!
Yle haistakoon pitkän Pastorin aromikkaan käikäleen!
Aaamen…

Nähtyon

Saattaisi naurattaa oikeasti, sillä 90% esim, ruisjauhoista on ulkomailta, silti leipiä myödään kotimaisena,
Mihinkäs meneekään kotimainen jauho, lämpövoimaloihin poltettavaksi, miksi pitäsi tukea viljan polttoa maatalustuella, kerroppa järki siihen.

Sivusta seuraaja

Jo nyt ainakin täällä etelä-pohjanmaalla suurtuotanto tilat pyörivät heidän omien sukulaisten ja itä-euroopan vikkelästi vaihtuvalla halpatyövoimalla.Vakituiset on ajettu jo aikaa sitten pois koska joutuivat maksamaan normalia (alinta) tessiä heille.Juuri kesällä eräälle pitkäaikaiselle hyvälle työntekijälle (kotoisin tosin israleista) kävi näin, isäntä jätti maksamatta osan palkoista ja tarkoituksena että kaveri ottaa lopputilin, kuten otti. Lypsytila ja yli tuhat päätä.
Kurvinen haluaa vielä halvempaa, joskin erehtyy että noista läpsyttelijöistä olisi normaaliin töihin, saman kun saa eteen tuotuna sosiaalituilla.Työvoimaa takuulla löytyisi jos isännillä olisi palkanmaksu haluja ja mitä itse olen kuullut, kantasuomalaisia ei edes oteta koska pitävät oikeuksistaan kiinni mm. palkan suhteen. Kokoomus ja kepu ajavat samaa mitä on rakennusalalla, eli villiä touhua jota viranomaiset eivät enää hallitse. Verotuloja jää saamatta verottajalta miljardeja vuodessa ja tavalliset työtätekevät maksavat tämän lystin plus maataloustuet päälle. Muistkaahan tämä äänestäjät ja kuopataan kepu lopullisesti.

Nähtyon

Se on kumma kun lukee paketissa, raisiosta tai mistä tahansa suomaliseta paikasta tulevasta jauhosta, tiedän paremmin kun tavallinen tallaaja että se on pelkkää kusetusta.
Suomalaisesta ruisjauhosta ei ole leivottu tässä maassa enää vuosiin mitään, luulette ilmeisemmin että valion tuotteetkin on kotimaista kun paketissa niin lukee, miten voi olla suomalaista jos maito tulee ulkomailta, hä?
Eli kun vaikka ostan uuden auton saksasta, liimaan siihen jonkun tarran suomessa niin voin myydä auton ihan surutta suomessa valmistettuna..
Ei kiinnosta tukea jyväjemmareita kun lähes joka toinen noista saa tukia vain niittämällä heinät pellosta pari kertaa vuodessa, heiniä ei tarvitte edes pellosta kerätä ja tuet juoksee, ennen kun joku vatipää alkaa inisemään että “mikset sitten ala viljelijäksi”, no, en, sillä olen rehellinen ihminen.

fatwantarkistaja

Juurikin näin! Itsekin alkaisin miljunääriksi – kyllähän sitä niittokoneella sen verran ajelisi – mutta kun niin perkeleen rehellinen olen minäkin. Kasvihuoneellinen oli kannabiksia, muttei se nyt ole mitään tuon rinnalla. Kylläpä me ollaan hyviä ihmisiä, päästään takuulla Paratiisiin.

Juhama bin Lande

Kepun aloitteen voisi tulkita umpirasistiseksi. Eihän värikkäitä “kunniakansalaisia” saa lähettää maaseudun “mansikkaplantaaseille” kyykkimään ja poimimaan marjoja pottunokille toreilta ostettavaksi. Puhumattakaan marjojen ja sienien poimimisesta Suomen synkistä metsistä. Kepun aloitteesta kalskahtavat orjakaupan synkät sävyt – muistakaa läntisen suurvallan puuvillapellot.
Sitten vakavammin: kepuliaanoiltakin alkavat keppostelut/petokset olla vähissä, kun kuvittelevat, että kunniakansalaiset vaivautuisivat tekemään töitä maaseudulla, jota kepuliaanot ovat olleet aktiivisesti tuhoamassa. Kun kaupungeissakaan ei kunniakansalaisille työnteko ihmeemmin (ihme: kuvitteellisen työvoimapulan paikkaus) maistu.

Taas äimän käkenä

Hyvin lohkaistu 🙂
Afrikasta rahdataan laivakaupalla poimijoita orjapalkoille suomalaisille plantaaseille töihin…
Tuosta voisi joku photoshopata kuvan jossa pelokkaat partalapset puskevat laumoina töitä kylkiluut töröllä pelloilla Sipilän ja Orpon valvovan katseen ja haulikoiden alla, olisi sopiva kutsuhuuto ja mainos al jazeeraan.

Kamelitasavaltojen läpsyt ja läpsyttäret

Vai haluaa Keskusta ulkomaalaisia landelle töihin? Mutta onko arvoisa Keskusta kysynyt noilta ressukoilta pakolaisilta, haluavatko he yleensäkään mihinkään töihin? Sota on niin vammauttanut, että pelottaa vieläkin!
Jos vaatekomerosta kuuluu arabiaa, siellä tuskin kyykkii kristitty kielilläpuhuja. Partasuu kananussija siellä vaan vapisee sikiöasennossaan mutisemassa rukouksia kuunjumalalleen!
Hei, on meillä muillakin traumamme, mutta olemme silti tehneet työmme, ollet hyödyksi yhteiskunnalle, emme loiseläneet muiden siivellä!
Kaikenlaisia “miehimyksiä”, joilla kyllä kanttia raiskata lapsia..! Naisensa taas näitä suojelemattomia, käveleviä jätesäkkejä, joilla ei sisua ja itsenäisyyttä naamaansa näyttää. Olla oikea, empatiaa tunteva nainen ja äiti.