Tukholmassa useita räjähdyksiä yön aikana – tunnelma kuin sotatoimialueella

Kuvakaappaus 2019-10-17 09-46-32.png

Tukholmassa on vietetty yö, jollaisia vietetään sotatoimialueilla. Suur-Tukholman alueella viritettiin ainakin kolme isompaa räjähdystä. Ainakin Vaxholmissa, Södermalmilla ja Södertäljessä on ollut toimintaa.

Ensimmäinen pommi viriteltiin Vaxholmissa sijaitsevaan tilan päärakennuksen kupeeseen klo 01.00 aikaan. Rakennus sai isoja vaurioita ja kaikki lähialueen ikkunat helisivät. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.
Vaxholmin räjähdys on siinä mielessä kummallinen tapahtuma, että räjähdyspaikka on maaseutua eikä profiloitunut mitenkään ongelma-alueeksi.
Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena eikä ketään ole otettu kiinni epäiltynä teosta.
Seuraavana räjähti Tukholman cityalueella Södermalmilla. Klo 02.20 aikaan Nytorgsgatanille viritetty pommi räjäytti kerrostalon aulan palasiksi ja ikkunat helähtivät pihalle. Periaatteessa koko rappukäytävä ja alimman kerroksen ovet ja seinät ovat täysin remonttikunnossa.
Södermalmilla asuva henkilö kertoo Pt-medialle, että heräsi räjähdykseen.
– Kuului ihan selvä jyrähdys, johon heräsin. Ajattelin, että siellä tehdään jotain rakennustöitä.
Poliisi ei ole ottanut kantaa tapahtumiin eikä tehnyt kiinniottoja.
Alamaailman asiantuntijan mukaan tällä räjähdyksellä ja aiemmalla Bromman paukulla voi mahdollisesti olla jotain yhteyttä keskenään. Alla kuvaa tapahtumapaikalta Södermalmilta.
 
Kolmas jytky saatiin Södertäljeen, jossa olikin yön aikana todellista sotatoimien tunnelmaa. Tapahtumien kulku on seuraava. Noin puoli kolmen aikaan sytytettiin Klockarevägenillä sijaitsevan St. Afremin kirkkon läheisyydessä sijaistevalla parkkipaikalla puolenkymmentä autoa palamaan.
Kun palokunta oli sammutushommissa niin klo 02.50 aikaan hiipivät pienet ruskeat sissit itse kirkolle ja panostivat pommin kirkkomaalla sijaitsevan seurakuntatalon edustalle. Kirkko ja seurakuntatalo sijaitsevat aivan vieri vierekkäin. Kiinteistön ulko-ovi ja julkisivu saivat vaurioita ja ikkunoita rikkoontui.
Samainen kiinteistö yritettiin räjäyttää viimeksi 14. kesäkuuta ja sitä ennen vuoden 2018 syksyllä. Kyseessä on syyrialainen ortodoksikirkko. Kannattaa huomata, että kyseinen ryhmä kuuluu Lähi-idän alueella erityisen vainottuihin ryhmiin islamilaisen poolin taholta.
Poliisin sivuilta vahvistukset.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.