HAPSU: UniCafe-ruokaloissa tarjottava monipuolisesti kotimaista ruokaa

latausHelsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU ilmaisee vastalauseensa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylva-yhtymän päätökselle poistaa naudanliha kokonaan UniCafe-opiskelijaruokaloista. Päätöstä on julkisesti perusteltu naudanlihan ilmastovaikutuksilla.

– Maataloustuotannon hiilidioksidipäästöjen tuijottelussa menee lapsi pesuveden mukana, kommentoi HAPSU:n puheenjohtaja, maaseutuyrittäjän ammattitutkinnon suorittanut Nico Anton Saramo.
– Hiililaskelmat eivät kumoa kotimaisen ruoan suosimisen ja suomalaisen laiduntamisen tukemisen hyötyjä niin suomalaisille perheyrityksille, maamme huoltovarmuudelle, kansantaloudelle kuin myös ekosysteemeille. Näiden tueksi tehdään Helsingin yliopistossakin jatkuvasti tutkimusta, jonka avulla Suomen puhtaasta ruoasta saadaan vielä entistä ympäristöystävällisempää.
– Nytkin vain 15 prosenttia UniCafen lihasta on naudanlihaa. Huokean hinnan lisäksi UniCafen ruoan tulisi olla mahdollisimman monipuolista ja kotimaista, linjaa HAPSU:n jäsen, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.
– Kategorinen naudanlihan poistaminen aterioista ei palvele näitä tavoitteita.
HAPSU esittää, että naudanlihasta luopumisen sijaan UniCafe pyrkisi kasvattamaan kotimaisen ruoan osuutta aterioissaan.
 
Nico Anton Saramo, puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset
Asseri Kinnunen, jäsen, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset, puheenjohtaja, Perussuomalaiset Nuoret
 
Fakta: Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoiden parissa toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa Akateemisen Karjala-Seuran kansallismielistä perintöä ylioppilasliikkeessä.
 

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Jänö-Jussi

Onkohan vegaanimafia käynyt tyrkyttämässä kasvisaatetta myös halal-teurastomoissa, muslimiveljeskunnille ja etnisille ravintoloille. Vai onko tämä ihmismieltä ja fysiikkaa rapauttava pelkkä salaatinsyönti-kiima kohdistettu vain ja ainoastaan kantaväestölle.

Pertti Ilmarinen

Lihaa joskus syövä valkoinen heteromies on syyllinen kaikkeen. Saa haukkua ja pilkata kun ajaa diesel-autolla aamulla töihin. Toiset ikänsä ”opiskelee” jotain teatteridraamaa. 30-v ja ikuinen opiskelija. Päivääkään ei oikeita töitä olla tehty. Ollaan vegaaneja, ja kiskotaan GMO Glysofaatti soijaa huiviin, ja masturboidaan soijanakkimiesten kanssa ringissä. Autoon ei ole varaa, mutta pääsee ekologisesti pyörällä. Hiilijalanjälki ja suunnaton ilmastoahdistus helpottaa hetkeksi. Ainoat uutislähteet ovat Yle ja HS. Natseja nähdään jo katulampuissa, ja rasismia kun lumi on valkoista, tai maito ei ole ruskeaa.

Anonymous

Jep. Valkoinen väri tullaan poistamaan värien listalta.

ike

Sikäli vaikeaa kun se sisältää kaikki värit. Mutta ei se tiede aikaisemminkaan ole ollut esteenä vihervasemmistolle.

Samovaari

Ainoastaan punavihreä on sallittu ja tietenkin musta, mutta sehän ei ole väri ollenkaan, vai mitä! Metkaa kun Iltalehti ei anna keskusteluissa kirjoittaa afroamerikkalainen, musta, värillinen, kaikki on kiellettyjen listalla. Samoin Ali on kielletty ja Alibaba, no ne ei tajua sitäkään, ettei Alibaba ollut rosvo, vaan poika joka löysi rosvojen aarreluolan, joten huonosti on Iltalehden toimittelijat maailman satujen tietäjiä. Uskovat kyllä karvaranteiden kusetukset rassukat.

Kaitsu

Kyllä ihan puhtaasti kantaväestölle..
Tässä UniCafe jutussa oli lisäksi taloudellinen puoli,siellä päättäjät huomasi että nyt on ”Ovi auki” ja saatiin kallis naudanliha pois näillä olemattomilla ilmastoperusteilla..

SuperJuha

Eipä aikaakaan ja viherkommunistit laittavat naudanlihan verolle, kuten tupakan ja alkoholin..
Sairas maa ja sairaammaksi muuttuu..

Anonymous

Loppu punavihernatsien tyrannialle!

PastoriNikulainen

Heh, ilmastohihhulit taas kyrvät pystyssä keulimassa mopoillaan.
Eikö noille aivopestyille pieruille löydy ”MITÄÄN RAJAA”?
Pastorin vihaamat nro1 ryhmässä juurikin nuo ilmasto-apinat.
Uskovat kaiken mitä yle ja national geoshitt noille näyttää, ilman epäilystäkään.
Varsinaisia elätettäviä sanoo pastori tähän rakoon.
Aamen.

Tuumaaja

Koko maailmahan odottaa sitä, että suomi vähentää päästöjä jotta ilmaston paraneminen pääsisi alkuun, suomi ja sen toimet kun ovatkriittisellä tasolla muuhun maailmaan nähden.
Juuri suomalainen lehmä on kaiken pahan alku ja juuri, maito pois lapsilta ja liha pannaan ihan vain akateemisella mutulla, missä faktat toimen puolesta?
https://www.suomenuutiset.fi/suomalainen-naudanliha-lehmanmaito-maailman-vahapaastoisinta-soijamaidon-jalanjalki-samaa-luokkaa/
Kyllä mielestäni soijamaidon jalanjälki on suurempi, koska siinä joudutaan toteuttamaan huomattavasti monimutkaisempaa prosessia kuin maidossa (eikä sinällään ole paljon terveellisempääkään ks. soyboy).
Toki maidon prosessointi suomessa on viety tarkoituksettoman pitkälle ja tämä nostaa ns. hiilijalanjälkeä, prosessin yksinkertaistamisella ratkaistaan tämäkin asia.
Miten se, että suomen omaa ruoantuotantoa rajoitetaan ja vähennetään pelkän mutun ja ison rahan tukeman agendan edessä, kohtaa korvaavien tuotteiden hankintaa ulkomailta. Siinä se vasta hiilijälki syntyy kun viljaa ja lihaa aletaan tuomaan pelkästään konttilaivoilla toiselta mantereelöta kokonaan.
Mihin työttömät maajussit laitetaan, miten huoltovarmuus (joka muutenkin on ajettu alas) toteutetaan?
Tämä oin yksi vasemmiston koukku, jolla saadaan tyhjennettyä maaseutua ja maan omavaraisuus riippuvaiseksi ulkopuolisista, Kauppa on se mikä kannattaa, etenkin kun käydään sitä muiden kustannuksella.

Anonymous

Välttäkää suurten firmojen tuotteita, kuten esim. valion.

Kertokaa tää vaikka kiinalaisille

Minä aion juoda maitoa, niin kauan kuin sitä kaupasta saa. Maito ikäänkuin pitää itseni kasassa, kyseessä on siis aidosti ravinto. Parikin päivää ilman maitoa, niin alkaa olla hutera olo, vatsassa närästää. Pyörryttää. Hiilijalanjäljestä paskat. Itse en sitä jalanjälkeä esim. jatkuvilla, kalliilla lentomatkoilla ole aiheuttanut. Köyhälle kuuluu maito.

Aappa

En tiedä mikä ruokavalio on kenellekin paras, mutta viher-yhteyksissä sitä ei ainakaan pahemmin mietitä.

Särmääjä

Kotimaisessa naudanlihassa ei ole ilmastoideologisesti katsottuna edes mitään ongelmaa. Kyseessä on puhdas ilmastofasistien kieltohanke. Mitähän näiden mielestä ylipäänsä suomalaisilla tuotantolehmillä vaikkapa pitäisi tehdä? Siinä on aika kallis lemmikki tilallisille pidettäväksi jos sitä tässä haetaan.

AdAstra

Anteeksi, en lähetä sähköpostia, siksi laitan vain kommenttina.
Tänään 20.10.2019 Helsingin Sanomat kehtasi julkaista artikkelin (maksumuurin takana), jonka otsikko kuitenkin laitettiin syyllistämään suomalaisia Ruotsin 1700-luvulla harjoittamasta orjakaupasta.
Karibialla sijaitseva piskuinen St. Bartholomeyn saari (nykyäänkin asukkaita vain 2300) oli suurvalta Ranskan omistuksessa, kunnes myi sen Ruotsille.
Siinä se ”Gustavia”.
1700-luvulla ei ollut mitään ”Suomea”, vaan oli Ruotsi.
Oli helppo lähettää tuolle kaukaiselle saarelle joku sieltä periferiasta (= Suomesta), ettei tarvinnut kantaruotsalaisen paremman väen vaivautua.
Haista p, Hesari!

Oma, pohjoinen ja itäinen Kainuun kansa

Suomalaiset päämediat saavat käskynsä Ruotsista, ”helsingforsilaisen” ”Huvudstadsbladetin” kautta, tämän kertoi taannoin muuan suvakkimediat hylännyt toimittaja.
Medioissa suomenruotsalaiset ovat vähätelleet ”minkään itäisen suomalaisen kansan” koko olemassaoloa, meitä ei kuulemma ole. (Aivan! Tällaisia mielipidekirjoituksia HS julkaisee.) Mutta kyllä me ”suomenruotsalaisille” – on olemassa vain joko suomalainen alempikansa tai ruotsalainen parempikansa, suomenruotsalaisuus on illuusio – olemme aina kelvanneet kantamaan pelkän paskan heidän puolestaan.
Suomi tosin on ollut jo tuhansia vuosia olemassa. Ennen goottien miehitystä n. 800 jKr maamme tunnettiin nimellä Kainuun kuningaskunta ja se oli todella laaja alue, kattaen lännessä myös nyk. Ruotsin ja Norjan. Tämän kuningaskunnan kaiken historian ja muiston goottien päällikkö, ”kuningatar” Kristiina halusi kokonaan pyyhkiä suomalaisten muistoista, historiasta ja etenkin koululaitoksesta! Siitä lähtein olemme kouluissamme saaneet kuulla vain ruotsalaisten oman valhehistorian. Kainuun kuningaskunnasta ei kertakaikkiaan suomalaisille kerrottu, eikä meitä muistutettu. ”Alemmallakansallako muka joskus ollut kuningaskunta!?”
Mutta Kainuu / Kalevalan muistot ovat eläneet sisällä suomalaisessa sielussamme. Oma kulttuurimme, jota ruotsalaisten toimesta on jo 1200 vuotta pyritty häpäisemään ja hävittämään. Hurri aivan kiljaisee, kun joku suomalainen siitä vielä puhuu: sen täytyy olla Putinin trolli! Sillä suomalaisia ei ole! Ei saa olla! Ei ole! Ei ole! Tappakaa ne kaikki! Viekää Siperiaan! Ryssät! Maa on meidän, Ruotsin valtakunnan! Mekö muka muukalaisia Pohjolassa? Valehteleva fenno, ryssä! Sinä pitä nyt suus kiini kun me sano! Fyffaa ja pärkele!
Wikipedia:
”Ruotsin valtio muodostui keskiajalla ja se nousi suurvalta-asemaan Euroopassa 1600-luvulla. Maa kuitenkin menetti Skandinavian niemimaan ulkopuolelta valloittamansa alueet vähitellen 1700- ja 1800-luvuilla, lopulta Suomen vuonna 1809.”
”800- ja 900-lukujen aikana Etelä- ja Keski-Ruotsissa vallitsi viikinkikulttuuri. Ruotsalaiset viikingit kävivät kauppaa, sotivat ja liikkuivat Itämeren alueella, Venäjällä ja aina Mustallamerellä asti.[28] Kristinusko saapui Ruotsiin jo viikinkiajalla, mutta vakiintui lopullisesti vasta 1100-luvulla.[29]”
Loistavasti muotoiltua valhehistoriaa. Ne ”Ruotsia 4000 vuotta asuttaneet” vaan kun olivat suomalaisia, maa-alue oli osa Kainuun kuningaskuntaamme. Asukkaat eivät olleet gootteja eli ruotsalaisia, sillä viikingit hyökkäsivät sinne Euroopasta vasta 800 jKr jälkeen. Hurreja on miekkoineen heilunut koko Itämeren ympäristössä vasta ”vain” n. 1200-1100 vuotta. Mutta paljon tuhoa he ovat täällä tässäkin ajassa saaneet aikaan. Vuonna 2015 he toimittivat rajamme yli, mahd. jopa 50000 islamilaista murhamiestä, lasten ja mummojen raiskaajaa: ehkä lopulta nuo tekevät selvän tuosta koppavasta Suomenkansasta, jossa vihatyössään Hurrilandia ei 1200 vuoden aikana ole täysin onnistunut! Fennoillako muka vanha kulttuuri ja meillä ei…? Pietarin puisen linnoituksen pistivät tuleen kaksi kertaa, kunnes se päätettiin rakentaa kivestä. Suomalaisten rauhantahtoon oli voitu jo muinaisessa Pietarissakin luottaa, mutta ruotsalaisten ystävyyteen, ei hetkeäkään.
”Norja irtaantui Ruotsin kruunun hallinnasta vuonna 1905.”
= Vasta tuolloin syntyi tuo varsinainen ”Ruotsin kuningaskunta”, jonka mekin (valitettavasti) tunnemme!
Kauan tuota ennen, esim. Euroopassa, maa-alue tunnettiin nimellä Gauthiod, goottien (ryöstämä) maa. Sotapäälliköitään he ovat komeasti kutsuneet ”kuninkaikseen”. Katinkontit.
Nizhni Novgorodin hiippakunnan piispojen kuoro – Vera vezna, Vera slavna, Vera nasha pravoslavna (Usko ikuinen, usko korkea ja hyvä, meidän uskomme oikeauskoinen (ortodoksinen):
https://www.youtube.com/watch?v=QLVF8tEpmVY
Itse mieluummin vaalin omaa, todellista, itäistä ja pohjoista, suomalaista kulttuuriamme, rauhanomaisesti yhdessä korkeakulttuuristen slaavien kanssa, kuin koskaan hyväksyisin ”valtiaaksemme” etelästä maillemme hyökännyttä, kulttuuritonta, räkyttävää roskalaumaa, joka haluaa itseään ”ruotsalaisiksi” kutsuttavan ja jotka jopa edelleen röyhkeästi nimittävät maatamme ”itäiseksi maakunnakseen”!

Korkeamman asteen fennotar

Niin tuo muist. Maikkarin entinen toimittaja jossakin Rajat kiinni-tilaisuudessa (mahd. Itis tai Narinkkatori) mikrofooniin sanoi (ellen sitten ole lukenut jostain hänen haastattelustaan…).
Samainen toimittaja käsittääkseni jokin aika sitten joutui rasismi-syytösten kohteiksi. Tiedätte varmaan nimen. Kysykää häneltä itseltä suoraan.
Rkp on pieni ja kiukkuinen, vihamielinen pikku klikki. Onhan heidän nyk. ministerinsäkin jo lähes mummo, mutta hänet maanpetturi Rinne otti mieluummin vierelleen Eduskuntaan, heittäen Halla-ahon suomalaisjoukot peränurkkaan.
Joskus Homma-forumillakin joku kirjoitti, että Rkp:llä on Suomessa suurempi valta kuin pinnallisesti näyttäisi. He jakelevat kieltoja ja käskyjä ”oman kulttuurinsa” suojelemisen tekosyyllä, kohdistaen tekonsa suomalaista kulttuuria vastaan. Eiväthän ne huolineet Karjalan evakkojakaan ”omille ruotsalaisalueilleen, jottei heidän kulttuurinsa vaarantuisi”!
He vaikuttavat siihen, mitä esim. tv-ohjelmissa saa esittää. Koska viimeksi olette nähneet telkkarissa Kaustisen musiikkijuhlia tai esim. Värttinän esityksiä? Suomalaisuutta ei saa esittää, se pitää mitätöidä vedoten ”rasismiin”, tähän perustuu myös juuri perSuihin kohdistettu valtava, ruotsalaisjohtoinen viha. Suomalaisuus on hävitettävä!
Kun vielä jotain on pakko, niin ”suomalaisuutena” pitää tarjota sitten tv-ohjelmia, jotka edustavat huonosti näyteltyjä, täysin paskatason, ö-luokan elokuvia ja sarjoja, jotka eivät kelpaa mihinkään ulkomaiseen levitykseen. Näin pidetään huoli, ettei suomalaisten henkinen sivistystaso pääsisi yhtään kohoamaan. Tätä ovat olleet ”Salkkarit”, nyt nk. ”Syke”, joka on täysin alatyylinen ja kuvaukseltaan mahdoton, muka suomalaista sairaalaa kuvaava sarja. Jos niissä sairaaloissa joissa itse olen työskennellyt, tehtäisiin tai käyttäydyttäisiin vastaavasti, olisi ilmoitus välittömästi lähtenyt ylihoitajalle ja potkut tulleet heti. Mutta ruotsalaisten omalla kanavalle on aina haalittu se korkeatasoisempi ohjelmisto, jotta mielikuva herrakansan muka henkisestä ylemmyydestä säilyisi.

MikäLie

Silloin, kun Venäjän alaisuudessa oli autonominen Suomen suuriruhtinaskunta, oli venäjänjuutalaisilla mahdollisuus muuttaa Suomeen, riittävästi armeijassa palveltuaan (oliko 16 vuotta?).
Tänne päästyään he järjestäen opiskelivat ruotsia, laittoivat lapsensa ruotsinkielisiin kouluihin jne.
Tulikin mieleen vanha venäjänjuutalainen sukunimi, Wahlroos…
Melkein koko mediamme on (((ne))) omistuksessa, kuin globaalisti.

Samovaari

Helsinki ei ole enää suomalaisnen kaupunki, vaan kaikenmaailman sekaskiöiden temmellyskenttä. Helsinki pitäisi aidata ja aseistetut vartijat pitämään helsinkiläiset sekasikiöt poissa ihmisten ilmoilta. Hommatkoot ruokansa vaikka sian otsasta, jos sellsien löytävät saati tunnistavat, tai eihän se vaikeaa olisi, kun se lähin karvaranne sikamainen on joka tapauksessa. No kun nuo stadilaiset ovat nälkäään kuolleet, kun heinäpaalitkin on syöty, niin sitten ssadaan uusi upeampi kaupunki joissa ei viherrä muut kuin puiston nurmikot ja puut!

kanander

Helsingissä viedään vanhainkodeissa vanhuksilta maito eli tärkeä elintarvike, jota he ovat tottuneet nauttimaan 80-100 vuotta. Maidon varastaminen aiheuttaa vanhuksille ruuansulatusogelmia. Sama vaikutus on lihan korvaamisella kasviksilla.

Maidolla kasvanut suomalainen

Vaikken ole vielä varsinainen vanhus, mutta koko elämäni maitoa käyttäneenä, tunnen tuon ruuansulatusongelman. Voi aikaansaada esim. kipua ja aristusta mahalaukussa sekä polttoa ruokatorvessa.

ike

Sama voi käydä toisinpäin. Jos on laktoosille allerginen niin ei maito oikein sovi. Tässä tulemme taas siihen että miten joku klikki voi alkaa määritellä ruokavaliotasi joka on maailman kehityksessä muovautunut. Suomessa suurin osa ihmisiä kuuluu siihen ryhmään jolle maidosta on hyötyä, joten poliitikot sormet pois ihmisten ruokatottumuksista. En kuulu tähän ryhmään mutta ihminen kun on kaikkiruokainen niin kyllä kunnon pihvi on aina poikaa vaikka se olisi naudasta. Tosin tuota sianlihaa voisi kyllä VOKeissa tarjoilla hieman enemmän. Kyllä se ruoka kuitenkin maittaa jos on nälkä, on meinaan oltu joskus siinäkin tilanteessa. Nähtäisiin ainakin kuka se todellinen kristillinen käännynnäinen on.

Mv vanhat mitään rahaa enää tarvitse!

Maidot ja pankkikortit viedään. Katsokaapas tätä pariskuntaa:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006278813.html
He vohkivat senioritalon asukkailta pankkikortteja.
”Länsi-Uudenmaan poliisi etsii kahta naista, joita epäillään varkaudesta ja maksuvälintepetoksesta.
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo Facebook-sivullaan tutkivansa varkautta ja maksuvälinepetosta.
Tähän liittyen poliisi julkaisi lauantaina kuvia kahdesta naisesta, joiden epäillään anastaneen lohjalaisen senioritalon asukkailta pankkikortteja tiistaina 15. lokakuuta noin kello 19.”
Kuvia katsellessa yritin oikein eläytyä heidän päänuppiensa sisään, kuvitella, kuinka älykäs suunnitelma siellä kehkeytyi. Tuo valkopipoinen on taatusti rikoksen aivot.

Anonymous

Onkohan molemmat naisia?

Nähtyon

Maailmassa ei ole yhtään ihmistä joka on pelkästään kasvissyöjä, sillä pelkällä kasvisruualla ihminen kuolee, sama kun väite että muka mies voisi synnyttää.

Terhomatti Hämeenkorpi

Mitä hemmettiä, Pate ! Meidänhän piti syödä Tallinnassa lähitulevaisuudessa oikein kunnon safkat hyvän baijerilaisen oluien toimiessa huuhteluaineena. Tämä ystävyyv -yhteistyö ja avunantosopimus on tietääkseni kiveen hakattu.
Vappuna yapahtuu. Katotaanko tilannetta lähestymisneuivotteluissa läheisessä tulevaisuudessa?

Nähtyon

Muista sitten olla ottamatta yhtäkään hivenainepilleriä, kanamunaa, kalaa.. sillä kasvissyöjä kuolee jos ei ota hivenaineita pillereiden muodossa, ja mitäs ovat nuo hivenaineet, ne tulee ainostaan lihasta.