Viron vastaanottokeskuksissa vain 61 henkilöä

mdoying_180118_2249_facebook_0445stills_3.0

Viron kahdesssa vastaanottokeskuksessa oleskelee tällä hetkellä yhteensä 61 henkilöä. Jos lukua vertaa Ruotsiin niin kuluvan vuoden aikana turvapaikkahakemuksia on jätetty viime kuun loppuun mennessä 16 081 kappaletta.

Kaikenkaikkiaan Ruotsin turvapaikkasysteemissä päätöstä turvapaikasta ja oleskeluluvasta odottaa liki 100 tuhatta henkilöä. Eli ne henkilöt, jotka majailevat vastaanottokeskuksisa. Lukuun on laskettu edellisvuosien turvapaikkahakijat, jotka eivät ole vielä saaneet päätöstä. Sama luku Virossa on siis 61. Ruotsissa siis liki 100 000. Viron lukujen lähteenä on Viron yleisradioyhtiö Err.
Ruotsissa on satoja turvapaikanhakijakeskuksia, Virossa kaksi. Viron turvapaikkakeskukset sijaitsevat Keski-Virossa Järvamaalla ja Jõgevamaalla. Osalle keskuksessa oleskelevista henkilöistä, esimerkiksi Järvamaalla yhdeksälle on myönnetty kansainvälinen suojelu Euroopan Unionin lakien nojalla.
Jõgevamaalla Vägevän kylässä sijaitsevassa turvapaikkakeskuksesa oleskelee 22 henkilöä, jotka tulevat Nigeriasta, Ugandasta, Turkista, Irakista, Ukrainasta ja Venäjältä. Järvamaalla Vaon kylässä turvapaikkaa taas hakevat venäläiset, syyrialaiset, turkkilaiset ja albaanialaiset. Molempiin keskuksiin tuli viimeksi hakijoita syyskuussa.
Virossa turvapaikanhakijoille tarjotaan kerran viikossa aktivointikahvilaa (Kohanemiskohvik), jossa uusvirolaisille kerrotaan Viron elämästä ja kulttuurista. ERR.EE:n mukaan syksyn infopalavereissa tulijoille on kerrottu mm. syksyn vaihtelevista säistä, sopivista vaatteista vuodenaikaan sopien ja liikenneturvalllisudesta. Niin ikään lapsiperheille kerrotaan lasten heijastimien tärkeydestä.
Ruotsin vastaanottokeskuksissa, kuten Östersundissa, sen sijaan ajatellaan toisin. Uudemmalla ja hieman freesimmällä tavalla. Nuorille miehille tarjotaan mm. tutustumista paikallisiin tyttölöihin. Kolmansista maista tulleille miehille järjestetään miellyttävä tapaaminen ruotsalaisten tyttöjen kanssa. Tähän tarkoituksen varataan paikallisen koulun urheiluhalli. Siellä pidetään jännittävä tuolileikki. Se uusruotsalainen, joka ei musiikin loppuessa saa tuolipaikkaa, joutuu halaamaan ruotsalaista tyttöä. Kuka on se onnekas tyttö, joka saa reippaan afgaanihalauksen?
Kertoisitko sinä mieluummin ummehtuneista heijastimista nuorille tulijoille vaiko lähettäisit lapsesi jännittävään tuolileikkiin nuorten miesten kanssa?
Ruotsiin muutti viime vuonna 2018 yhteensä 132 602 ulkomaalaista, joista reilu puolet 70 448 oli miehiä.
 

28 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
12.10.2019 11:26

ohisalo viroon ”opintomatkalle”kuinka hoidetaan haittamaahanmuutto

M
M
11.10.2019 19:26

Eikö kukaan ole huolissaan siitä, että poikia ei päästetä leikkimään tulijoiden kanssa? Filipstadissahan oli jo saatu rohkaisevia kokemuksia poikien kivoista pelihetkistä.

I am asyl, take me to your sossu
I am asyl, take me to your sossu
11.10.2019 16:01

Eli siellä on 61 ääliötä jotka eivät ensin tarkistaneet missä maissa on antelias sossu ja missä maissa ei ole sossua ollenkaan. Nyt kyllä on höhlä olo.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
11.10.2019 20:27

Sitä kun on tarpeeksi alle perus-simppeli tunkeutuja kyseessä, niin siinä kyllä kärsii koko kehis.
Anyway, rakettitieteilijöiden aatelia joissakin piireissä. No doubt…

Joku löi puukolla
Joku löi puukolla
11.10.2019 15:18

”Puukkoisku” Manchesterissa:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006269371.html
.

Moonman
Moonman
11.10.2019 14:38

Niin kauan kuin viroon ei muodostu minkään tietyn kehitysmaalais-lajin tuhatpäistä ”yhteisöä” niin asiat eivät ole peruuttamattomasti v*tuillaan. Suomessa ja ruotsissa somaleiden ja irakilaisten yhteisöt (eli rinnakkais-yhteiskunnat) takaavat sen että maahantunkijoita riittää loputtomasti, koska… kukapa nyt ei haluaisi olla jokapaikassa kuin kotonaan omiensa parissa. Hyvinhän ovat Virossa asiat hoitaneet, kun keharit häipyvät maasta omin avuin aina Saksaan parissa viikossa.

Anonymous
Anonymous
11.10.2019 13:46

Vuonna 2100 Ruotsissa jatkuvat etnisten (poisluettuna ruotsalaiset) ryhmien keskinäiset taistelut reviirien jakamisesta ja maan herruudesta.

Matutus tuo epäonnea kaikille
Matutus tuo epäonnea kaikille
11.10.2019 12:59

Matuista on ongelmaq matuille itselleen. Kun matu alkaa yrittäjäksi on toinen matu jo niskassa vaatimassa suojelurahaa, kuten näille kahdelle ananasmuotoilijalle on käynyt:
https://mitti.se/nyheter/hotades-betala-kriminella/?omrade=hela-stockholm

Lisää ”haasteita”/ ”utmaningar”
Lisää ”haasteita”/ ”utmaningar”
11.10.2019 11:59

”Ruotsiin muutti viime vuonna 2018 yhteensä 132 602 ulkomaalaista, joista reilu puolet 70 448 oli miehiä”. Missä lähde?
10 vuotta tätä niin Ruotsiin tulee 1,5 miljoonaa matua entisten lisäksi. Lisää ”haasteita” entisten, vieläkin ratkaisemattomien ”haasteiden” lisäksi.

jippos123
jippos123
11.10.2019 11:05

Mätäsalohan suorastaan valui hunajaa eilisessä haastattelussa kun on olemassa mahdollisuus uudesta matuvyörystä. Migrin pomo hykerteli, että kyllä ollaan valmiita ottamaan ilmaisen elämä pariin 5000 loista kahden vuorokauden välein, jippiaavitunjee.
Somalii selitti alaleuka väpättäen kuinka nyt viimeistään pitää hakea kurkunleikkaaja-akat äpärineen turvaan Al-Holin leiriltä, siitä vaan pikkilii hakemaan.
Koittaa vielä aika kun nuo mulkut vastaavat teoistaan tuomioistuimessa ja syytteenä on törkeä maanpetos. Rangaistus sen mukainen.

Juhama bin Lande
Juhama bin Lande
11.10.2019 12:07
Vastaa...  jippos123

”Somalii selitti alaleuka väpättäen kuinka nyt viimeistään pitää hakea kurkunleikkaaja-akat äpärineen turvaan Al-Holin leiriltä, siitä vaan pikkilii hakemaan.”
Kuinka kukaan normaali ihminen haluaa mustakaavut ja heidän porsimansa helvetinsiköt tänne tuhoamamaan Suomalaista yhteiskuntaa? No viherpunikit ovat vissiin viisaampia kuin tavalliset pottunokat, joihin minäkin kuulun. Ensin tulee kelafaatti, sitten kalifaatti, jossa kaikilla on kivaa – tai sitten ei…

Punikkipettureiden riemumarssi
Punikkipettureiden riemumarssi
11.10.2019 13:15
Vastaa...  Juhama bin Lande

Todellisuudessa vasemmisto itse on aina ollut oman kansansa vihollinen, riistäjä. Vihavasemmiston omat teot tänäkin päivänä osoittavat tämän todeksi.
”Ja kansan työstä riistämme me kaiken tuloksen ja kansanvihollisille lupaamme: pääsette paratiisiin!”

Anonymous
Anonymous
12.10.2019 11:57
Vastaa...  Juhama bin Lande

Tuo ”kelafaatti” on mainio ilmaus. Lisään sen sivistyssanakirjaani!

Sam Colt
Sam Colt
11.10.2019 11:02

Sorry – mutta mun täytyy varmaan lopettaa PT-Median lukeminen. Mun kehno terveyteni ei kohta kestä sitä harmituksen määrää, mitä uutiset aiheuttavat.
Olen asunut Ruotsissa 60- ja 70-luvuilla ja oireita ruotsalaisten typeryydestä oli jo silloin havaittavissa. Nyt on sitten peli menetetty, joskaan löveenit eivät ole näkevinään.
Olisiko mahdollista, että joku kirjoittaisi ihan selvän vision siitä, mika Ruotsi on vuonna 2100. Kirjoittaisi ihan rehellisesti eikä poliittisesti korrektisti.

Anonymous
Anonymous
11.10.2019 12:21
Vastaa...  Sam Colt

Ruotsia ei enää ole. Viimeiset ruotsalaiset ovat paenneet norjan vuoristoon, missä niitä jahtaavat lammaspaimenet.

Anonymous
Anonymous
11.10.2019 13:25
Vastaa...  Sam Colt

Ruotsi vuonna 2100 on kehitysmaa jossa valtauskontona islam. Valkoisia kantaruotsalaisia jäljellä vajaa 20% väestöstä jotka elävät sorron ja rasismin ikeessä koska eivät ole päässeet pakenemaan maasta.

Anonymous
Anonymous
11.10.2019 14:15
Vastaa...  Sam Colt

Lämmin kesäpäivä 2100. Kuninkaanlinnan raunioituneesta kiviläjästä pilkottaa haalistunut ruotsinlippu. Jostain rikkinäisestä ikkunasta lepattaa tuulessa joskus niin ylellinen repaleinen verho. Taustalla soi rukouskutsu ämyreistä. Kauniit ruotsalaiset naiset ovat kadonneet pitkine sääreineen ja blondihiuksineen. On vain kaavuissa kulkevia.

toni lajos
toni lajos
11.10.2019 08:56

Virossa vähän turvaa hakevia, mutta päättäjillä järkeä sitäkin enemmän, meillä tämä asia hiukan toisin, valitettavasti.

Saatanan sielu
Saatanan sielu
11.10.2019 11:10
Vastaa...  toni lajos

Älä itke veli hyvä, tuo ongelma, että turvapaikanhakijat muka loppuisivat, on täysin turha. Tuo on vain uusi sana jihadismille, eikä muslimi lopeta jihadiaan, niin kauan kuin jossain on ihmisiä ja eläimiä rääkättäviksi, samanlajin auliiden märkähoususuvakkien tuella.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006269052.html
Mikäli ymmärsin valemedian artikkelin oikein ( = siten, kuin valemedia ei tarkoittanut), Turkki on täysin kyrpiintynyt kurdeihin ja päättänyt heidän kohdallaan siirtyä nk. lopulliseen ratkaisuun, joka on: häätää kurdit rajoiltaan takaisin sinne minne kuuluvatkin = tässä tapauksessa Syyriaan.
3. maailmansotaa pukkaa ihan väkisellä Eihän muslimi saa rauhaa, ellei tavalla tai toisella saa julistaa kuolemanherransa jumaluutta ja suuruutta ihmiskasojen päällä. Onnistuakseen tässä he ottavat murheellisen ilmeen, näyttävät itkeviä lapsiaan (joita faija juuri täräyttänyt kuvausta varten) ja hölmöjen helläsydämisten päästettyä heidät maihinsa nauravat, huutavat allahuakbaria ja jatkavat jihadiaan, aloittaen tuhoamalla kauniisti rakennettuja yhteiskuntia.
Sillä heidän musta sielunsa ei siedä minkäänlaista, ei kauneutta, eikä hyvyyttä. Viaton lapsi tai eläin tulee tavattaessa välittömästi raiskata, profeetan esikuvan mukaisesti.

acc358
acc358
12.10.2019 00:54
Vastaa...  Saatanan sielu

”tuo ongelma, että turvapaikanhakijat muka loppuisivat, on täysin turha. Tuo on vain uusi sana jihadismille, ”
Juuri näin. Kyseessä on hijrah eli maahanmuuton avulla tapahtuva alueiden haltuunotto. On se hitaampaa, mutta etuna on, että valloitettavat maksavat kustannukset.
Ei ole mikään ihme, että maahanmuuttojihad suuntautuu korkean luottamuksen yhteiskuntiin, jotka ovat ikäänkuin tynnyrissä kasvaneita ja siten tietämättömiä maailman kovuudesta. Tottakai Ruotsissa ja Suomessakin on ihmisiä, jotka tiedostavat tilanteen, mutta äänestäjien enemmistö elänee todellisuutta vastaamattomissa kuvitelmissa.
https://www.britannica.com/event/Hijrah-Islam

Opserver
Opserver
11.10.2019 11:45
Vastaa...  toni lajos

Virossa ei jaeta rahaa kouraan kuten Suomessa. Pysyvän olesKeluvan saanti edellyttää vakituista työpaikkaa. Notkuilijoita ei hyysätä.

Kuka välittäisi meistä, maahanmuuton rikosuhreista?
Kuka välittäisi meistä, maahanmuuton rikosuhreista?
11.10.2019 05:28

Voi, voi. Eivätkö he ole oppineet kuinka Pohjoismaissa on jo käynyt? Kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden.
Matut ovat pahoja ihmisiä! He levittävät pahuutta, sillä he ovat pahoja! Paha ihminen ei voi olla hyvä ihminen. Paha kylvää ympärilleen kaikkea mahdollista pahaa. He eivät kotiudu. He kasvattavat lapsensa samaan pahuuteen kuin itse ovat, jo kotimaissaan, tämä on nähty esim. Hgin Vuosaaressa. He eivät anna arvoa hyvyydelle, vaan pitävät hyviä ihmisiä yksistään tyhminä, pilkkaavat ja käyttävät hyväksi.
Miksi Viro tuhoaa itsensä? Kaunis Viro. Kulttuurimaa.
He eivät voi sanoa, etteivät he tienneet.
Sitten, kun alkaa mennä huonosti – ja pian alkaa mennä! -, aikooko myös Viro käyttää hyväksi Suomea, taas nojata meihin, kuten tekee Ruotsi? Laittaa meidät omien virheidensä maksajiksi? Tuo ei ole humaania, suomalaisia kohtaan.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
11.10.2019 02:42

Perin pohjin asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että heijastin saattaa olla vanha, eikä enää heijasta kunnolla. Tällöin saattaisin lapsiparan silkkaan vaaratilanteeseen liikenteessä. Lapsi ei voi myöskään ymmärtää heijastimen olevan epäkurantti, koska sehän on minun vastuullani tietää. Kaikin tavoin liian raskas taakka kannettavaksi.
Sen sijaan oman 10-vuotiaan tyttäreni veisin kuplahallille muitta mutkitta keski-ikäisten äijien käpisteltäväksi. Takuulla keksivät kivaa tekemistä, siihen voin luottaa. Ja onhan siellä kai joku valvoja katsomassa, ettei tyttö lähde omille teilleen, vastuuton kun on. Sitäpaitsi en ole sellainen impivaaralainen ummehtunut juntti, joka ajattelisi tyttäreni olevan vasta vuosien päästä aikuinen, jännittävissä maissa hän olisi jo äiti.

Tuumaaja
Tuumaaja
11.10.2019 01:23

Kuinka virolaiset ovat kehdanneet ahtaa tuollaisen määrän ihmisiä sellaisiin tiloihin, tämähän muistuttaa keskitysleireille menneitä junavaunuja.
Tällaiseen epäinhimilliseen toimintaan on saatava oikeusvaltion mukainen malli ja jokaiselle läpsylle on taattava oma asunto täydellä ylläpidolla sekä viikkorahalla, etteivät radikalisoidu ja ahdistu, myös mahdollinen paniikkihäiriön mahdollisuus on otettava huomioon.
Ruotsin mallia on ehdottomasti alettava ajamaan viroon.

Suomi Finland
Suomi Finland
11.10.2019 01:07

”Ruotsin vastaanottokeskuksissa, kuten Östersundissa, sen sijaan ajatellaan toisin. Uudemmalla ja
hieman freesimmällä tavalla. Nuorille miehille tarjotaan mm. tutustumista paikallisiin tyttölöihin. Kolmansista maista tulleille miehille järjestetään miellyttävä tapaaminen ruotsalaisten tyttöjen kanssa. Tähän tarkoituksen varataan paikallisen koulun urheiluhalli. Siellä pidetään jännittävä tuolileikki. Se uusruotsalainen, joka ei musiikin loppuessa saa tuolipaikkaa, joutuu halaamaan ruotsalaista tyttöä. Kuka on se onnekas tyttö, joka saa reippaan afgaanihalauksen?”
Kaistapäisiä nuo ruotsalaiset. Kertakaikkisia aivokääpiöitä.
Jos nyt joku hakee turvapaikkaa, niin ainut asia mitä hän tarvitsee, on kontakti ammattilaisten kanssa. Siviilien tehtävä ei ole viihdyttää turvapaikanhakijoita. Miten hitossa nuo hurrit voivat tietää minkälaista porukkaa tulijat ovat? Edesvastuutonta altistaa tuolla tavalla tyttöjä vaaraan.

Ruotsi on saastuttanut kaikki Pohjoismaat
Ruotsi on saastuttanut kaikki Pohjoismaat
11.10.2019 11:52
Vastaa...  Suomi Finland

Nyt alkaa riita Ruotsin sossujen riveissä, moni vanhanpolven harmaasossu eli gråsosse ei ole ollenkaan niin maahanmuuttomyönteinen. Liika on aina liikaa. Löveniäkin alkaa pelottaa kun suosio senkun laskee.
Miljööpuolueen, pikkupuolueen, annetaan räkyttää ”lisää maahanmuuttajia!”. On ne tosihulluja: aivottomia, korvattomia, silmättömiä.
En muuten usko että Greta saa Nobel- palkintoa, Greta on itseasiassa riidanlietsoja. Ja Gretan kilpakumppanilla on lautanenkin jo valmiina mihin sen mitalin voi laittaa:
https://m.youtube.com/watch?v=Cgn0BfxAAbo