Lukijan kynästä: Perheiden ja nuorison suojelusuunnitelma, Unkarin malli

 

hungary-1896330_960_720

Matti Rinnekangas kirjoittaa perussuomalaisten blogissa: Unkarin valtio osallistuu perheen perustamiseen liittyviin kustannuksiin verovähennyksin, korkotuettujen lainojen, lasten hoitopaikkojen luomisella sekä suorien investointi avustusten avulla.

Nuorten avioituneiden perheiden tukeminen lasten hankkimiseksi.
1. Koroton laina nuorille aviopareille perheiden yleisiin tarkoituksiin.
Mikäli perheen vaimo on 18-40 vuotias, perheellä on oikeus saada pankkilainaa 0% korolla. Laina summan maksimi on 31250 euroa. Laina tulee maksaa takaisin 20 vuodessa. Kuukausittainen maksu erä ei saa ylittää 157 euroa. Mikäli lapsi syntyy 5 vuoden sisällä, laina pysyy korkotuettuna. Lapsen syntyessä lainassa on 3 vuoden lyhennys vapaa. Toisen lapsen syntyessä on lainassa myös 3 vuoden lyhennys vapaa. 2 lapsen synnyttyä, laina pääomaa vähennetään 30%. 3. lapsen synnyttyä lainan pääoma nollautuu. Valtio takaa lainan.
 
2. Asunnonlainan korkotuki.
Uusille ja käytetyille asunnoille tarjotaan valtion korkotukemaa lainaa, jonka maksimi korko 3 %. Lainan määrä 2 lapsisella perheellä on 31250 euroa. Lainan määrä on 3 tai useamman lapsen perheellä 46875 euroa. Ostokohteen kiinnitysarvossa tiettyjä rajoitteita (109375 euroa). Unkarin kansalaisilla on tiettyjä mahdollisuuksia käyttää etua myös Euroopan talousalueen ulkopuolella.
 
3. Laina lyhennystuki lapsi perheille.
Mikäli perheellä on suunnitelmia kolmen (3) tai useamman lapsen hankkimiseksi, myönnetään perheelle lainan lyhennystukea. Jos perhellä suunnitteilla 3 tai useampi lapsi, lainojen lyhennystuki on 3125 euroa. Jokaista lasta kohden myönnetään lyhennystukea 3125 euroa. Kolmannesta lapsesta lyhennystukea myönnetään 12500 euroa. Lainan lyhennystuki myönnetään 12 raskausviikon jälkeen.
 
4. Auton osto ohjelma isolapsisille perheille (3 tai enemmän lapsia).
Unkarin valtio tukee monilapsisien perheiden auton ostoa. Jos lapsia 3 tai enemmän, tukea myönnetään uuden auton ostoon 7812 euroa (maksimi 50 % uuden auton arvosta). Autossa tulee olla vähintään seitsemän istuinta.
 
5. Täydellinen verottomuus äideille eläkeikään saakka, jos lapsia 4 tai enemmän. Mikäli naisella 4 tai useampi lapsi, nainen vapautetaan täydellisesti tuloveron maksusta. Tämä vapautus koskee tuloja, jota saatu palkkatulona.
 
6. Isovanhempien lasten hoitopalkkio.
Alle eläkeikäiset isovanhemmat ovat oikeutettuja lasten hoito palkkioon, mikäli toinen tai molemmat vanhemmat ovat töissä. Palkkio maksetaan isovanhemmille, ei vanhemmille. Vain toinen isovanhemmista voi hakea palkkiota, mutta palkkiota voi hakea myös useampien lastenlasten osalta.
budapest-1959378_960_720.jpg
 
 
7. Lasten hoitopaikkojen lisäys 50000 paikasta 70000 paikkaan.
Unkarin nykyisten lasten hoitopaikkojen lukumäärä nostetaan 50000 paikasta 70000 paikkaan vuoteen 2022 mennessä. Päivähoito paikat kohdistetaan vanhemmille, jota haluavat palata työelämän palvelukseen. Päivähoito paikkojen lisääminen avaa mahdollisuuksia yksityissektorin palvelun tarjoajille. Päivähoitopaikkojen lisäys ohjelman toteuttaa Unkarin Humaani Resurssien Ministeriö.
 
Näiden ja aikaisemmin toteutettujen uudistusten on todettu lisäävän lapsi perheiden ja nuorten parien tulevaisuuden uskoa.
Erona käytyyn suomalaiseen keskusteluun Unkarissa on lapsiperheiden tuen investointi painotteisuus. Perheen tukien laina painotteisuus, lainaerien lyhennystuki sekä korkotuki ovat valtiolle rauhoituksellisesti edullisia ratkaisuja suoriin tulonsiirtoihin verrattuna. Perheiden on helppo suunnitella olemassa olevien sääntöjen mukaan omat taloudelliset suunnitelmat.
Suomalaisessa keskustelussa pääpaino on tulonsiirroissa, jotka saattavat johtaa osaltaan perheitä tukiloukkuihin. Mielestäni nykyinen tukijärjestelmä joutaa kokonaan poistettavaksi. Lapsiperheiden tuen tulee aktivoida perheitä taloudelliseen aktiivisuuteen. Lisäksi odotan uteliaana innovatiivisten naisten taloudellisia, dynaamisia ratkaisuja, jos tuet eivät rajoittaisi mitenkään taloudellisia mahdollisuuksia.
– Matti Rinnekangas –

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
14

Just synty kolmas muksu ja lainaa on

Anonymous

Koitetaan saada homma käytäntöön.

Laaki

Ei sinänsä mitään lapsiperheiden tukemista vastaan, mutta eikö 30-luvun Saksassa ollut hieman saman tyyppinen malli.

Sensuroimaton Totuus

Oli ja toimi. 30-luvun saksassa tapahtui myös maailmanhistorian huikein talouskasvu kun (((välistävetäjille👃))) oli keksitty muuta puuhasteltavaa…
-Globalistit ei (jostain mystisestä syystä) näistä maailmanennätyksistä halua juurikaan puhua.

T

Tietty ryhmä poisti juuri eilen Red Ice Radion youtubesta. Kun sensuurilinjalle lähdetään, koskaan ei voi tietää mikä seuraavaksi

T

Juutalaiset.

T

Ei. Youtubessa on paljon kanavia, jotka on poistettu ADL:n-toimesta.
NATO on sotilasliitto, jolla ei ole mitään tekemistä sananvapauden rajoittamisen kanssa.
Se mikä on surullista on ADL:n mahdollisuus demonisoida henkilöitä, joista se ei satu pitämään. Myös Jared Taylor löytyy ADL:n sivulta ”valkoisen ylivallan” edustajana.

Särmääjä

Vähän luettavaa jos ei ole tietoinen kuka on sensuroimassa Youtubea ja muuta isoa sosiaalista mediaa https://www.adl.org/news/press-releases/adl-statement-on-youtube-policy-changes-to-reduce-extremist-content
ADL on siis iso ja vaikutusvaltanen juutalaisjärjestö.

Tuumaaja

Tämä on hyvä malli josta voisi ottaa oppia suomeenkin.
Ainoat kohdat jotka vaatisivat suurempaa fiilaamista olisi 5,6 ja 7.
5. Verottomuudelle ei ole mitään perusteita ja sotii tasa-arvoa vastaan.
6. Isovanhemmat ovat tehneet jo osansa, suomessa perustuu vapaaehtoisuuteen. Agrikulttuurisa tämä onnistui, koska samassa talossa asui 3 sukupolvea.
7, Tämä olisi hyvä muuttaa niin, että normaali perhepäivähoito tulisi jälleen mahdolliseksi järkevästi tuettuna.
Pitää ottaa huomioon, että unkarissa on kulttuuri hieman erilaisemp ja sen määritteisiin kuuluu uskonto vahvana osana.
Moni nuori ei lähde (päästetä) kotoa ennen kuin naimisiin mennessään, etenkin tyttöjä/naisia sidotaan enemmän perheeseen.
Tuossa loppukaneetissa Peltokangas on aivan asian ytimessä *Lapsiperheiden tuen tulee aktivoida perheitä taloudelliseen aktiivisuuteen* eikä tuilla elämiseen. Eli ensin varmistetaan taloudellinen pärjääminen ja suunnitellaan tulevaisuus lasten pohjalta kokonaisvaltaisesti.

Anonymous

Rinnekangas…

jippos123

Kyllähän hallitus lapsentekotalkoita tukee, Afrikassa ja myös härmässä. Monilapsiset perheet saavat korotettua tukea neljännen lapsen jälkeen. Tämä on hyvä uutinen neljä vaimoa omistavalle Ahmedille jolla on jo 6-8 penikkaa per synnytyskone.
Nyt hänen kannattaa lisätä eforttia pirttiviljelyyn niin, että joka emakko on koko ajan pulla uunissa.
Jokainen akka on myös virallisesti yksinhuoltaja, Ahmedilla menee ihan vitun hyvin ja meinaa laittaa jo vuoden vanhaa mersua vaihtoon.

Pessimisti

Upea maa. Etsin sieltä juuri eläkeasuntoa, saa sitten nähdä. En halua asua eurokommunistisessa totalitäärisessä Suomessa. Aion syödä lihaa ja ajaa dieselillä mm. Takaisin muuttoa voi harkita sitten, kun komento muuttuu ja viherpunikit on jyrätty.

Lukiopallerot haluavat 70 vuotta lisää

Oman maan kansaa pitää terve hallitus aina tärkeimpänä, tapahtui muualla maailmassa sitten mitä tahansa. Nämä meitä edustavat idiootit kyykyttävät sensijaan omaa kansaansa voidakseen esittää jotakin ”internäsjönääliä” EUn ja YKn kahvipöydissä.
Löven ja Lööf pakottivat ruotsalaisten kärsimyksiksi ”lukiota käyviä” afgaaneja. Nyt alkavat afgaanit vaatia lisäaikaa, rahareikä senkun kasvaa ja maan ja kuntien talous on pilattu. Kunnista huudetaan apua!
Mitä tekevät L&L, kaiken alkuunpanijat? Tai pikemminkin: mitä tekee kansa heille?
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/skl-slar-larm-gymnasielagen-ohallbar

Nähtyon

Juu.. elikkä kaikki nuo valuisi keillekäs muille kun karvaranteiden viruksille.

Riskiunelma

Muuten: te jotka aina unelmoitte ukrainalaista naisista: niin teki ruotsalainen miljonääri Thomaskin ja otti ukrainalaisen vaimon joka jonkin ajan kuluttua tapatti Thomaksen palkkamurhaajalla päästäkseen käsiksi rahoihin.
https://www.expressen.se/premium/nyheter/fruns-mordkomplott-for-att-komma-at-miljonarvet/

Nähtyon

Elikkä sinä mieluumin siis otat isis paskaa karvakäsien muodossa suomeen.