HAPSU: UniCafe-ruokaloissa tarjottava monipuolisesti kotimaista ruokaa

latausHelsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU ilmaisee vastalauseensa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylva-yhtymän päätökselle poistaa naudanliha kokonaan UniCafe-opiskelijaruokaloista. Päätöstä on julkisesti perusteltu naudanlihan ilmastovaikutuksilla.

– Maataloustuotannon hiilidioksidipäästöjen tuijottelussa menee lapsi pesuveden mukana, kommentoi HAPSU:n puheenjohtaja, maaseutuyrittäjän ammattitutkinnon suorittanut Nico Anton Saramo.
– Hiililaskelmat eivät kumoa kotimaisen ruoan suosimisen ja suomalaisen laiduntamisen tukemisen hyötyjä niin suomalaisille perheyrityksille, maamme huoltovarmuudelle, kansantaloudelle kuin myös ekosysteemeille. Näiden tueksi tehdään Helsingin yliopistossakin jatkuvasti tutkimusta, jonka avulla Suomen puhtaasta ruoasta saadaan vielä entistä ympäristöystävällisempää.
– Nytkin vain 15 prosenttia UniCafen lihasta on naudanlihaa. Huokean hinnan lisäksi UniCafen ruoan tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja kotimaista, linjaa HAPSU:n jäsen, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
– Kategorinen naudanlihan poistaminen aterioista ei palvele näitä tavoitteita.
HAPSU esittää, että naudanlihasta luopumisen sijaan UniCafe pyrkisi kasvattamaan kotimaisen ruoan osuutta aterioissaan.
 
Nico Anton Saramo, puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset
Asseri Kinnunen, jäsen, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset, puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret
 
Fakta: Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoiden parissa toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa Akateemisen Karjala-Seuran kansallismielistä perintöä ylioppilasliikkeessä.