Ruotsin loppuviikossa useita murhia, räjähdyksiä, murhan yrityksiä ja autopaloja

dadcbbd0-1d7c-4440-b50a-f5c003101252
Södermalmin pommitus

Ruotsissa on taas vietetty sen verran hurjaa loppuviikkoa, että paremmasta väliä. Murhia, niiden yrityksiä ja räjähdyksiä. Autopaloja unohtamatta.

Lauantaina aamupäivällä klo 11.40 aikaan saatiin Tenstassa pystyyn kunnon tappelu. Siinä yhteydessä yhtä henkilöä tökittiin puukolla siinä määrin tuskaisesti, että potilas sairaalaan vakavasti haavoittuneena. Puukkopistäjä otettiin kiinni epäiltynä murhan yrityksestä.
Perjantai-iltana Eskilstunassa laitettiin klo 18.30 niin ikään tappelu. Toinen henkilö puolikuolleena sairaalaan ja toinen putkaan epäiltynä murhan yrityksestä.
Göteborgissa päästiin oikean murhan makuun. Ei mitään koulupoikien yritystä vaan tositoimia. Klo 03.30 aikaan lauantaiyönä joukko nuorukaisia päätti murhata toisen nuorukaisen. Niinpä nuorukaiseen pisteltiin puukoilla useita reikiä. Poliisi yritti elvyttää miestä paikalla, mutta ei onnistunut.
Poliisi otti tästä teosta kiinni kymmenkunta henkilöä kuultavaksi. Yksi on nyt pidätetty taposta. Mies otettiin kiinni paikanpäältä. Eli oli jäänyt katselemaan vierestä miten homma etenee.
Botkyrkassa oli myös puukkotaistelu perjantaina klo 20.00 aikaan. Poliisi sai soiton Fittjan torilla makaavasta puukotetusta miehestä. Mies sairaalaan ja poliisille pystyyn esitutkinta murhan yrityksestä.
Perjantai-iltana puukkoteräksen makuun päästiin Tukholman Solhemissä. Sivulliset soittivat klo 17.30 aikaan poliisiin, että kadulla makaa haavoittunut mies. Miehellä vakavia vammoja ja potilas Saarinen sairaalaan. Asiaa tutkitaan murhan yrityksenä, mutta kiinniottoja ei ole tehty.
Köpingissä löydettiin perjantaipäivällä asunnosta klo 10.00 aikaan kuollut nuorukainen. Poliisi tutkii asiaa murhana, mutta kiinniottoja ei ole tehty.
Perjantaiyönä räjäytettiin Sävsjössä klo 05.00 aikaan omakotitalon etuovi ja julkisivua. Kiinteistöön suuria vaurioita. Asunnossa oleskeli kaksi henkilöä, mutta ei henkilövahinkoja.
Trelleborgissa saatiin keskiviikkona aikaan oikea murha klo 12.00 aikaan kun poliisi hälytettiin asuntoon. Sieltä löydettiin nuori aikuinen nainen murhattuna. Mies pidätetty teosta epäiltynä.
Torstaina suoritettiin klo 02.50 aikaan räjähdys Södertäljessä kerrostalon ala-ovelle. Ikkunoita rikkoontui ja kaikkea pitnä. Ei kiinniottoja.
Torstaina pommitettiin myös Tukholmassa Södermalmilla. Klo 02.20 aikaan viritettyssä pommissa kerrostalon eteisaulaan koko rappu löpsähi remonttikuntoon. Lähialueen ikkunat rikkoontuivat myös. Tällä räjähdyksellä ja aiemmalla Bromman pommilla on yhteyttä toisiinsa. “Kohde” on muuan kuntosaliyrittäjä, joka on tuomittu erilaisista petoksista ja veivauksista. Mahdollisesti kyse on velan perintään liittyvät asiat.
Vaxholmissa oli pommitus kohdillaan torstaian klo 01.00 aikaan kun asuinkiinteistöön viritettiin pommi. Sen seurauksena kiinteistö sai isoja vaurioita ja ikkunoita rikkoontui. Ei kiinniottoja.
Autopaloja on ollut useilla paikkakunnilla. Seuraaviss akuapungeissa on ollut tahallaan sytytettyjä autopaloja: Karlshamn, Uppsala, Västerås. Göteborg, Varberg, Bollnäs. Västeråsissa on palanut kolmena peräkkäisenä yönä.
Polisen