Oulun "mummomakaaja" mahdollisesti eritrealainen

Kuvakaappaus 2019-10-17 17-56-18.png

Heikki Porkka epäilee Oikea Mediassa julkaisemassa jutussaan oliko uusoululainen mummomakaaja mahdollisesti eritrealainen. Porkka pohtii, että Nahom voisi mahdollisesti olla eritrealainen armeijakarkuri.

Asia jäi sen verran vaivaamaan, että kysyimme asiaa Pt-median Afrikan kulttuuriasiantuntijalta. Viittaako Nahom Hagos-nimi Eritreaan?
– Kyllä nimi viittaa Eritreaan ja on hyvin mahdollista, että tuon niminen henkilö on eritrealainen, asiantuntija kertoo.
Ainoa tietohan Nahomin etiopialaisuudesta tulee hänen omalta Facebook-sivultaan, jossa kotimaaksi ilmoitetaan Etiopian Raman kaupunki, joka se taas sijaitsee hyvin lähellä Eritrean rajaa.
– Itse nimi ”Nahom” on kuitenkin yleinen eritrean kielessä ja tarkoittaa jotain suurinpiirtein miellyttävää. Miehen ”sukunimi” Hagos taas tarkoittaa eritrean kielessä iloa. Eritreassa miehillä sukunimenä on yleensä isänsä nimi, eli Hagos on tässä tapauksessa länsimaisittain sukunimi ja samalla Nahomin isän nimi.
– On kuitenkin mahdollista, että tämän niminen henkilö voi asua yhtä hyvin Etiopian puolella eikä hänellä silti välttämättä ole mitään siteitä Eritreaan. Vähän samaan tapaan kuin Suomen ja Ruotsin välillä on paljon etu- ja sukunimiä, joista ei voi suoraan päätellä onko henkilö suomalainen vai ruotsalainen. Varsinkin jos hän on kotoisin rajaseudulta.
Viimeksi Suomeen on tullut etiopialaisia kiintiöpakolaisia vuonna 2004 ja silloinkin vain yksi henkilö. Etiopialaisille on kyllä myönnetty oleskelulupia esim vuodesta 2015 alkaen yli 2 200:lle henkilölle kun taas eritrealaisille vain noin 1 500:lle henkilölle.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.