PS:n Taviolta kirjallinen kysymys: "Vainotut kristityt etusijalle"

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kristittyjen vainoamiseen puuttumisesta.

villetavioTavio vaatii pääministeri Rinteen hallitusta asettamaan vainotut kristityt etusijalle, jos Suomi jatkossakin ottaa kiintiöpakolaisia ja turvapaikkahakemuksia.Tavio viittaa Open Doors -ihmisoikeusjärjestön raporttiin, jossa todetaan, että kristittyjä sorretaan jopa kymmenissä maailman maissa.
Esimerkiksi kesällä useita kristittyjä perheitä joutui hylkäämään kotinsa ja pakenemaan muihin kyliin Jharkhandin osavaltiossa Intiassa kristittyihin kohdistuneen väkivallan ja uhkailujen takia. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä eri puolilla maailmaa. Lisäksi monet kohtaavat väkivaltaa kieltäytyessään luopumasta kristinuskosta.
Tavio toivoo Suomelta tiukempaa linjaa niiden maiden hallituksiin, joissa uskonnonvapaus ei toteudu.
– Rinteen hallituksen panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi tästä näkökulmasta. Suomen ei pidä auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta, Tavio sanoo.
Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)
Kirjallinen kysymys: 2019-10-KK-Tavio-Kristityt